عرضه اولیه آریا ساسول با نماد آریا که در تاریخ ۷ خرداد ماه در بازار دوم فرابورس صورت گرفت، به احتمال خیلی زیاد خاطره خوش دیگری مثل عرضه اولیه پتروشیمی پارس در سال ۹۷ برای سهامداران رقم بزند. پیش بینی می شود آریا از تاریخ ۱۰خرداد با افزایش ۵ درصدی قیمت تا چند روز پیاپی صف چند میلیونی داشته باشد و اگر مانند عرضه اولیه صبا مشکل حجم مبنا برایش پیش نیاید در نیمه دوم خرداد ۳۰ درصد سود عاید سهامداران خود کند، پس اگر علاقه مند به تحلیل عرضه اولیه آریا ساسول هستید با ما همراه باشید.
آشنایی با شرکت پلیمر آریا ساسول
شرکت آریا ساسول چه شرکتی است؟
شرکت پلیمر آریا ساسول طراحی، توسعه، تامین و نگهداری واحدهای تولید محصولات شیمیایی و پتروشیمیایی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در عسلویه را بر عهده دارد، فعالیت این شرکت تحت مدیریت شرکت پتروشیمی پارس در سال ۱۳۷۹ آغاز شد و قابل ذکر است در سال ۸۱ تفاهم نامه ای بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت ساسول آفریقای جنوبی (شعبه آلمان) به امضا رسید.
همانگونه که گفته شد این شرکت در صنعت پتروشیمی فعالیت می کند که سهم آن از مجموع کل تولید صنعت اتیلن و پلیمری کشور حدود ۱۴% می باشد. درآمد شرکت در این مدت ۶۱۲۲.۱ میلیارد تومان بوده که نسبت به دوره های مشابه قبلی رشدی برابر ۶۰% داشته است.
دلیل اینکه نماد آریا ساسول مورد تایید است، چیست؟
براساس جدولی که قابل مشاهده می باشد، این شرکت توانسته با فروش ۸۹۸۴ میلیون تومان در سال گذشته، ۴۶۰۰ میلیون تومان سود کند و به طور حدودی برای هر سهم ۱۰۰۰ تومان سود قابل شناسایی می باشد که نمایانگر ارزشمند بودن فعالیت این سهم در سال های گذشته می باشد. براساس گزارشات ۶ ماهه سال ۹۸ آریا، افزایش ۷۹ درصدی درآمدهای عملیاتی شش ماهه ۱۳۹۸در مقایسه با دوره مشابه (از مبلغ ۲۳,۸۸۵,۲۳۰ میلیون ریال به مبلغ ۴۲,۷۶۰,۸۶۰ میلیون ریال رسیده است) مشهود است.
نکات قابل توجه در رابطه با نماد بورسی آریا ساسول
همانطور که گفته شد نماد آریا مربوط به شرکت پلیمر آریاساسول است که در بازار دوم فرابورس ایران عرضه شد و با استقبال خوب سهامداران و متقاضایان همراه بود. این نماد در گروه محصولات شیمیایی قرار داشته و هم گروه هایی چون شپاکسا، نوری، فارس، شیران، پاکشو، شکلر و شلعاب دارد. احتمال می رود آریا ساسول نیز همانند نماد پتروشیمی نوری که جزء عرضه های اولیه سال ۹۸ بود، سود خوبی را نصیب سهامداران صبور کند.
همانگونه که عرضه اولیه نوری نشان داد باید قدر سهام ارزنده و خوب را دانست و به سود های ۲۰، ۳۰ درصدی اکتفا نکرد، توصیه میشود اگر به پول خود که در نماد آریا سرمایهگذاری کرده اید نیازی ندارید، حداقل میان مدت و حتی بلند مدت با سهم بمانید و سهم را تحویل سهامدارانی که سهم های ارزنده را شکار میکنند و هم چنین نوسان گیران حرفه ای بازار ندهید. خوب است که فرهنگ سهامداری را یاد گرفته تا از سود های شیرین بازار در بلند مدت بی بهره نمانیم.
تا چه زمانی با سهم آریا ساسول بمانیم؟
از جمله سوالات رایجی که در رابطه با عرضه های اولیه بین سهامداران مطرح است این می باشد که تا کی با سهم بمانیم؟ یا به عبارتی چگونه بهترین زمان فروش عرضه اولیه را تشخیص دهیم؟ در پاسخ به این سوال باید گفت درواقع همه چیز بستگی به عرضه صف توسط سهامداران عمده و دیگر سهامداران حقوقی و یا حقیقی دارد.
از طرفی چون برای عرضه های اولیه نیز حجم مبنا لحاظ شده است، نمیتوان ظرف چند روز کاری انتظار سود ۲۰ درصدی از سهم را داشت، اگر آریا بتواند حجم مبنا را پر کند هر روز مثبت ۵ درصد را دارد ولی اگر تجربه عرضه اولیه صبا برای آریا تکرار شود حداقل باید ۱۴ روز کاری سهامدار باشید؛ ناگفته نماد چون آریا سهمی ارزنده است بهتر است تا پس از برگزاری مجمع سالانه با سهم بمانید.
برای کسانی که فقط قصد دارند تا سود اولیه نماد سهامدار باشند، بهترین زمان برای فروش و خالی کردن سهم بعد از متعادل شدن قیمت است یعنی زمانی که صف خرید به صف فروش تبدیل می شود و عرضه نماد بیشتر از تقاضا است.
تحلیل تکنیکال سهم آریا ساسول
بخاطر تازه عرضه شدن سهم، اطلاعاتی از روند قیمتی وجود ندارد و احتمالا تا اواخر نیمه اول سال بتوان سهم را از نظر تکنیکالی مورد بررسی قرار داد.
سخن آخر
نگهداری سهام عرضه اولیه به دید بلند مدت، کاری ارزشمند است و هم چنین در رابطه با دیگر نمادها هم بهتر است سهامداری کنید و از خرید و فروش های بی منطق و احساسی بپرهیزید. شرکت پلیمر آریا ساسول یکی از بهترین شرکت های زیر مجموعه سازمان تامین اجتماعی است که انتظار می رود سود دهی خوبی در سال ۱۴۰۰ داشته باشد.
هم چنین بخوانید: