کارشناسان بازار سرمایه در اکثر مواقع به افراد پیشنهاد می کنند تا با دید بلند مدت در بورس سرمایه گذاری کنند و از نوسانات کوتاه مدت در بورس چشم پوشی کنند. اکثر افرادی که با دید بلند مدت در بورس سرمایه گذاری کرده اند بازدهی قابل قبولی هم به دست آورده اند مگر اینکه در انتخاب سهام مناسب اشتباه کرده باشند. ما در این مطلب قصد داریم به بررسی اصول موفقیت و سرمایه گذاری بلند مدت در بورس بپردازیم.
اصولی برای سرمایه گذاری بلند مدت در بورس
انتخاب سهام مناسب و سرمایه گذاری بلند مدت در بورس میتواند سود زیادی را برای سرمایه گذاران به همراه داشته باشد. البته سرمایه گذاری بلند مدت اصولی دارد در ادامه به بررسی ۷ اصل سرمایه گذاری بلند مدت در بورس بپردازیم:
اصل اول سرمایه گذاری بلند مدت در بورس
اولین و مهم ترین اصل سرمایه گذاری بلند مدت در بورس این است که حتی در بهترین شرایط امکان دارد بنابر دلایلی مانند عدم دسترسی به اطلاعات نهانی قیمت سهم خریداری شده کاهش یابد و یا از میزان ارزش آن کم شود.
بر این اساس در صورتی که فرد سرمایه گذار بصورت کوتاه مدت برنامه ریزی کند امکان دارد در این شرایط به اجبار از بازار خارج شود.
اگر تمایل دارید درباره استراتژی سرمایه گذاری در بورسبیشتر بدانید کلیک کنید.
با این کار ضربه بزرگی به بازار بورس و حتی فرد سرمایه گذار چه از نظر مسائل مالی و چه از نظر اثرات روانی وارد می شود که در این وضعیت شخص سرمایه گذار تصمیمات عجولانه و نادرست میگیرد و در نهایت نتیجه مطلوبی نخواهند گرفت.
اما با سرمایه گذاری بلند مدت در بورس دیگر استرس های ناشی از کاهش ارزش سرمایه در کوتاه مدت را نخواهید داشت و شخص سرمایه گذار به راحتی و آسودگی منتظر آینده خواهد ماند و دوره زمانی کوتاه مدت ضرورتی برای نقد کردن سرمایه شخص سرمایه گذار نمی بیند.
اصل دوم سرمایه گذاری بلند مدت در بورس
زمانی که جهت گیری بازار به سمت سرمایه های کوتاه مدت رود افراد برای کسب سود بیشتر به دنبال شرکتهایی میروند که نوسانات در آن بیشتر باشد تا بتوانند سود بیشتری دریافت کنند و همین موضوع باعث میشود که توجه افراد به شرکت های بزرگ و معتبر که پشتوانه مالی قابل قبولی هم دارند کمتر شود و شرکت های کوچکی که در برابر شرکتهای بزرگ حرفی برای گفتن ندارند به صورت مقطعی سودی حاصل کنند و بزرگ جلوه داده شوند.
درباره مدیریت ریسک در بازار بورس بیشتر بخوانید.
اگر از دید دیگر این موضوع را بررسی کنیم با استقبال سرمایه گذاران از شرکت های کوچک و اعتبار کمتر، شرکت های معتبر هم مجبور به صرف وقت و سرمایه بیشتری برای حمایت در این بازار می شوند و از هدف اصلی خود که همان تامین نیازهای مردم در بازار کالا و خدمات دور خواهند شد و در نهایت بدون اینکه خودشان دخالتی داشته باشند سهام شان ارزش واقعی خود را از دست میدهد و در نهایت به دلیل افزایش میزان نقدینگی در بازار بورس، بازارهای دیگر تحت تاثیر قرار خواهند گرفت و این مدل شرکت ها دو بازار خود را از دست خواهند داد.
البته توجه فرمایید که مدیریت دو بازار کار بسیار سختی می باشد و جهت های بازار در هر یک از این دو، بر هم تاثیر گذار خواهند گذاشت. همچنین از میان شرکت هایی که در کوتاه مدت بازدهی خوبی دارند قطعاً شرکت های خوبی هم وجود دارد که در هر حالت انتخاب آن ها طی بلند مدت سودآور میباشد.
اصل سوم سرمایه گذاری بلند مدت در بورس
عوامل مختلفی بر بازار بورس اثر خواهد گذاشت که یکی از آنها اوضاع سیاسی حاکم بر جامعه می باشد. زمانی که اوضاع سیاسی اثرات بد و منفی بر روی بازار بورس بگذارد معمولا سهام هایی بیشترین تاثیر را می پذیرند که ارزش ذاتی کمتری دارند که اگر در این حالت شخص سرمایه گذار دید بلند مدت داشت سبب می شد که سهام هایی با ارزش ذاتی بیشتر را انتخاب نماید و نوسانات مقطعی، زیاد مورد توجه سرمایه گذار قرار نگیرد.
اصل چهارم سرمایه گذاری بلند مدت در بورس
افرادی که به فکر نوسان گیری از بورس هستند باید به این موضوع توجه داشته باشند که در هر خرید و فروش از سرمایه شما مبلغی به عنوان مالیات سازمان و کارگزار کسر خواهد شد.
البته اگر نظرتان بر این است که سرمایه گذاری با دید کوتاه مدت سود بیشتری را نصیب سرمایه گذاران میکند می توانید تعداد معاملات و درصد های پرداختی را باهم جمع کنید و همه شرایط نگه داشتن سهم در بلند مدت را هم بررسی کنید سپس این دو را باهم مقایسه کنید.
در صورت تمایل برای افزایش آگاهی از مدیریت سرمایه گذاری در بورس کلیک کنید.
توجه داشته باشید با نگاه کوتاه مدت به بورس درگیری های روزانه و ریسک های تحمیلی به شما بیشتر خواهد شد و میزان آرامش در این شرایط کمتر می باشد.
اصل پنجم سرمایه گذاری بلند مدت در بورس
با توجه به اصل۱ معمولاً وقتی تصمیم بلند مدت اخذ می شود سهام با ارزش افزوده مناسبی که در گذشته به دست آورده اند انتخاب میگردد و بطور معمول تغییرات موقتی و احتمالی در بورس بر روی این مدل شرکت ها تاثیرات بد و مخربی نخواهد داشت و به سادگی آسیب پذیر نیستند و معمولا حتی اگر صدمه دیده باشند در بلندمدت دوباره بهبود پیدا می کنند.
بطور مثال تصور کنید شما روی سهامی برای کوتاه مدت سرمایه گذاری کرده اید و مبنای تصمیم گیری تان فقط بازدهی روزانه و نوسان گیری بوده است و ارزش ذاتی و واقعی سهم را در نظر گرفته اید، بر این اساس تصمیمی هم برای فروش به موقع ندارید در صورتی که وضعیت تغییر کند و ارزش سهم کاهش یابد و صف فروش تشکیل شود حتی امکان نقد کردن آن هم با مشکل مواجه می شود که این وضعیت یعنی بدترین حالت برای سرمایه گذاری .
اصل ششم سرمایه گذاری بلند مدت در بورس
زمانی که شما شرکت هایی را با دید بلند مدت انتخاب می کنید یعنی دیگر تصمیم ندارید با این پول تا بلند مدت در جایی دیگر سرمایه گذاری کنید حالا در این میان شرایطی پیش می آید که شما در کوتاه مدت و یا میان مدت می توانید با سود مناسبی از بازار خارج شوید در این صورت شما با آرامش خیال اقدام به فروش سهام می کنید.
درباره راهکارهایی برای جلوگیری از ضرر در بورس بیشتر مطالعه کنید.
به بیان ساده تر شما میتوانید برنامه ریزی بلند مدت داشته باشد و با آرامش و ریسک کمتر حتی در دوره های زمانی کوتاه تر مانند کوتاه مدت و میان مدت از بازار خارج شوید پس همیشه با دید بلند مدت در بورس سرمایه گذاری کنید و در صورت صلاح دید در کوتاه مدت تصمیم به فروش بگیرید.
اصل هفتم سرمایه گذاری بلند مدت در بورس
به صورت اصولی ما سهامدار می شویم تا شرکت ها با پشتوانه مالی سرمایه های کوچک به رشد و بقای خود ادامه دهند و به این منظور تمام تلاش خود را به کار میگیرند تا سهامداران بیشتری از طریق سود حاصل از سرمایه گذاری و ارائه کالا و خدمات مورد پسند مشتری جذب شوند.