سوددهی بهتر بورس نسبت به دلار، طلا، سکه، مسکن در نیمه اول سال 98

سوددهی بهتر بورس نسبت به دلار، طلا، سکه، مسکن در نیمه اول سال 98

در سال های گذشته توجه افراد بر روی بازار های دیگر همانند مسکن بود اما مدتی است که توجه سرمایه گذاران به بازار سهام جلب شده.با توجه به اطلاعات و آمارهای مقایسه بازدهی های سرمایه گذاری به نتیجه ی سوددهی بهتر بورس نسبت به دلار، طلا، سکه، مسکن در نیمه اول سال 98 می رسیم که در این مطلب قصد داریم این موضوع را به صورت کامل و جامع شرح دهیم.

سوددهی بهتر بورس نسبت به دلار، طلا، سکه، مسکن در نیمه اول سال 98

 

سوددهی بهتر بورس نسبت به دلار، طلا، سکه، مسکن در نیمه اول سال 98

امروزه همه بازار‌های سکه، بازار بدهی، ارز، مسکن و بازار پول را تحت ‌عنوان بازار‌های موازی سهام می شناسند.
در ادامه به بررسی عملکرد بازار‌های سکه، بازار بدهی، ارز، مسکن و بازار پول، از ابتدای سال ۹۷ تا امروز میپردازیم که در نهایت به سوددهی بهتر بورس می رسیم. در سال‌های قبل بازار‌های مربوط به سکه و دلار پناهگاهی برای نقدینگی‌های سرگردان بوده است.

اما در ادامه، با اندیشه های سیاست‌گذار و اصلاح سیاست‌های غلط گذشته، از تلاطمات بازار ارز کم شد و نرخ دلار به ۱۱ هزار تومان برگشت.
سکه هم که تا قبل از قیمت اونس جهانی طلا، از نرخ دلار تبعیت می‌کرد قیمت آن کاهش یافت و بر این اساس دو بازار دلار و سکه از ابتدای سال 98 تا به امروز به ترتیب شاهد کاهش 13.7 و 15.4 درصدی نرخ‌ها بوده اند.

همچنین در بازار‌های موازی دیگر مانند بازار مسکن با توجه به رکود که ادامه دار هم میباشد دیگر جایی را برای سفته‌بازی نمیگذارد.
براین اساس تنها سرمایه‌گذاری در بازار‌های پول و بدهی میباشند که در این مدت بین ۱۵ تا ۲۰ درصد سود نصیب سرمایه‌گذاران خود کرده است و شاهد رشد حدودا 70 درصدی شاخص کل بورس در8 ماه سپری شده از سال 98 میباشیم.

اگر شما نگاهی به شاخص سهام از سال 97 کرده باشید متوجه خواهید شد که تا به امروز، شاخص سهام رشد ۲۱۷ درصدی داشته در حالی که دلار و سکه رشد 133 و 143 درصدی داشته اند. طبق آمار فوق متوجه سوددهی بهتر بورس نسبت به دلار، طلا، سکه، مسکن در نیمه اول سال 98 خواهید شد.

بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری در بانک بهتر است یا بورس ؟

از توهم پرهیز نمایید

اما انتظارات سرمایه‌گذاری در هر بازار چگونه سنجیده میشود؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم که با رقبا سنجیده میشود. از این رو در شرایطی که تحلیلگران برای بازار‌های سکه، ارز و مسکن چشم‌انداز صعودی متصور نیستد و بانک و اوراق بدهی نیز بیشترین سودی که می دهند ۲۰ درصد باشد کسب سودی بیش از این مقدار در بازار سهام، نشان‌دهنده یک سرمایه‌گذاری موفق می باشد و نشان از سوددهی بهتر بورس است.

در این میان با توجه به زمانبر بودن تعدیل انتظارات بورس‌ بازان با توجه به روز‌های پرسود نیمه نخست بورس ۹۸ در صورت عدم وقوع رخدادی اثرگذار، برای چندماه آینده شاهد اصلاح زمانی در این بازار خواهیم بود (اصلاح زمانی به این معناست که هر چند قیمت سهام با نوسان منفی چندانی مواجه نمی‌شود، اما شاهد رشد‌های خاص و جریان‌های صعودی نیز نخواهیم بود).

بیشتر بخوانید: برای سرمایه گذاری سکه بهتر است یا طلا

آینده سهام همراه با ریسک‌های مثبت و منفی 

بورس تهران که تا قبل از آن با تقاضای زیاد به علت عوامل غیربنیادی مانند افزایش سرمایه بعضی از شرکت‌ها از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها روبرو شد، قیمت سهام رشد کرد اما در حال حاضر نسبت به قبل در شرایط کم ‌واکنشی قرار دارد و این عوامل دیگر برای صعود سهام کافی نیست.

در این موقعیت بیشترین چیزی که جای خالیش حس میشود محرک‌های توانمند و منطقی میباشند که می‌توانند بر روند سودآوری شرکت‌ها تاثیرگذار بگذارند.

بودجه 99: “به یقین یکی از مهم ترین مسائل مورد مناقشه برای ادامه حرکت بازار سهام مشخص شدن قیمت‌های مهمی، مانند نرخ ارز و هزینه انرژی در بودجه سال بعد کشور میباشد. انتظار برای رونمایی از این اطلاعات می‌تواند تا مقدار زیادی زمینه را برای برآورد مطمئن‌تر سود شرکت‌های بورسی و ترسیم چشم‌انداز میان‌مدت بازار از محل اندازه‌گیری سود‌های تحلیلی فراهم نماید.

یکی از گمانه‌زنی‌های مهم در این خصوص، افزایش قیمت حامل‌های انرژی و پایان دادن به معافیت‌های مالیاتی است.”

این مساله قادراست تا از بُعد هزینه‌ای در کوتاه مدت به شرکت‌های کالایی بورس فشار آورد، اما اگر بلندمدت در نظر بگیریم سبب کمک به خروج سود از جیب دلالان به سمت تولید میشود موضوعی که در اول کار فعالیت بنیادی‌کار‌های ارزشی بورس را محدودتر مینماید. بنابراین اگر قرار بر این باشد که رونقی در سهام شکل بگیرد، به احتمال زیاد در گروه‌هایی است که انرژی‌ کمتری میبرند.

بیشتر بخوانید: چرا از بورس در ایران استقبال نشد؟

رابطه قیمت دلار با سوددهی بهتر بورس بازار جهانی: در زمینه قیمت جهانی کامودیتی‌ها و نرخ دلار که بعضی انتظارات افزایشی شکل گرفته است می‌تواند در صورت محقق شدن، بنیادی‌کاران ارزشی را به‌طور موثری به فعالان بورسی اضافه نمایند، موضوعی است که قالبا اثر مثبتی بر سهام گروه‌های کالایی دارد و در آخر شاید به تغییر معادلاتی برای شاخص کل و هم‌وزن بینجامد.

بر این اساس همان‌طور که انتظار میرود مذاکرات تجاری و رفع تنش‌های بزرگ دو اقتصاد مطرح دنیا مارپیچی طویل است.
در حال حاضر حدودا ۳۶۰ میلیارد دلار از کالا‌های واردات شده از چین به آمریکا مشمول تعرفه میباشد و البته برای حذف این حجم از تعرفه پیچ و خم‌های فراوانی باید طی شود.
اما با وجود این وضعیت روند قیمت‌ها در بازار‌های امن، مانند اوراق قرضه و طلا نشان از این دارد که فعالان اقتصادی، رسیدن به توافقات تجاری را تحت عنوان گزینه‌ای محتمل تلقی می‌نمایند.

 

بیشتر بخوانید: سرمایه‌گذاری در بازار بدهی با بازار بورس چه تفاوت هایی باهم دارند؟

به نقل از مدیر سرمایه‌گذاری شرکت دابل‌لاین: بهبود روند مناسبات تجاری بین چین و آمریکا احتمال وقوع رکود در یک سال آینده را که طی ماه‌های اخیر به 75 درصد رسیده بود، تا سطح 40 درصدی کاهش می‌دهد. به این ترتیب می‌توان تاثیر چنین توافقی را بر فضای عمومی بازار‌ها پیش‌بینی کرد.

ریسک‌های سیستماتیک: در طرف دیگر دو ریسک سیستماتیک برای بورس تحت عنوان نرخ بهره و سیاست خارجه وجود دارد. این دو ریسک می‌توانند در جهت مثبت عمل نمایند.
با کاهش نرخ بهره بانک ها احتمال ورود موج جدیدی از افراد تازه به بورس افزایش خواهد یافت که از نگاه بنیادی با توجه به افزایش نسبت قیمت به درآمد‌ها از مدل‌های ارزش‌گذاری توجیه‌پذیر میباشد.

Tags :
Share This :