دژپسند: افزایش نرخ بهره بین‌بانکی دلیل ریزش بورس است!

فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد دولت روحانی، دلیل اصلی ریزش بازار سرمایه را افزایش افزایش نرخ بهره بین‌بانکی دانست. وی با اشاره به اینکه فرصت اجرای مصوبات طلایی برای نجات بورس از بین رفت گفت یکی از دلایل ریزش بازار بورس افزایش افزایش نرخ بهره بین‌بانکی بوده که من با آن مخالف بودم.

دلیل ریزش بورس افزایش نرخ بهره بین‌بانکی است

به گزارش سبدگردان هدف و به نقل از تجارت‌نیوز،‌ فرهاد دژپسند با بیان اینکه بسیاری از اتفاقاتی که در حوزه اقتصاد افتاد را نمی‌توانم بازگو کنم، تاکید کرد: پس از گذشت مدت‌زمانی، آنچه که نمی‌توانم امروز بگویم را در کتاب خاطراتم منتشر می‌کنم.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه فرصت اجرای مصوبات طلایی برای نجات بورس از بین رفت، گفت: همانطور که پیش از این اعلام کردم یکی از دلایل ریزش بازار سرمایه، افزایش نرخ بهره بین‌بانکی بود که بنده با آن به شدت مخالف بودم اما عده‌ای تصمیم گرفتند نرخ بهره بین‌بانکی افزایش یابد.

دژپسند ادامه داد: برای بازگشت بازار سرمایه و شاخص، مصوبات طلایی گرفته‌ام اما فرصت اجرای آن را ندادند و در حالی که پس از ریزش‌های مستمر، شاخص به ۱٫۵ میلیون واحد رسید بازهم جوسازی‌هایی صورت گرفت که منجر به ریزش شاخص شد.

مشاهده آخرین اخبار بازار سرمایه:

زمان ثبت‌نام یارانه جدید + شرایط و روش ثبت‌نام
بررسی وضعیت بازار بورس امروز یکشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۰
برنامه افزایش سرمایه ۲۶۱ درصدی “حتاید” از دو محل

وی گفت: بانک مرکزی مقاومت سختی برای اجرای مصوبه قانونی تزریق یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بازار سهام داشت. انتقال درصدی از منابع ورودی از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه، قانون من‌درآوردی نبود بلکه قانون مصوب سال ۹۴ بود و از زمان تصویب تا کنون طبق این قانون باید ۵۱۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز می‌شد که مقاومت‌های بانک مرکزی باعث تاخیر در اجرای آن شد.

دژپسند ادامه داد، در کنار تمام اظهارنظرها همواره بیان کرده‌ام که بازار سرمایه نوسان دارد و افراد باید ریسک‌پذیر باشند و جمله معروف من برای توصیه به سهامداران، مشاوره، مطالعه و بعد معامله بوده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه هجوم تقاضا به بازار سرمایه ناشی از انفجار نقدینگی بوده گفت: یکی از عوامل اصلاح بازار سرمایه اخلال در نرخ بهره بین بانکی بوده و افزایش نرخ بهره به سایر بازارها علامت می‌داد و در تمام دنیا نرخ بهره یک علامت اقتصادی محسوب می‌شود. افزایش نرخ بهره نه تنها به بازار سرمایه بلکه به بازار بدهی هم آسیب وارد کرد.

Tags :
Share This :