از چند ماهه گذشته خبرها حاکی از آن است که اگر شرکتها تا پایان سال ۹۸ اقدام به افزایش سرمایه از طریق تجدید ارزیابی دارایی ها کنند مشمول معافیت مالیاتی خواهند شد. در واقع تجدید ارزیابی و معافیت مالیاتی چیزی بود که شرکت ها به آن نیاز داشتند و دولت نیز این موضوع را پیگیری نمود. جزئیات جدیدی در این باره ابلاغ شد و ما در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.
چه جزئیاتی به قانون معافیت مالیاتی افزایش سرمایه شرکتها اضافه شد
هیات دولت معافیت مالیاتی شرکت ها در صورت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها را به دلیل؛ تقویت بازار سرمایه، راحت نمودن فضای کسب و کار و رفع تعارض مبنی بر حذف محدودیت استانداردهای حسابداری و … اصلاح کرد که در ادامه به توضیح بیشتر آن خواهیم پرداخت.
اگر اطلاعات کاملی درباره تجدید ارزیابی دارایی ها ندارید برای دریافت اطلاعات تکمیلی درباره “تجدید ارزیابی دارایی ها چگونه است؟” کلیک نمایید.
جزئیاتی از قانون معافیت مالیاتی در صورت افزایش سرمایه دارایی ها
در این ماه های اخیر خبر معافیت مالیاتی شرکت هایی که تا پایان سال ۹۸ تجدید ارزیابی دارایی را انجام دهد به گوش می رسید. اما این خبر از ۲مسیر بررسی می شد که به شرح زیر بود:
مسیر اول: که در این خصوص مجلس شورای اسلامی موضوع افزایش سرمایه دارایی ها از محل تجدید ارزیابی داریی های شرکت ها را مورد بررسی قرار داد و سپس برای تصویب نهایی به ارسال آن برای شورای نگهبان پرداخت.
البته این تصویب با اصلاحیه ها و رفع ایرادات زیادی همراه شد و از طرف شورای نگهبان تحت عنوان “قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تامین نیازهای کشور” تصویب شد.
بیشتر بخوانید: توضیحات آقای حقانی نسب درباره افزایش سرمایه دارایی ها
مسیر دوم: مسیر دومی را که سازمان بورس پیشنهاد داده بود و در نهایت در اختیار سران سه قوه در شورای عالی هماهنگی اقتصادی قرار گرفت.
این پیشنهادات شامل مواردی همچون معافیت مالیاتی در صورت افزایش سرمایه شرکت ها از تجدید ارزیابی دارایی ها بود.
در حال حاضر معافیت مالیاتی برای شرکت هایی که تا آخر ۹۸ تجدید ارزیابی دارایی دهند توسط شورای عالی هماهنگی کشور و با حضور سران سه قوه هم تصویب شده.
اما چیزی که نظرات بسیاری از افراد را به خود جلب کرده این موضوع می باشد که تصمیمات شورای عالی هماهنگی اقتصادی به طور معمول یک دوره یک ساله است.
در حالی که در قانون برخورداری شرکت ها از معافیت مالیاتی در افزایش سرمایه شرکت ها از محل تجدید ارزیابی دارایی ها حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تامین نیازهای کشور به صورت همیشگی اجرا خواهد شد.
توضیحات آقای حسن امیری درباره این ابلاغیه
درباره این موضوع با معاون نظارت بر ناشران سازمان بورس اوراق بهادار آقای حسن امیری مصاحبه ای انجام شد:
از ایشان سوالی تحت عنوان “آیا در حال حاضر هر دو قانون مصوب شده؟” پرسیده شد که ایشان توضیح دادند: موضوع معافیت مالیاتی افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها از هر دو نهاد به سازمان بورس اوراق بهادار ابلاغ شده است.
همچنین وی در پاسخ به سوال ” در ابلاغیه جدید کدام شرکت ها افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها دارند؟ ” ادامه داد: بر اساس قانون، مجلس شورای اسلامی تمامی شرکت هایی که در ۵ سال یک بار تجدید ارزیابی داشتند. میتوانند از این طرح استفاده و از معافیت مالیاتی بهره مند شوند
به علاوه شرکت هایی که زیان انباشته دارند بر اساس مقررات مصوب شورای هماهنگی اقتصادی، میتوانند از معافیت مالیاتی بهره مند شوند.
بیشتر بخوانید: کدام نمادها شامل تجدید ارزیابی می شوند؟
او در پاسخ به سوال “چه دارایی هایی مشمول تجدید ارزیابی هستند؟” اشاره کرد: طبق قانون هیچ محدودیتی برای نوع دارایی های تجدید ارزیابی وجود ندارد. اما شرکت هایی که یک بار از یک محل مشخص تجدید ارزیابی داشتند باید سازمان امور مالیاتی، معافیت این شرکت ها را از محل تجدید ارزیابی دارایی ها را مورد بررسی قرار دهد و درباره جزئیات آن تصمیم گیری نماییم
وی ادامه داد: این قانون میتواند دایره گسترده از شرکت ها را شامل شود.