آزاد سازی سهام عدالت از تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۹۹ امکان پذیر است و سهام داران می توانند به دو روش سهامداری مستقیم (از طریق بورس) و غیر مستقیم (از طریق شرکت های سرمایه گذاری استانی) سهام خود را آزاد کنند.
نحوه آزاد سازی سهام عدالت
شب گذشته با صدور ابلاغیه ای از سوی رهبر معظم رهبری موافقت وی با درخواست رئیس جمهور در خصوص آزاد سازی سهام عدالت اعلام شد.
آیت الله خامنه ای افزود :دولت هر چه زودتر اقدامات مقتضی را به عمل آورد تا مردم سریعتر از منافع سهام خود بهرهمند شوند.
بیشتر بخوانید : ابلاغیه رهبر درباره آزاد سازی سهام عدالت
معرفی روش های آزاد سازی سهام عدالت
در پی اعلام موافقت مقام معظم رهبری با آزاد سازی سهام عدالت، علیرضا صالح در تاریخ مذکور خبر از راهاندازی سامانه سهام عدالت داد.
وی خاطرنشان کرد که سهام داران می توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی www.samanese.ir سهام های شرکت های سهام عدالت را از آن خود سازند.
افراد با مراجعه به آدرس اینترنی فوق و وارد نمودن کد ملی خود وارد این سامانه شوند و با انتخاب یکی از روش های آزاد سازی سهام عدالت (سهام داری مستقیم و غیر مستقیم) سهام خود را آزاد نمایند. لازم به ذکر است آزاد سازی سهام عدالت فقط یکبار امکان پذیر می باشد.
۱. آزاد سازی سهام عدالت به روش سهامداری مستقیم
سهام داری مستقیم یکی از روش های آزاد سازی سهام عدالت است که برای افرادی مناسب است که بخواهند خودشان مدیریت سهام خود را بر عهده بگیرند.
برای انجام اینکار همانطور که گفته شد باید وارد سایت شوند و گزینه آزاد سازی را فعال نمایند سپس گزنیه “استفاده از روش سهامداری مستقیم” را انتخاب کنند.
با انتخاب این روش سهام داران با توجه به مقدار سهام شان در شرکت های سرمایه پذیر سهام عدالت و هچنین به میزان ارزش مقطع واگذاری مقداری از سهام ۳۶ شرکت بورسی از آن سهام دار خواهد شد.
با انتخاب این روش برای آزاد سازی سهام عدالت، سهام داران برای خود یک حساب کاربری افتتاح می کنند که با ورود به آن پس از گذشت ۶۰ روز باید به ثبت نام در سامانه سجام و احراز هویت اقدام نمایند.
طبیعتا پس از ورود سهام داران به بورس باید طبق قوانین و چهارچوب تعیین شده بورس عمل کنند.
یکی از مزایای آزاد سازی سهام عدالت به روش مستقیم این است که سهامداران متوجه میزان سود و زیان خود می شوند و سازمان خصوصیسازی در این باره مسئولیتی ندارد.
۲. آزاد سازی سهام عدالت به روش سهامداری غیرمستقیم
و اما روش دوم برای آزاد سازی سهام عدالت، روش غیر مستقیم می باشد. در این روش سهام داران مدیریت سهام عدالت خود را به شرکت های سرمایه گذاری استانی می سپارند. و نمی توانند دیگر هیچ دخل و تصرف و یا انتقالی داشته باشند.
در این روش شرکت های سرمایه گذاری استانی به ساماندهی سهام شرکت های سرمایه پذیر سهام عدالت می پردازند.
(۷۰%) سهام مزبور در قالب صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله و (۳۰%) آن صندوقهای سرمایهگذاری پروژه استانی ساماندهی خواهد شد.
کدام روش برای آزاد سازی سهام عدالت سودمند تر است؟
با ارائه این دو روش برای آزاد سازی سهام عدالت این سوال برای سهام داران پیش می آید که کدام روش برای این کار سودمند است؟
معاون سازمان خصوصیسازی، حسن علایی در رابطه با دو روش گفت :
هر دو روش بورسی هستند و از طریق بورس انجام می شود. با این تفاوت که در روش آزاد سازی مستقیم ، سهام دار خودش مدیریت حساب و سهام خود را بر عهده می گیرند و در روش غیر مستقیم این شرکت های سرمایه گذار استانی هستند که سهام را مدیریت می کنند از اینرو در روش دوم شخص به طور مستقیم درگیر نیست.
وی در ادامه افزود :
در اصل ماهیت این دو روش یکی هستند و نمی توان گفت که کدام از دیگری سودمند تر است هر دو روش تابع قوانین بازار سرمایه می باشند.
حسن علایی در آخر گفت :
قوانین و چهارچوب آزاد سازی سهام عدالت قرار است در شورای عالی بورس تصویب و علنی شود.
البته با توجه به رشد و افزایش ارزش سهام های شرکت های بورسی، در سال ۹۹ سبد سهام عدالت بیشتر از ۵۰% افزایش داشته و همچنین سهام ۵۰۰ هزار تومانی برای افرادی که آورده نقدی نداشته اند تقریبا چهار میلیون می باشد.
خواهشا پیگیر ویرایش روش ها باشید خوب ما توجیه نبودیم اشتباه انتخاب کردیم
توروخدا ویرایش آزادسازی رو بزارید من برای چندنفر اشتباهی مستقیم رو بجای غیرمستقیم زدم توروخدا یک بار امکان ویرایش بزارید..
خواهشا امکان ویرایش بزارید