قانون مالیات بر خانه های مسکونی خالی امسال اجرایی می شود

قانون مالیات بر خانه های مسکونی خالی امسال اجرایی می شود

قانون اخذ مالیات از خانه های خالی در سال ۱۳۶۶ تصویب شد اما به دلیل هزینه های زیادی که دولت برای اجرایی کردن آن باید می پرداخت در سال ۱۳۸۰ از قانون حذف شد. اما به گفته مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی قانون مالیات بر خانه های مسکونی خالی امسال اجرایی می شود، کارهای مقدماتی آن در حال انجام است و به احتمال زیاد در چند ماه آینده این قانون اجرا خواهد شد.

مطابق قانون مالیات بر خانه های خالی خانه‌های مسکونی بدون سکنه که در شهرهای با جمعیت بیشتر از ۱۰۰۰۰۰ نفر توسط سامانه ملی املاک و اسکان کشور به عنوان واحد خالی شناسایی شوند و بیشتر از یک سال خالی و بدون سرنشین باشند از سال دوم به بعد مشمول درصدی از نرخ مالیات اجاره‌بها می‌شوند.

 

نحوه محاسبه مالیات خانه های مسکونی خالی چگونه است؟

خانه های مسکونی خالی از سال دوم به بعد مشمول مالیاتبه شرح زیر خواهند شد:

  • سال دوم معادل یک دوم مالیات متعلقه
  • سال سوم، معادل مالیات متعلقه
  • سال چهارم و بعد از آن معادل یک و نیم برابر مالیات متعلقه.

 

هر ساله به تعداد خانه های خالی افزوده می شود و تعداد خانه های خالی در سال ۹۵ ۲.۵۸ میلیون واحد به ثبت رسیده است که در سال ۸۵ برابر با ۶۵۰ هزار واحد بود.

در سال ۹۴ ماده ۱۶۹ اصلاح مالیات‌های مکرر به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید مطابق این قانون، وزارت راه و شهرسازی موظف شد ظرف ۶ ماه «سامانه ملی املاک و اسکان کشور» را راه‌اندازی کند. در حال حاضر پنج سال از تصویب این قانون می‌گذرد، ولی هنوز بین دستگاه‌ها همکاری لازم برقرار نشده که قانون مذکور به مرحله اجرایی برسداین موضوع به نفع سرمایه‌داران املاک است که باعث ایجاد اقتصاد نامولد درکشور هستند.

 

تأثیرات اجرایی شدن مالیات بر خانه های خالی 

ابزار مالیات بر خانه‌های خالی باعث می شود عرضه واحد مسکونی اجاره ای افزایش پیدا کند و یا ممکن است باعث افزایش عرضه در بازار معاملات ملک گردد. اشکالاتی به این قانون وارد است به عنوان مثال برخی معتقدند این مالیات ناچیزتر از آن است که باعث تصمیم مالکان خانه های خالی مبنی بر عرضه خانه به بازار مصرف شود.

 

زیرساخت های لازم برای اجرایی کردن قانون مالیات بر خانه های خالی آماده است

پروانه اصلانی مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت سامانه اطلاعاتی املاک و اسکان آماده است و منتظریم سازمان امور مالیاتی اطلاعات خود را در آن بارگذاری کند.

البته این آمادگی تنها شامل زیرساخت‌ها و بخش سخت‌افزاری سامانه می‌شود، و بخش اطلاعاتی آن هنوز تکمیل نشده است. از طرفی امیدعلی پارسا، رئیس سازمان امور مالیاتی گفته است: سامانه ملی املاک و اسکان هنوز در اختیار این سازمان قرار نگرفته است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *