طبق خبرهای رسیده از منابع معتبر نرخ سود سپرده های بانکی قرار است از فردا دوشنبه ۱ اردیبهشت کاهش پیدا کند در صورت عملی شدن این تصمیم نرخ سود سپرده های بانکی کوتاه مدت به ۸ درصد و سپرده های بانکی بلند مدت به ۱۵ درصد کاهش پیدا خواهد کرد و فعلا سود صندوق سرمایه گذاری بانکها همان ۲۰ درصد باقی خواهد ماند.
با کاهش نرخ سود سپرده های بانکی باید نقدینگی خارج شده از بانک ها به مسیر صحیح هدایت شود. بررسی روند ارزش معاملات روزانه بازار سرمایه در ۲ سال اخیر، نشان می دهد نقدینگی راه خود را به بازار سرمایه یافته است این اتفاق بیشتر از اینکه به نفع بازار سرمایه و اقتصاد کشور باشد به نفع بانک ها است زیرا هزینه پول آن ها را به شدت کاهش می دهد.
صحبت های عباسعلی حقانی نسب درباره بهترین زمان کاهش نرخ سود بانکی به کمتر از ۵ درصد را بخوانید.
کاهش نرخ سود بانکی استارت خورد
۷ مصوبه مهم در نشست شورای عالی کانون بانک ها و موسسات اعتباری به میزبانی بانک تجارت نهایی شد. این مصوبات لازم الاجرا و مورد تایید بانک مرکزی است و نیازی به تاییدیه شورای پول و اعتبار ندارد چرا که اکثریت مدیران عامل بانکها آن را امضا و تایید کردند:
۱. حساب های پشتیبان بطور کامل همچنان ممنوع بوده و هیچ بانک مجاز به داشتن حساب پشتیبان نیست.
۲. کماکان پرداخت سود سپرده روزشمار ممنوع است.
۳. پرداخت هر وجهی در زمان افتتاح سپرده ها به عنوان علی الحساب و یا پیش پرداخت سود ممنوع است.
۴. نرخ سود سپرده های بلند مدت یک ساله جدید از یک اردیبهشت سال ۹۹ معادل ۱۵ درصد افتتاح و سپرده های موجود تا سررسید طبق قرارداد عمل شود.
۵. از اول اردیبهشت سال جاری نرخ سود سپرده های کوتاه مدت بانک ها یک ماهه ۸ درصد تعیین و اعمال شود و سپرده های کمتر از ۶ ماه نیز مشمول این طرح باشد.
۶. بانک ها میتوانند سپرده های ۶ ماهه و بالاتر را با نرخ ۱۱ درصد تعیین و اعمال کنند.
۷. در صورت نیاز، بانکها میتوانند گواهی سپرده با نرخ ۱۵ تا ۱۸ درصد و نرخ شکست ۱۰ درصد تا ۳۱ شهریور سال جاری افتتاح کنند.