طی ماه گذشته (مهر ۹۸) بازار بورس ایران دارای ریزش های شاخصی در سه مرحله مختلف بود که تحلیل گران و معامله گران را شوکه کرد.
این ریزش سه مرحله ای باعث افزایش میزان فروش سهام توسط اشخاص حقیقی و بلعکس افزایش میزان خرید توسط اشخاص حقوقی شد. ولی انسجام و سرعت فروش اشخاص حقیقی باعث بیشتر شدن ریزش شاخص بورس شد.
گزارش خبرگذاری ایسنا در رابطه با عوامل کاهش حجم معاملات بورس
طبق گزارش ایسنا، شاخص بورس با ۳۸۵۳ واحد رشد و حجم معاملات با توجه به کم شدن روز های معاملاتی به دلیل تعطیلات کاهش یافت.
هفته منتهی به ۸ آبان ۹۸، شاخص کل با ۳۸۵۳ واحد افزایش نسبت به هفته گذشته به رقم ۳۳۶۹ هزاز و ۶۶۱ واحد رسید. شاخص کل هم وزن با ۳۷۳۷ واحد افزایش معادل ۴.۶۲ درصد به رقم ۸۴۵۶۲ واحد را به نمایش گذاشت.
شاخص بازار اول با ۲۶۱۸ واحد افزایش به رقم ۲۲۵ هزار و ۸۷۵ واحد بالغ شد و شاخص بازار دوم با ۸۶۵۹ افزایش عدد ۶۲۷ هزار و ۸۷۱ واحد را تجربه کرد و به این ترتیب شاخص بازار اول با ۱.۱۷ درصد و شاخص بازار دوم با ۱.۴ درصد افزایش نسبت به هفته قبل همراه شدند.
در سه روز کاری این هفته، ارزش کل معاملات اوراق بهادار به ۳۰۹۱۸ میلیارد ریال بالغ شد که به دلیل تعطیلات نسبت به هفته قبل ۴۰ درصد کاهش یافت.
در ضمن تعداد ۷۰۸۲ میلیون انواع اوراق بهادار در بیش از ۱ میلیون و ۱۵۶ هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب ۴۱ درصد و ۱۲.۸ درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کردند.
این درحالی است که تعداد ۳۱۷ میلیون واحد از صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از ۳۲۳۹ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت و هرکدام به ترتیب با ۴۰ و ۴۱ درصد کاهش نسبت به هفته گذشته همراه شدند.
در بازار بدهی که اوراق مشارکت، گواهی سپرده و صکوک معامله می شود، تعداد ۱۰۰ هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش کل بیش از ۵۰ میلیارد ریال معامله شد.
گزازش خبرگذاری تسنیم در رابطه با عوامل کاهش حجم معاملات بورس
خبر گذاری تسنیم هم اعلام کرد که در هفتهای که گذشت تعداد ۷۰۸۲ میلیون انواع اوراق بهادار به ارزش ۳۰۹۱۸ میلیارد ریال در بیش از یک میلیون و ۱۵۶ هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب ۴۱، ۴۰ و ۱۲.۸ درصد کاهش را نسبت به هفته قبلتر تجربه کردند.
این اتفاق زمانی افتاد که در این مدت تعداد ۳۱۷ میلیون واحد از صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله هم در بورس تهران به ارزش کل بیش از ۳۲۳۹ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت که هر کدام واحد ها به ۴۰ و ۴۱ درصد کاهش همراه شدند.
در بازار بدهی نیز که اوراق مشارکت، گواهی سپرده و صکوک معامله می شود، ۱۰۰ هزار برگه از نوع مشارکت به ارزشی بیش از ۵۰ میلیارد ریال معامله شد.
تسنیم اضافه کرد که، شاخص بورس هم در پایان معاملات هفته منتهی به ۱۰ ابان ماه ۹۸ با ۳۸۵۳ واحد افزایش، معادل ۱.۲۶ درصد رشد کرد و به رقم ۳۰۹۶۶۱ واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز در این مدت با ۳۷۳۷ واحد افزایش معادل ۴.۶۲ درصد رشد کرد و رقم ۸۴۵۶۲ واحد را به نمایش گذاشت.
یکی دیگر از اخبار تسنیم این بود که، شاخص بازار اول با ۲۶۱۸ واحد افزایش در هفته گذشته به رقم ۲۲۵۸۷۵ واحد و شاخص بازار دوم با ۸۶۵۹ افزایش به عدد ۶۲۷۷۸۱ واحد رسیدند که به این ترتیب شاخص بازار اول با ۱.۱۷ درصد و شاخص بازار دوم با ۱.۴۰ درصد افزایش همراه شدند.