درصدی از سهام دولت در قالب واحدهای سرمایه گذاری ETF و از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی به فروش می رسد، به عبارتی وزارت امور اقتصاد و دارایی با این اقدام، باقیمانده سهام خود را واگذار می کند. واگذاری سهام دولت از طریق پذیره نویسی، با هدف ایجاد دسترسی اقشار مختلف جامعه و مشارکت آنها در بازار سرمایه صورت گرفته و بارزترین ویژگی این طرح برخورداری از ۲۰ % تخفیف برای همه مردم ایران می باشد.
حال زمان پذیره نویسی اولین مرحله از صندوق های قابل معامله ETF دولتی در سال ۹۹ مشخص شده و متقاضیان می توانند از تاریخ ۱۴ اردیبهشت برای پذیره نویسی به بانک های منتخب پذیره نویسی صندوق های ETF مراجعه نمایند.
همچنین بخوانید: صندوق های قابل معامله در بورس ETF بخریم یا نه؟
نحوه پذیره نویسی صندوق های قابل معامله ETF
بانک های منتخب پذیره نویسی؛ ملی، سپه، مسکن، کشاورزی، رفاه کارگران، تجارت، صادرات، ملت، بیمه اتکایی امین و البرز می باشند.
آغاز پذیره نویسی صندوق های ETF از ۱۴ اردیبهشت می باشد و تا تاریخ ۳۱ اردبیهشت ماه ادامه دارد.
مدارک لازم برای پذیره نویسی صندوق های ETF
پذیره نویسی صندوق های ETF به دو روش حضوری و یا غیر حضوری از طریق درگاه بانکی امکان پذیر است. در روش پذیره نویسی غیر حضوری و اینترنتی، برخورداری از شماره شبا ضروری است .
در روش حضوری برای پذیره نویسی صندوق های ETF نیز، همراه داشتن کد ملی و حساب معتبر و فعال با نام خود شخص در یکی از بانک های منتخب پذیره نویسی الزامی می باشد.
پذیره نویسی صندوق های ETF، برای سنین مختلف امکان پذیر است و فرد متقاضی مجاز است بین ۱۰ هزار تومان تا سقف ۲ میلیون تومان سرمایه گذاری انجام دهد که با توجه به میزان تقاضای افراد تخصیص داده می شود و قیمت سهام سرمایه گذاری صندوق نیز در روز پذیره نویسی معین خواهد شد.
اطلاعات مورد نیاز برای پذیره نویسی صندوق های ETF شامل:
- نام
- نام خانوادگی
- شماره ملی
- تاریخ تولد
- نام پدر
- کد پستی
- و شماره تلفن همراه می باشد.
نحوه پذیره نویسی صندوق های قابل معامله ETF چگونه است؟
افرادی که دارای کد بورسی هستند، برای پذیره نویسی صندوق های ETF، علاوه بر بانک های منتخب پذیره نویسی صندوق های ETF، می توانند با مراجعه به کارگزاری ها و یا از طریق سامانه های آنلاین اقدام نمایند و سایر متقاضیان نیز با مراجعه حضوری به بانک های منتخب پذیره نویسی و یا به روش غیر حضوری از طریق درگاه ها، می توانند نسبت به پذیره نویسی صندوق های ETF اقدام کنند اما توصیه وزارت اقتصاد، پذیره نویسی به روش غیر حضوری و از طریق درگاه های غیر حضوری است تا از ازدحام جمعیت جلوگیری شود.
پیام رسان بله، آپ، افزونک های همراه بانک، سکه، کیوسک، ایوا و همراه پلاس از جمله اپلیکیشن هایی هستند که برای خدمات غیر حضوری مرتبط با پذیره نویسی صندوق های ETF در اختیار هستند.
داشتن کد بورسی برای پذیره نویسی این صندوق ها الزامی نیست، اما بعد از پذیره نویسی برای انجام معاملات لازم است تا برای ثبت نام در سامانه سجام و همچنین دریافت کد بورسی اقدام نمائید.
نکته قابل توجه دیگر اینکه: تنها افراد حقیقی ایرانی اجازه شرکت در پذیره نویسی صندوق های ETF را دارند و اشخاص حقوقی از این موقعیت برخوردار نیستند.
نام نماد صندوق چیست؟؟؟
دارا یکم