بیشتر از یک ماه از آزادسازی سهام عدالت می گذرد و حدود بیست میلیون نفر روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده اند که از میان این افراد عده ای هم اقدام به فروش ۳۰درصد از سهام عدالت خود از طریق بانک یا کارگزاری ها نموده اند اما با این حال به دلیل عدم شفافیت لازم، مردم همچنان سردرگم هستند و سوالاتی درباره تفاوت دو روش مدیریت مستقیم و غیر مستقیم و نحوه فروش سهام، و اینکه برای فروش سهام خود باید به کجا مراجعه کنند و سوالاتی از این قبیل دارند.
مطالعه بیشتر: از فروش زودهنگام سهام عدالت خودداری کنید
در آزادسازی سهام عدالت به روش غیر مستقیم، شرکتهای سرمایهگذاری استانی مسئولیت مدیریت سهام عدالت مشمولین را بر عهده می گیرند. البته براساس گفته مسئولین و مقامات دولتی قرار است این شرکتهای سرمایهگذار در آینده وارد بازار سهام شوند که در این صورت سهام این شرکتها به سهامدارانی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده اند داده می شود.
برای فروش سهام عدالت باید به کجا مراجعه کنیم؟
کسانی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده اند، در حال حاضر امکان فروش سهام عدالت خود را ندارند و باید تا ورود شرکتهای سرمایهگذاری استانی به بورس صبر کنند.
افرادی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام عدالت خود انتخاب کرده اند و کد بورسی دارند برای فروش سهام می توانند از طریق اپلیکیشنهای طراحی شده موجود و یا از طریق کارگزاریها اقدام کنند. افرادی که روش مستقیم را انتخاب کرده ولی کد بورسی ندارند، ابتدا باید کد بورسی دریافت کنند و بعد از آن از طریق کارگزاریها و برنامههای طراحی شده در زمینه فروش سهام عدالت اقدام به فروش کنند. تا قبل از این امکان فروش سهام عدالت از طریق بانک نیز برای این دسته افراد فراهم بود که مهلت آن به پایان رسیده است.
قابل ذکر است که افرادی هم که روش مستقیم را انتخاب کرده و کد بورسی ندارند و در حال حاضر قصد فروش سهام خود را نیز ندارند بدانند که سهام عدالت شان محفوظ می باشد.
همچنین بخوانید: چگونه کارت اعتباری سهام عدالت بگیریم؟
تفاوت دو روش مدیریت مستقیم و غیرمستقیم سهام عدالت در این است که در روش مستقیم، سهامدار مدیریت سهام را شخصا به عهده می گیرد به طوری که سهام موجود در سبد سهام عدالت در پرتفوی بورسی این افراد می نشیند و سهامدار می تواند آن را در بازار سرمایه به فروش برساند یا از آن نگهداری کند، هرچند که نظر و توصیه کارشناسان به دلیل ارزنده بودن سهام شرکت های موجود در سبد سهام عدالت، حفظ و نگهداری می باشد، همچنین می توانند از آن به عنوان ضامنی بر ای دریافت وام ازدواج و کارت اعتباری از بانک استفاده کنند.