حدود یک ماه پیش در ۵ مهرماه ۹۹ تصمیماتی در جهت بازگشت تعادل به بورس اتخاذ شد مانند ممنوعیت انجام معاملات روزانه (خرید و فروش یک سهم در یک روز) و ممنوع شدن معاملات لگاریتمی که این تصمیمات موافقان و مخالفانی را به همراه داشت. مخالفان ممنوعیت نوسانگیری روزانه معتقد بودند که این کار باعث می شود نقدینگی بازار سهام کاهش پیدا کند. حال زمزمه هایی به گوش می رسد که احتمال برداشته شدن ممنوعیت نوسانگیری روزانه از شنبه را خبر می دهد که هنوز قطعی نیست. آیا برداشتن ممنوعیت نوسان گیری روزانه و آزاد شدن معاملات روزانه در بازار بورس به بازگشت تعادل به بورس و ایجاد رونق در آن کمک می کند یا خیر؟ به عقیده برخی کارشناسان برداشته شدن هر محدودیتی از بازار بورس به رونق آن کمک می کند و تاثیر مثبتی بربورس خواهد داشت.
آیا لغو ممنوعیت نوسانگیری روزانه به تعادل بازار کمک می کند؟
طبق برخی شنیده ها امکان دارد از شنبه ممنوع بودن نوسانگیری روزانه لغو شد و خرید و فروش روزانه سهام مانند قبل انجام پذیر شود و سهامداران این امکان فروش سهمی که همان روز خریده اند را داشته باشند.
به گزارش تجارت نیوز از نگاه برخی از کارشناسان بازار سهام این ممنوعیت نیز به افت شاخص بورس در چند وقت اخیر دامن زده است. با این حال برخی دیگر از این اتفاق استقبال کرده بودند اما باید دید سیاستگذار چه تصمیمی خواهد گرفت.
بیشتر بخوانید: چرا نوسانگیری روزانه ممنوع شد؟
برداشته شدن ممنوعیت نوسانگیری روزانه، چه تاثیری بر بورس خواهد داشت؟
به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، تصمیم لغو نوسان گیری روزانه با هدف متوقف کردن اصلاح و ضررهای سنگین سهامداران اتخاذ و اجرایی شد تا شاهد بازگشت تعادل به بازار سرمایه باشیم. گرچه بسیاری از فعالین بازار سرمایه با این تصمیم موافق نبودند و ممنوعیت معاملات روزانه را باعث کاهش نقد شوندگی عنوان کردند، مسئولین سازمان از این تصمیم دفاع نمودند و آن را لغو نکردند.
همچنین بخوانید: بررسی مزایا و معایب لغو نوسان گیری روزانه
به هر صورت، از اجرای این تصمیم حدود یک ماهی می گذرد و حالا شایعاتی مبنی بر حذف ممنوعیت نوسانگیری روزانه از روز شنبه هفته آینده به گوش می رسد. اجرایی شدن لغو ممنوعیت نوسانگیری روزانه چه تاثیری بر بازار خواهد گذاشت؟
مهران کاویانی جوپاری تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار نبض بورس گفت: محدودیت بر روی نوسانگیری روزانه در زمانی وضع شد که بازار سرمایه در روزهای ابتدایی ریزش خود قرار داشت و در ادامه همراه با بازاری شد که عطش فروش به شدت در آن احساس می شد. وی ادامه داد: در وهله اول بنظر می رسید که اعمال این قانون برای بازه بسیار کوتاه اثرات مناسب بر روی بازار داشته باشد چرا که هر موج خریدی ایجاد شده با فشار فروش روزانه نوسانگیران به حالت خنثی می رسید و صف های فروش مجدد شکل می گرفت و این خود منجر به عدم اطمینان به روند بازار و ادامه موج نزولی می شد.
از آنجا که این اتفاق با ادامه بازار منفی همراه شد و از سوی دیگر بخش قابل توجهی از فعالین بازار را نوسانگیران تشکیل می دادند، منجر شد بخش زیادی از منابع این افراد تماشاگر شده و منتظر فرصت های مناسب برای ورود گردند و مانند دیگر محدودیت های میان مدت این تصمیم هم باعث نتایج منفی بر روی بازار شد. کاویانی افزود: در حال حاضر بحث در خصوص برداشته شدن این محدودیت از روز شنبه است. با توجه به روزنه امید ایجاد شده در تحرکات روز چهارشنبه و ریزش قابل توجه بازار در هفته های گذشته، بنظر می رسد ورود پول قابل توجه پارک شده جهت نوسانگیری، کمک به بهبود نقدشوندگی در سهام و بهبود روند معاملات در روزهای آتی کند. بنظر می رسد به مانند برداشته شدن هر محدودیت از روی بازار، این امر اثرات مثبتی بر بازار داشته باشد.