ترید یا معامله گری چیست؟ کدام سبک معاملاتی بهتر است؟

هدف از انتشار این مطلب توضیح کامل ترید یا معامله گری چیست و بررسی کدام سبک معاملاتی بهتر است؟ می باشد. بطور خلاصه می توان گفت ترید (trade) در واقع همان خرید و فروش است، که در بازارهای مالی به خرید و فروش جنس فیزیکی یا مجازی مربوط به آن بازار مالی گفته می‌شود.

و به شخصی که خرید و فروش را بر اساس دیدگاه‌ها و ایده‌های خود نسبت به بازاری که در آن به فعالیت می‌پردازد انجام می‌دهد، تریدر (trader) یا معامله گر می‌گویند.

در واقع بعد از گسترش اینترنت و نرم‌افزارهای خرید و فروش آنلاین دارایی‌ها، تریدینگ طرفداران زیادی پیدا کرده است.

درباره نحوه معامله و ترید آنلاین در بورس بیشتر بدانید

ترید یا معامله گری چیست؟

ترید یا معامله گری چیست؟

ترید یا معامله گری در بازارهای مالی به معنی خرید دارایی در قیمت پایین و فروش آن در قیمت بالاتر می باشد.

به زبان ساده ترید یا معامله گری به معنی خرید و فروش می باشد، که اصطلاحا در بازارهای مالی به خرید و فروش جنس فیزیکی یا مجازی مربوط به آن بازار مالی گفته می‌شود مثل سکه طلا و خرید و فروش سهام در بازار بورس.

دارایی که در بازارها معامله می شوند می‌تواند هر چیزی باشد: سهام، ارز دیجیتال، اختیار معامله (آپشن)، یک ارز خاص و …

*البته توجه داشته باشید که در بعضی از بازارها می‌توان در ابتدا فروش انجام داد و بعد از آن خرید که به این نوع معاملات Short trading گفته می‌شود.

تریدر کیست؟

همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد به شخصی که خرید و فروش را بر اساس دیدگاه‌ها و ایده‌های خود نسبت به بازاری که در آن به فعالیت می‌پردازد انجام می‌دهد، تریدر یا معامله گر می‌گویند و با این معامله سعی می‌کند به اهداف مالی خود برسند.

چه چیزی را تریدرها معامله می‌کنند؟

به طور کلی هر کالای حقیقی یا مجازی که دارای یک خریدار و فروشنده باشد و معامله هم بین آنها انجام شود در واقع یک معامله یا ترید انجام شده است. ولی بطور کلی سهام، ارز دیجیتال، اختیار معامله (آپشن)، یک ارز خاص و … که در بازارهای مالی موجود می باشد را تریدرها معامله می‌کنند.

به طور حتمی همیشه یک خریدار و یک فروشنده وجود خواهد داشت که با توافق بر سر قیمت مورد نظر خرید و فروش و ترید انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: چگونه در بورس معامله کنیم؟

محل انجام ترید و معامله گری کجاست؟

محل انجام ترید و معامله گری کجاست؟

تریدرها به دو صورت حضوری و مجازی ترید را در بازار های مالی انجام می‌دهند بعضی از بازارهای مالی بصورت حضوری و بعضی بصورت مجازی قابلیت معامله دارند.

مزایا و معایب ترید کردن چیست؟

مزایای ترید کردن عبارت اند از : 

  1. امکان ترید کردن بدون وابستگی زمانی و مکانی وجود دارد
  2. سود های کلان را می‌توان با ترید کردن بدست آورد
  3. ترید کردن باعث بوجود آمدن استقلال شغلی و فکری برای تریدر می‌شود
  4. هرکسی با هر میزان سرمایه ای می‌تواند ترید کند
  5. بدون وسیله و ابزار خاص و فقط با ابزار ابتدایی می‌توان ترید کرد
  6. امکان شروع با سرمایه پایین
  7. نقدشوندگی بالای سرمایه نسبت به سایر روش‌ها
  8. پتانسیل کسب سود بالا

معایب ترید کردن

  1. وجود تحریم‌ها و دردسرهای ناشی از آن (برای ایرانیان)
  2. ترید کردن به شدت هیجان انگیز و بعضی مواقع اعصاب خردکن می باشد
  3. نیاز به انضباط، پیگیری و یادگیری مداوم
  4. ریسک ترید بالا می باشد و احتمال بالای از دست دادن سرمایه وجود دارد (که البته قابل کنترل می باشد)
  5. از نظر فکری کاری مشکل و طاقت فرسا است
  6. استرس و آسیب‌های ناشی از کار طولانی با کامپیوتر

بیشتر بخوانید: چگونه در بورس موفق شویم؟

بررسی ریسک های ترید

بطور کلی ریسک های ترید به دو نوع سیستماتیک و غیر سیستماتیک تقسیم بندی می‌شوند:

ریسک سیستماتیک ریسک هایی هستند که قابل پیش بینی است، مثل پیش بینی افزایش قیمت نفت و…
ریسک غیر سیستماتیک به ریسک هایی گفته می‌شود که قابل پیش بینی نیست مثل اعتصابات کارگری و…

بیشتر بخوانید: مفهوم ریسک و بازده در سرمایه گذاری چیست؟

روش های تحلیلی مختلف

امروزه روش های تحلیلی زیادی برای ترید کردن وجود دارد که هر فرد می‌تواند با توجه به علایق و عملکرد خود از آنها استفاد نماید از جمله‌ی این روشها می‌توان به تحلیل فاندامنتال، تکنیکال، گردش پولی، اخباری، روانشناسی و… اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: بررسی جامع تحلیل بنیادی(فاندامنتال)

تحلیل تکنیکال، شاه کلید تریدرها

نمی‌توان تریدر موفقی را پیدا کرد که از نمودارها برای تحلیل بازار استفاده نکند. تحلیل تکنیکال که به نام تحلیل نموداری، تکنیکی یا فنی، شناخته می‌شود به دلیل اصول و قوانینی که دارد در همه بازارهایی که قیمت دارایی‌ها با عرضه و تقاضا تغییر می کند قابل پیاده‌سازی می باشد.

اگر شما قصد معاملات سهام، ارز دیجیتال، آپشن و… را داشته باشید، تحلیل تکنیکال اصلی‌ترین مهارتی می باشد که باید کسب نمایید.

حتما بخوانید : عرضه و تقاضا در بازار بورس به چه معناست؟

تحلیل تکنیکال بر سه اصل استوار می باشد:

  • تاریخ تکرار می‌شود
  • قیمت‌ها بر اساس روندها حرکت می‌کنند
  • همه چیز در قیمت لحاظ شده است

بدون دانش ترید نکنید

ترید کردن با شانس باعث ضرر و زیان شما خواهد شد شما در هر بازاری که قصد معامله دارید قبل از خرید و فروش، اطلاعات و دانش کافی را کسب نمایید.

با یاد گیری و استفاده از یک روش یا چند روش تحلیلی مربوط به آن بازار می‌توانید در آن جا ترید کنید. هر چقدر که تجربه و اطلاعات فرد از بازار مالی و نوع معاملات بالاتر باشد به طبع، تریدر کارنامه موفق تری خواهد داشت.

سبک معامله و بازه‌های زمانی تریدینگ

-به طور کل هدف از سرمایه‌گذاری، ایجاد ثروت در بلندمدت می باشد و سرمایه‌گذاری بلندمدت بیشتر از طریق خرید سهام، صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک و ETF ها انجام می‌شوند که در این سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاران برای گرفتن تصمیمات سرمایه‌گذاری، نوسانات کوتاه‌مدت را نادیده خواهند گرفت و به روند بلندمدت می‌نگرند.

پس از گذشت سال‌ها، ارزش مبالغ سرمایه‌گذاری شده در اغلب مواقع افزایش خواهد یافت و بازدهی مثبتی و خوبی را برای سرمایه‌گذار به همراه دارد. بازدهی‌های بلندمدت با اثر سود مرکب که از سود نقدی سهام یا سود پرداختی صندوق‌ها بدست آمده افزایش خواهند یافت.

بیشتر افراد با این سبک سرمایه‌گذاری به دنبال ایجاد ثبات و درآمد برای بازنشستگی خود هستند. سودهایی که از ترید بدست می‌آید به عنوان درآمد شناخته می‌شود زیرا می‌توان آنرا در بازه‌های زمانی منظم کسب کرد. ولی سود سرمایه‌گذاری را نمی‌توان درآمد دانست، زیرا بازدهی واقعی سرمایه‌گذاری در بلندمدت می باشد.

کسب سود در ترید یا معامله‌گری از طریق خرید در قیمت پایین‌تر و فروش در قیمت بالاتر بدست خواهد آمد و خرید و فروش‌ها در زمان نسبتا کوتاهی انجام خواهد شد.

بازه زمانی خرید و فروش، متناسب با سبک معامله‌گری می‌تواند از چند ثانیه تا چندماه باشد. در جدول زیر می‌توانید 4 سبک اصلی تریدینگ و دوره‌های زمانی هرکدام را مشاهده می فرمایید.

سبک معامله و بازه‌های زمانی تریدینگ

کدام سبک معاملاتی بهتر است؟

بطور کلی برای تشخیص اینکه کدام سبک معاملاتی برای شما مناسب‌تر است، نیاز به تجربه دارید تا متوجه شوید با کدام سبک راحت‌تر هستید. معیارهایی که باید در نظر بگیرید:

  • سطح تحمل ریسک و میزان تجربه‌ای که در ترید دارید
  • ویژگی‌های شخصیتی
  • میزان سرمایه شما
  • میزان زمانی که می‌توانید برای معامله اختصاص دهید

بطور کلی بین بازه زمانی معاملات و مقدار زمانی که باید برای معامله صرف نمایید یک رابطه معکوس وجود دارد.

برای مثال، پوزیشن تریدرها ممکن است فقط چند ساعت در هفته برای بررسی و مدیریت معاملات‌شان نیاز داشته باشند ولی اسکالپ تریدرها نیاز باشد کل روز کاری را به شکلی فعالانه برای اینکار اختصاص دهند. در ادامه به توضیح درباره پوزیشن تریدرها و اسکالپ تریدرها می پردازیم.

بسیاری از فعالان بازار – چه سرمایه‌گذار باشند چه معامله‌گر – در یک دسته از این سبک‌های معاملاتی جا نخواهند گرفت. زیرا همواره در حال انجام معاملات در دوره‌های زمانی مختلف می باشند.

بطور مثال ممکن است یک پوزیشن تریدر، دست به معاملاتی بسیار کوتاه‌مدت‌تر در طول روز بزند.

نوع بازار در انتخاب سبک معاملاتی تاثیر دارد. بطور مثال در بازار سهام تهران، اسکالپ تریدینگ به دلیل وجود کارمزد بالا استراتژی چندان سودآوری نیست و این سبک معاملاتی برای بازارهای ارزهای دیجیتال به دلیل وجود پلتفرم‌های معاملاتی با کارمزد بسیار پایین، مناسب‌تر است.

بیشتر بخوانید: چرا افراد در بورس ضرر می کنند؟ چگونه می توان ریسک را مدیریت کرد

پوزیشن تریدینگ

پوزیشن تریدینگ

پوزیشن تریدینگ (Position Trading) است شامل طولانی‌ترین دوره زمانی می باشد و معمولا تریدها در دوره ماهانه تا سالانه انجام خواهند شد. ممکن است که پوزیشن تریدرها ترکیبی از تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال در خرید و فروش استفاده نمایند.

برای تحلیل دوره‌های زمانی طولانی‌مدت در پوزیشن تریدینگ، اغلب از نمودارهای هفتگی در تحلیل تکنیکال استفاده می شود.

معمولا در این سبک از معامله‌گری، نوسانات کوتاه‌مدت دارایی نادیده گرفته می‌شود و هدف شخص کسب سود از روندهای میان‌مدت و بلند‌مدت‌تر می باشد.

این سبک از معامله‌گری شباهت زیادی به سرمایه‌گذاری دارد. با این حال، سرمایه‌گذاری که شامل خرید و نگهداری طولانی‌مدت دارایی می‌شود فقط شامل کسب سود از روند صعودی بازار می باشد و سرمایه‌گذار از روند نزولی بازار نمی‌تواند سودی کسب نماید.

در سبک معاملاتی پوزیشن تریدینگ، کسب سود از بازار نزولی نیز انجام می‌شود یعنی ابتدا فروش انجام می‌شود و سپس خرید، که اینکار را اصطلاحا استراتژی Short trading می‌نامند.

بررسی سبک معاملاتی سوینگ تریدینگ

بررسی سبک معاملاتی سوینگ تریدینگ

سوینگ تریدینگ (Swing Trading) است یکی از سبک‌های ترید می باشد که در آن، معاملات در دوره‌های زمانی روزانه یا هفتگی انجام می‌شود و هدف تریدر کسب سود از نوسانات کوتاه‌مدت بازار می باشد.

بطور کلی می توان گفت که در سبک معاملاتی سوینگ تریدرها از تحلیل تکنیکال و رفتار قیمت برای تشخیص نقاط پرسود ورود و خروج استفاده می‌ نمایند. بنابراین در این سبک معاملاتی، معمولا به تحلیل بنیادی توجهی نخواهد شد.

معامله‌گران در این سبک معاملاتی بعد از رسیدن قیمت به یک هدف خاص (براساس درصد یا قیمت مشخص) اقدام به خروج از بازار خواهند کرد. این هدف در هر دو جهت بازار – هم منفی و هم مثبت – در نظر گرفته خواهد شد.

چون سوینگ تریدینگ در دوره زمانی چندروز تا چند هفته انجام می‌شود، نیاز به مانیتور و بررسی مداوم بازار ندارد. به همین دلیل، تریدرهایی که وقت کمتری برای بررسی مداوم و لحظه‌ای بازار ندارند معمولا به این سبک معاملاتی گرایش پیدا خواهند کرد.

دی تریدینگ (معاملات روزانه)

دی تریدینگ (Day Trading) می باشد به سبکی از ترید گفته می‌شود که تریدر در طول یک روز، دارایی خود را برای روز بعد نگه نمی‌دارد و معامله خرید و سپس فروش را در عرض حداکثر چند ساعت انجام می‌دهد.

همه معاملات روزانه با قرار دادن یک حد سود (profit target)، حد ضرر (stop loss) یا زمان خروج (time exit) پایان می‌یابد.

تحلیل تکنیکال، روش اصلی تحلیلی در معاملات روزانه می باشد و نمودارهای چنددقیقه‌ای برای یافتن نقاط ورود و خروج مناسب بکار می‌رود.

توجه داشته باشید که معاملات روزانه فقط برای چند دقیقه تا چندساعت نگهداری خواهد شد و به همین دلیل، در این سبک معاملاتی تحرکات بزرگ قیمت متداول نیست به همین دلیل معامله‌گران روی سودهای کوچک تمرکز می کنند.

معامله‌گری روزانه یک شغل تمام وقت می باشد و معامله‌گر معمولا بطور مداوم بازار را تحت نظر دارد. حتی معامله‌گرانی که از نرم‌افزارها و ربات‌های معامله‌گری استفاده می‌کنند اغلب مراقب می باشند تا به دلیل قطعی اینترنت یا سایر مشکلات، خللی در کار این ابزارها به وجود نیاید.

اسکالپ تریدینگ

اسکالپ تریدینگ

اسکالپ تریدینگ (Scalp Trading) است یک سبک معامله‌گری بسیار فعالانه می باشد که شامل خرید و فروش مداوم در یک دوره معاملاتی است.

اسکالپ تریدرها کوچکترین دوره زمانی تحرکات قیمت را هدف قرار می دهند و روی کسب سودهای بسیار پایین تمرکز دارند تا با جمع‌ شدن این سودها به درآمد مناسبی برسند.

در سبک اسکالپ تریدینگ از حد سود و حد ضررها برای مدیریت موقعیت‌های معاملاتی استفاده می‌شود. موقعیت‌های معاملاتی اغلب از چند ثانیه تا چند دقیقه متغیر هستند.

به خاطر اینکه سودهای معامله‌گران در اسکالپ تریدینگ کم است، اسکالپ تریدرها ممکن است ده‌ها و حتی صدها ترید را در هر دوره معاملاتی داشته باشند.

به دلیل تعداد زیاد معاملات، اسکالپ تریدرها به دنبال کارمزد بسیار پایین برای معاملات می‌گردند زیرا در صورتی که کارمزد معاملات بالا باشد، سودهای آنها حتی ممکن است کفاف کارمزد معاملاتی را نیز ندهد.

اسکالپ تریدینگ از جمله سبک‌های بسیار پرریسک در معاملات است زیرا تریدر باید درصد تریدهای موفق بالایی را بدست آورد. همچنین به خاطر اینکه مقدار سودهای کسب شده معمولا کمتر از مقدار زیان‌هاست، تنها کافیست چند زیان بزرگ به تریدر وارد شود تا کل سودهای بدست آمده از بین برود.

معاملات پرتعداد

معاملات پرتعداد (High-Frequency Trading) می باشد سبک دیگری از معاملات سریع است که با استفاده از نرم‌افزارهای خاص و الگوریتم‌های پیچیده تحلیل بازار انجام می‌شود.این سبک معاملاتی توسط شرکت‌های بزرگ در بازارهای مالی بین‌المللی و با صرف هزینه‌های هنگفت انجام می‌شود.

تریدها در این سبک معاملاتی براساس شرایط بازار توسط بات‌های معامله‌گری و نرم‌افزارها ارسال می‌شود.

این مقاله جهت آشنایی شما عزیزان با نحوه ترید و  معامله گری و شناسایی بهترین سبک معاملاتی جمع آوری شده است امیدوارم که از مطالعه آن رضایت خاطر داشته باشید.

Tags :
Share This :