در پی عرضه سیمان در بورس کالا، رضا جمارانیان (رئیس انجمن صنفی سیمان) از اثر مثبت ۶ هزار میلیارد تومانی این مهم خبر داد و اعلام کرد: این اتفاق باعث شد قیمت سیمان با قیمت های رقابتی متناسب و قیمتگذاری دستوری برطرف شود. در واقع ۶ هزارمیلیارد تومان فاصله قیمت دستوری تا قیمت مصوب مصرف کننده بود که درحال حاضر به سه بخش تقسیم شده است.
بیشتر بخوانید:
تخفیف ۶ ماهه نرخ مازوت برای شرکت های سیمان گاز سوز
انجام کلیه مبادلات سیمان زیرمجموعه های “سیدکو” از مسیر بورس کالا
ناکامی دلالان با عرضه سیمان در بورس کالا
رئیس انجمن صنفی سیمان به ایسنا گفت: بخشی از فاصله قیمت دستوری و قیمت مصوب مصرف کننده به تولیدکننده برگشت. یک بخش در قالب کاهش قیمت خرید مصرفکننده بود و بخشی هم بابت هزینه توزیع و فروش است. در واقع این فاصله سه بازیگر پیدا کرد. فاصلهای که قبلا فقط متعلق به سیستم توزیع بود اکنون به تولیدکننده برگشته و روی سود خالص تولیدکننده تاثیر میگذارد.
روند معاملات سیمان در بورس نشان از آغاز عرضه ها از ۹ خرداد ماه دارد که در هفته اول منتهی به ۱۴ خرداد، در مجموع ۳۶.۶ هزار تن سیمان مورد معامله قرار گرفت. در هفته منتهی به ۲۱ خرداد ماه، حجم فروش به ۴۵.۹ هزار تن رسید و تا ۲۵ خرداد ۱۷۶ هزار تن در مقابل نام شرکتهای سیمانی در جدول معاملات بورس کالا ثبت شد. براساس آمار در سال جاری ۱۹ شرکت سیمانی در بورس کالا پذیرش شدند.