آیا بازگشت خودرو به بورس کالا محقق میشود؟ این سوال با توجه به درخواست اخیر رئیس سازمان بورس برای بازگشت خودرو به بورس کالا، بار دیگر مطرح شده است.
درخواست رئیس سازمان بورس برای آغاز عرضه خودرو در بورس کالا
خرید خودرو از بورس کالا نخستین بار در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ مطرح شد و در اردیبهشت ۱۴۰۱ به واقعیت پیوست. با اینکه در طول ۱۰ ماه، انواع خودروهای داخلی و خارجی در بورس عرضه شد، این روند در سال ۱۴۰۲ متوقف شد. اکنون، رئیس سازمان بورس در بازدید اخیر خود از بورس کالا، خواستار بازگشت خودرو به این بستر معاملاتی شده است.
در سالهای گذشته، بورس کالا توانست نقش مهمی در مبادلات مختلف از جمله خودرو ایفا کند. با این حال، عرضه خودرو در بورس کالا از بهمن ۱۴۰۱ توسط شورای رقابت متوقف شد. هرچند شورای عالی بورس خواستار ادامه این روند بود، تصمیم هیئت دولت مبنی بر حذف الزام عرضه خودروهای وارداتی در بورس کالا، این موضوع را دچار تردید کرد.
مزایای عرضه خودرو در بورس کالا از زبان رئیس سازمان بورس
رئیس سازمان بورس، بر کاهش هزینههای واسطهگری با استفاده از بورس کالا تأکید کرده است. او معتقد است که عرضه خودرو در بورس میتواند به حفظ منافع تولیدکننده و مصرفکننده کمک کند. این روش باعث میشود خودروسازان از زیان خارج شده و با سود منطقی به تولید ادامه دهند، در حالی که مصرفکنندگان خودروها را به قیمت مناسبتری نسبت به بازار آزاد خریداری کنند.
در نهایت، اگر عرضه خودرو به بورس کالا بازگردد، بسیاری از مشکلات مربوط به واسطهگری و تعیین قیمت غیرمنصفانه در بازار آزاد کاهش مییابد. این موضوع با مخالفت برخی نمایندگان و مافیاهای خودرو مواجه است، اما به نظر میرسد با حمایتهای سازمان بورس، احتمال بازگشت خودرو به بورس کالا افزایش یافته است.