عیدی کارگران ۱۴۰۲ چقدر است+ نحوه محاسبه عیدی سال ۱۴۰۲ +سنوات و مالیات

عیدی کارگران 1402 چقدر است+ نحوه محاسبه عیدی سال 1402 +سنوات و مالیات

عیدی کارگران در سال ۱۴۰۲ که قرار است در اسفندماه ۱۴۰۲ دریافت کنند اعلام شد. از این رو جدول عیدی کارگران سال ۱۴۰۲ مشخص شده و سقف عیدی سال ۱۴۰۲ مشخص شد. از این رو می خواهیم بدانیم کدام یک از کارگران تا مبلغ ۱۶ میلیون تومان عیدی در سال ۱۴۰۲ دریافت خواهند کرد؟ عیدی کارگران ۱۴۰۲ کی پرداخت می شود؟ حداقل و حداکثر عیدی کارگران در سال ۱۴۰۲ چقدر بوده و فرمول محاسبه حداقل و حداکثر عیدی کارگران در سال ۱۴۰۲ چگونه می باشد و عیدی سال ۱۴۰۲ چگونه محاسبه می شود و نحوه محاسبه عیدی در سال ۱۴۰۲ با ما همراه باشید.

عیدی کارگران در سال ۱۴۰۲ چقدر می باشد؟/ حداقل و حداکثر عیدی ۱۴۰۲ کارگران و سقف عیدی سال ۱۴۰۲

به گزارش سبدگردان هدف عیدی کارگران علاوه‌بر بعد مالی و کمک به بهبود شرایط معیشتی خانواده‌ها، دارای اهمیت روانی بسزایی است؛ زیرا پرداخت عیدی می‌تواند باعث افزایش رضایت شغلی، انگیزه کاری و حس تعلق کارکنان نسبت به سازمان شود. از سوی دیگر، تاخیر در پرداخت آن یا کاهش سهم عیدی تاثیر منفی بر روحیه کارکنان خواهد گذاشت.

عیدی کارگران یکی از مهم‌ترین و باارزش‌ترین مزایای شغلی برای کارگران و کارمندان به‌شمار می‌رود که به‌عنوان یک سنت زیبا در ایام عید نوروز به آن‌ها پرداخت می‌شود. عیدی علاوه‌بر بعد مالی و کمک به بهبود شرایط معیشتی خانواده‌ها، دارای اهمیت روانی بسزایی است؛ زیرا پرداخت عیدی می‌تواند باعث افزایش رضایت شغلی، انگیزه کاری و حس تعلق کارکنان نسبت به سازمان شود. از سوی دیگر، تاخیر در پرداخت آن یا کاهش سهم عیدی تاثیر منفی بر روحیه کارکنان خواهد گذاشت.

در سال‌های اخیر با توجه به افزایش هزینه‌های زندگی، کارگران و کارمندان همواره خواستار افزایش سهم عیدی بوده‌اند. در ادامه به بررسی میزان عیدی سال ۱۴۰۲ کارکنان می‌پردازیم.

عیدی سال ۱۴۰۲ کارگران چقدر است؟ این افراد ۱۶ میلیون تومان عیدی می گیرند

نکته مهمی که باید به آن توجه شود این است که بر اساس قانون کار جمهوری اسلامی ایران، کمترین میزان قانونی عیدی برای هر یک از کارگران نباید از ۶۰ روز دستمزد آن‌ها کمتر باشد. با توجه به افزایش حداقل دستمزد روزانه در سال ۱۴۰۲ به مبلغ ۱,۷۶۹,۴۲۸ ریال، پایین‌ترین میزان عیدی قانونی در سال ۱۴۰۲ نیز معادل ۱۰۶,۱۶۵,۶۸۰ ریال خواهد بود.

نکته دوم این است که در ماده واحده قانون کار آمده است، مبلغ پرداخت عیدی کارکنان نباید از ۹۰ روز حداقل مزد روزانه تجاوز کند. بنابراین حداکثر عیدی ۱۴۰۲ که کارگران دریافت می‌کنند هم مبلغ ۱۵۹,۲۴۸,۵۲۰ ریال خواهد بود.

مورد مهم دیگری که باید به آن توجه شود، تاثیر عواملی همچون سابقه کار، عملکرد، میزان مهارت و تجربه کارگر و همچنین وضعیت اقتصادی کارگاه یا کارفرما است که در نهایی شدن مبلغ دقیق عیدی هر یک از کارگران موثر خواهد بود.

نحوه محاسبه عیدی سال ۱۴۰۲ ( قانون عیدی+ سنوات و مالیات)

به موجب تبصره ۱ ماده واحده مزبور : « مبلغ پرداختی به کارکنانی که کمتر از یک سال در کارگاه کار کرده ‌اند، باید به مأخذ شصت روز مزد و به نسبت ایام کارکرد در سال، محاسبه ‌گردد. مبلغ پرداختی از این بابت برای هر ماه نباید از یک دوازدهم سقف تعیین شده موضوع ماده واحده این قانون تجاوز نماید. » با توجه به این تبصره، فرمول محاسبه عیدی سال ۱۴۰۲ برای کارگران با کارکرد کمتر از دوازده ماه، به شرح زیر است:

نحوه محاسبه عیدی 1402 برای کارگران با کارکرد کمتر از 12 ماه

میزان عیدی کارگران با سابقه کمتر از یک سال (تومان)

میزان عیدی کارگران با سابقه کمتر از یک سال (تومان)

حداقل و حداکثر عیدی ۱۴۰۲ کارگران

حداقل و حداکثر عیدی 1402 کارگران

حداقل عیدی سال ۱۴۰۳ که کارگران در اسفند ماه ۱۴۰۲ دریافت می‌کنند، معادل ۱۰۶,۱۶۵,۶۸۰ ریال خواهد بود (با توجه به افزایش حداقل دستمزد روزانه کارگران در سال ۱۴۰۲ به مبلغ ۱,۷۶۹,۴۲۸ ریال).

حداکثر عیدی نیز معمولا تا ۳ برابر حداقل دستمزد ماهانه یعنی حدود ۱۵۹,۲۴۸,۵۲۰ ریال تعیین می‌شود.

از آنجایی که محاسبه دقیق و قانونی مبلغ عیدی هم برای کارمندان و هم کارفرمایان مهم است، بسیار مهم است که به منابع معتبر و به‌روز برای کسب اطلاعات بیشتر مراجعه کنید. محاسبان با ارائه مقالات جدید و تخصصی در حوزه‌های آموزش حقوق و دستمزد، مالیات و حسابداری، یکی از منابع ارزشمند در این حوزه است.

عیدی سال ۱۴۰۲ کارگران چگونه محاسبه می‌شود؟

عیدی سال 1402 کارگران چگونه محاسبه می شود؟

عیدی کارگران بر اساس آخرین حقوق و مزایای دریافتی شامل حقوق پایه، اضافه کاری، کارانه و … و با در نظر گرفتن تعداد روزهای کارکرد در سال محاسبه می‌شود. عیدی کارگران روزمزد بر اساس تعداد روزهای کارکرد و میانگین دستمزد روزانه آنها طی سال محاسبه می‌شود. روند محاسبه عیدی به شرح زیر است:

ابتدا کارگر روزمزد باید لیستی از تعداد روزهای کارکرد خود در طول سال را تهیه کند. این شامل روزهای کاری عادی و اضافه کاری می‌شود.

سپس میانگین دریافتی روزانه وی در طول این مدت محاسبه می‌شود. برای این کار، کل درآمد سالانه شامل دستمزد پایه، اضافه کاری و سایر مزایا تقسیم بر تعداد روزهای کارکرد می‌شود.

ایران جیب نوشت: در نهایت عیدی سالانه کارگر از حاصلضرب تعداد روزهای کارکرد در میانگین دریافتی روزانه به‌دست می‌آید.

البته این مبلغ محاسبه شده نباید کمتر از حداقل قانونی عیدی یعنی معادل دو ماه آخرین دستمزد پرداختی باشد. در صورت کمتر بودن، باید عیدی کارگر به حداقل قانونی افزایش یابد.

عیدی کارگران ۱۴۰۲ کی پرداخت می‌شود؟ 

حداکثر تا یک هفته قبل از شروع سال جدید و آغاز نوروز کارفرما موظف است که عیدی کارگران را پرداخت کند. مگر اینکه بر اساس قرارداد کار یا عرف صنفی زمان طولانی‌تری تعیین شده باشد.  اگر کارفرما تا زمانی که گفتیم، پرداخت عیدی به کارگران را انجام ندهد، آنها می‌توانند با مراجعه به وزارت کار یا سازمان‌های قانونی دیگر شکایت خود را ثبت کنند.

اگر کارفرما هستید، لازم است بدانید که عواقب پرداخت‌نکردن عیدی به کارمندان و کارگران می‌تواند برایتان هزینه‌های جانبی بسیاری به‌همراه داشته باشد. در ادامه همین مطلب این عواقب را نیز بررسی خواهیم کرد. اما اکنون نوبت بررسی نحوه محاسبه عیدی کارمندان و کارگران در شرایط مختلف است.

نحوه محاسبه مالیات عیدی ۱۴۰۱؛ مالیات عیدی سال ۱۴۰۱ چقدر است؟

تا سال ۱۴۰۰، محاسبات مالیات عیدی شبیه به محاسبه مالیات حقوق انجام می شد؛ یعنی مبلغ عیدی را به عنوان سیزدهمین حقوق دریافتی کارگر به مبلغ حقوق سالانه او اضافه می کردیم و پس از کسر ۱۳ معافیت مالیات حقوق(طبق ماده ۸۴) باید بر اساس نرخ‌های اعلام شده در جدول مالیات حقوق همان سال، مالیات شخص مورد نظر را محاسبه می‌کردیم.

اما محاسبه مالیات عیدی ۱۴۰۱ نسبت به سال‌های قبل متفاوت است. طبق بخشنامه ۷/۱۴۰۱/۲۰۰ سازمان امور مالیاتی که در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ منتشر شده است. عمده تفاوتی که مالیات عیدی ۱۴۰۱ با مالیات عیدی سال‌های پیش دارد، در رابطه با افرادی است که حقوق ماهانه آنها در سال ۱۴۰۱ بیش از ۴۰ میلیون تومان است.

برای افرادی که کمتر از این مبلغ دریافت می‌کنند، ابتدا مبلغ معافیت ماهانه مالیات حقوق از مبلغ عیدی کسر می‌شود و باقیمانده ضرب در ۱۰% خواهد شد. برای مثال اگر کارگری مبلغ سقف عیدی ۱۴۰۱ یعنی ۱۲۵۳۹۰۰۰۰ را دریافت کند، محاسبات مالیات عیدی به صورت زیر انجام می شود:

۱۲۵۳۹۰۰۰۰ – ۵۶۰۰۰۰۰۰ = 69390000 * ۱۰% = 6939000

اما فرض کنید که در سال ۱۴۰۱ فردی ماهیانه بیش از ۴۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد. در این صورت باید محاسبات پیچیده‌تری را برای به دست آوردن مالیات عیدی انجام دهید. در ادامه با یک مثال نحوه محاسبات مالیات عیدی ۱۴۰۱ را به شما توضیح می‌دهیم.
اگر درآمد سالیانه مشمول مالیات حقوق فردی ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال باشد و در پایان سال مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال بابت عیدی دریافت کند، محاسبات مالیات عیدی آن به صورت زیر خواهد بود:

۶۷۲۰۰۰۰۰۰ * ۸ = 5376000000 معافیت سالانه را ضرب در هشت می‌کنیم
200000000 – ۵۶۰۰۰۰۰۰ = 144000000 درآمد مشمول مالیات عیدی
5300000000 + ۱۴۴۰۰۰۰۰۰ = 5444000000 کل درآمد مشمول مالیات سالانه
5444000000 – ۵۳۷۶۰۰۰۰۰۰ = 68000000
144000000 – ۶۸۰۰۰۰۰۰ = 76000000
(۷۶۰۰۰۰۰۰ * ۱۰%) + (۶۸۰۰۰۰۰۰ * ۱۰%) = 21200000 مالیات عیدی پایان سال

نکته مهم دیگری که در رابطه با مالیات عیدی وجود دارد این است که طبق قانون و اظهار نظر رسمی قائم مقام سازمان تامین اجتماعی، از عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی هیچ گونه مالیاتی کسر نمی‌شود.

برای مطالعه بیشتر:

خبر فوری؛ میزان افزایش حقوق و عیدی کارمندان ۱۴۰۳ مشخص شد+ جزئیات

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *