عضو هیات مدیره بانک صادرات ضمن اشاره به ۶ راهبرد برای کاهش زیان و تحقق سود، از افزایش سرمایه بانک صادرات تا پایان سال خبر داد و گفت: نرخ کفایت سرمایه به ۴ درصد می رسد.
افزایش سرمایه وبصادر از محل سلب حق تقدم
ایرج نیک اختر عضو هیات مدیره بانک صادرات، ضمن اشاره به مجموعه اقدامات سال های اخیر بانک صادرات با نماد وبصادر در بورس، گفت: بانک صادرات علاوه بر افزایش سهم از بازار، سود آوری و کاهش مطالبات غیر جاری، چشم انداز بهبود کفایت سرمایه و نقش آفرینی بیشتر بانک در توسعه اقتصادی و کمک به جهش تولید را روشن تر کرده است.
نیک اختر ۶ راهکار را در توقف و کاهش زیان و حرکت بانک صادرات در جهت سودآوری طی ۲ تا ۵ سال اخیر موثر دانست:
- افزایش سهم از بازار
- بهبود ترکیب منابع
- افزایش نرخ موثر تسهیلات
- کاهش بهای تمام شده پول
- کاهش مطالبات غیرجاری
- افزایش فعالیت های بانکداری الکترونیکی
او در ادامه گفت: مقایسه شاخص های مالی بانک از سال ٩۶ تا پایان سال ٩٨ نشان از تاثیرگذاری این راهبردها داشته به نحوی که همزمان با چابک سازی و جانمایی بهینه شعب بانک، حجم سپرده ها با سرعت قابل توجه به سمت اهداف تعیین شده ٣٠٠ هزار میلیارد تومانی در حال افزایش است و سهم بازار سپرده های بانک نیز به ٩ درصد نزدیک شده است.
نیک اختر مانده تسهیلات پرداختی بانک در پایان شهریور را ۱۵١.١ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و ادامه داد: حجم تسهیلات بانک در حالی روند افزایشی دارد که میزان مطالبات غیرجاری تا این زمان به ۸۸. ۳ درصد کاهش یافته و نسبت به پایان سال ٩۶ از افت قابل توجهی برخوردار بوده است. با رشد ١٠٧ درصدی سود نسبت به سال ٩۶، بانک صادرات پس از چهار سال زیان عملیاتی پایان سال ٩٨ را با ۲۵٠ میلیارد تومان سود صورت های مالی را بست.
او کاهش قیمت تمام شده پول را یکی از مهم ترین دستاوردهای بزرگ بانک عنوان و تصریح کرد: تلاش برای رشد ١٠٧ درصدی منابع ارزان قیمت از طریق بکارگیری محصولات و خدمات نوین بانکی و توسعه بانکداری الکترونیک و همچنین وصول مطالبات قابل تحسین است.
عضو هیات مدیره بانک صادرات درخصوص چشم انداز بهبود کفایت سرمایه بانک نیز توضیح داد: افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم در حال طی کردن مراحل پایانی است و پیش بینی می شود با انجام این کار در پایان سال ٩٩ نرخ کفایت سرمایه بانک به ۴ درصد برسد.
نیک اختر با اشاره به میزان واگذاری اموال و سرمایه گذاری ها گفت: در سال ٩۶ حدود ٢٣٣.۵ میلیارد تومان در سال ٩٧ نیز بالغ بر ١.٠٧ هزار میلیارد تومان از این محل واگذار شده است.
بانک در سال ٩٨ با واگذاری بیش از ۵ هزار میلیارد تومان از اموال غیرمنقول و سرمایه گذاری ها، عملکرد مناسبی در این زمینه داشته و در پنج ماهه ابتدای سال ٩٩ نیز حدود ٢۴٣ میلیارد تومان از این اموال را واگذار کرده است.
وی توجه ویژه به حاکمیت شرکتی در این بانک را نیز مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: بانک صادرات نسبت به تعیین اعضای هیات عامل، استقرار کمیته های الزامی هیات مدیره از جمله حسابرسی، کمیته عالی مدیریت ریسک، کمیته تطبیق، کمیته رعایت قوانین و مقررات و کمیته پاداش و جبران خدمات و نهایتا تشکیل واحدهای سازمانی مدیریت ریسک، مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم، حسابرسی داخلی و رعایت قوانین و مقررات اقدام کرده است.
همچنین بخوانید: مراحل افزایش سرمایه شرکت ها به چه صورت است؟
منبع: بورس پرس