با توجه به اصلاح بورس در روزهای اخیر، یکی از کارشناس بازار سرمایه وضعیت فعلی بورس را طبیعی دانست و از پایه سازی شاخص در محدوده کانال ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد خبر داد و گفت با توجه به روند بازار دلار، به مرور شاهد رشد بورس خواهیم بود.
محسن رحمتی کارشناس بازار سرمایه: اصلاح اصلی شاخص بورس انجام شده، سهامداران نگران نباشند.
محسن رحمتی کارشناس بازار بورس، ضمن اشاره به منفی شدن بازار شدن بورس با بازگشایی پالایشی ها و اصلاحی که روی شاخص انجام شد، رفتار بازار بورس را طبیعی دانست و گفت: با اصلاح بورس، شاهد افت ۴۰ درصد در برخی سهام بودیم اما سهامداران نباید نگران باشند و باید بدانند که بعد از صعود کم سابقه ای که بورس در سه ماه آغاز سال با آن روبرو بود، روند اصلاحی بازار کاملا طبیعی است و نباید موجب نگرانی آنها شود.
رحمتی در ادامه ضمن پیش بینی رشد شاخص بورس، از پایه سازی شاخص در محدوده کانال ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد خبر داد و گفت با توجه به خروج برخی سهامداران از بازار بورس و کاهش میزان عرضه در این بازار، همچنین با روند بازار دلار، بزودی شاهد رشد شاخص بورس خواهیم بود.
رحمتی ضمن اشاره به روند معاملات سهام بنیادی حاضر در بازار گفت: با توجه به اینکه در اکثر سهام بنیادی اصلاح صورت گرفته، موجب جذابیت در سرمایه گذاری در این سهام با قیمت های فعلی شده، به این دلیل نمی توان افت روند فعلی بازار را اتفاقی غیر منتظره دانست.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: بورس به مدت ۱ سال و نیم با صعود بی وقفه همراه بود و شاخص به کانال ۲ میلیون واحد رسید، بنابراین، اصلاح بازار نیز باید در همان مقیاس و با همان شدت انجام شود و افزایش قیمتی که در دلار در حال رخ دادن است موجب جذابیت اکثر صنایع و سهام دلار محور خواهد شد.
علاه بر این با توجه به تورمی که در کشور وجود دارد افت شاخص بورس در کانال کمتر از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد بعید بنظر می رسد.
همچنین بدانید: جلسه دولت با سازمان بورس و مدیران کارگزاری ها با موضوع بهبود زیرساخت ها
به گفته رحمتی، سرمایه گذاری در قیمت های کنونی (بویژه سهام بنیادی) برای سهامدارانی که به دنبال موقعیت مناسب برای ورود به بازار بورس بودند بسیار مناسب است، قیمت های کنونی نگرانی برای سرمایه گذاری در بورس ندارد و احتمال ضرر سرمایه گذاران در این بازار کم است.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه برای ایجاد تعادل در معاملات بورس، سهامداران را تشویق به سرمایه گذاری در بورس کرد و گفت: سازمان بورس باید زودتر از این ها سرمایه سهامداران را به سمت سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری هدایت می کرد و یا ابزار های غیرمستقیم سرمایه گذاری را در دستور کار قرار می داد تا روند اصلاح شاخص سرعت کمتری انجام شود.
او در ادامه گفت: حمایت از بازار بورس موجب ورود سهامدارانی شد که اطلاعاتی از سرمایه گذاری در بازار بورس نداشتند و بهتر بود این افراد از طریق صندوق های سرمایه گذاری وارد بازار می شدند که برای آینده بازار هم مفید هستند.
رحمتی ضمن تاکید بر اینکه صندوق های سرمایه گذاری، هیجان بازار را کنترل می کنند و مانع از ضرر و زیان هنگفت سهامداران میشوند، ایجاد موج منفی شدید در بازار بورس را ناشی از وجود سهامدارانی دانست که با کوچکترین نوسان بازار تصمیم به خروج از بازار می گیرند و بدون تحلیل، سرمایه خود را از بازار خارج می کنند.
همچنین بخوانید: حذف نوسانگیری روزانه باعث کاهش هیجان و ثبات بیشتر بازار سرمایه می شود