مدیرعامل بورس تهران ضمن اشاره به حمایت حاکمیت از سرمایه گذاری مردم در بورس، از تذکر به برخی شرکت های حقوقی که بیش از یک درصد سهام بلوکی عرضه کرده اند، خبر داد.
علی صحرایی مدیر عامل بورس: هرگاه یک شرکت حقوقی سهام سنگین بفروشد، ناظر بازار باید به او تذکر دهد، این قانون در مقررات جهانی نیز رعایت می شود.
به گفته علی صحرایی، عوامل متعددی بر بازار و تصمیمات فعالان بازار سرمایه موثر است، مردم مطلع هستند که صیانت از سرمایه آنها از اهداف دولت است و در صورت نیاز شرایطی را فراهم می کند تا نقدشوندگی سرمایه گذاری در بورس تضمین شود.
بعد از اصلاحات اخیر بازار بورس که موجب جذابیت بازار شده، نقدشوندگی سهام از سوی شورای عالی بورس تضمین شد. به این ترتیب، شرکت ها مجاز به صدور اسناد سهام خزانه و اوراق اختیار فروش تبعی می باشند، همچنین می توانند اوراق بیمه ای برای شرکت ها منتشر کنند.
با استفاده از اوراق تبعی، سرمایه گذاران اطمینان پیدا می کنند که در صورت انتشار اوراق فروش تبعی، سهم مورد نظر حداقل به اندازه سرمایهگذاری در سپرده بانکی بازده خواهد داشت. به عبارتی در صورت رشد سهم بیش از آن مقدار، سهامدار هیچگونه ضرری نخواهد کرد.
صحرایی بازارگردانی را ابزار دیگری در بازار سرمایه معرفی کرد که در حال حاضر عدد دارد، ولی تعداد آن مشخص نیست. او وظیفه ذاتی بازارگردانان را، نقد شوندگی و محدود کردن دامنه نوسان یک دارایی مالی دانست و گفت همه این عوامل در کنار هم باعث حضور گسترده مردم در بازار سرمایه شده و حالا اعتماد بازار از اهمیت بالایی برخوردار است.
بازار سرمایه نقدشونده، در دسترس و شفاف است و با هر میزان سرمایه ای می توان در آن حضور داشت.
مدیرعامل بورس ابزار های بورس را عاملی برای استقبال مردم از بازار سرمایه دانست و گفت: متغیر های بنیادی و عوامل اقتصادی نیز از این موضوع پشتیبانی می کند و حتی افرادی که ریسک پذیر نیستند، به تدریج در شرایط مناسب وارد بازار میشوند.
او خبر بسته شدن نماد سهم هایی که توسط حقوقی ها خریداری شده بود را شایعه خواند و گفت چند شرکت حقوقی که در مقادیر زیادی سهمشان را میفروختند، شرایط خاصی داشتند و به آنها تذکر داده شده بود و این یک روال عادی است.
به گفته علی صحرایی: به این دلیل که مردم میگویند شرکت های حقوقی خرید بلوکی کرده اند، الان هم برای فروش شان بروند خودشان بازاریابی کنند. این موضوعی است که علاوه بر مقررات ما، در همه دنیا وجود دارد.
به این ترتیب که شرکت های با سرمایه ۳۰۰ میلیارد تومانی، ۱ درصد و شرکت های کوچکتر از آن بیشتر از ۵ درصد در یک روز نباید فروش داشته باشند و یک کد معاملاتی بیشتر از ۵ درصد در روز نباید بفروشد.
و اینگونه نیست که سهمی را بلوکی خریداری کنند و خرد خرد ارائه دهند. حقوقی با فروش از ۱ درصد به بالای سهام، باید اطلاع رسانی کنند. این مقررات همیشه وجود داشته ولی در این روزها نیاز به توجه بیشتری دارد.