شاخص داو جونز (Dow Jones) چیست و نحوه محاسبه آن چگونه است؟

شاخص داو جونز چیست و نحوه محاسبه آن چگونه است؟
شاخص داو جونز میانگین وضعیت و عملکرد سهام ۳۰ شرکت بزرگ در ایالات متحده می باشد و به واسطه تحلیل حرکت آن میتوان اطلاعات مفید و سودمندی در رابطه با رشد شرکت های بزرگ دنیا و بالطبع خروج از حالت رکود و بسیاری اطلاعات مفید دیگر را به دست آورد. در این پست خواهیم گفت شاخص داوجونز چیست و نحوه محاسبه شاخص داو جونز، کاربردهای شاخص داو جونز، سهام موجود در شاخص داو جونز و دلایل اهمیت این شاخص را برخواهیم شمرد.

 

شاخص داو جونز چیست و نحوه محاسبه آن

نحوه محاسبه شاخص داو جونز چگونه است؟ شاخص داو جونز در واقع میانگین وضعیت و عملکرد سهام ۳۰ شرکت بزرگ از بزرگترین اقتصاد دنیا یعنی ایالات متحده می باشد. به واسطه تحلیل شاخص داو جونز و پیش بینی حرکت آن میتوان تاثیری که این بازار بر بازارهای جهانی دارد را پیش بینی کرد.
شاخص داو جونز چیست و نحوه محاسبه آن چگونه است؟
داو جونز یک شاخص اقتصادی می باشد که عمری بیش از 130 سال دارد و تاریخچه تاسیس آن در سال 1885 می باشد. داوجونز یکی از شاخص هایی بود که به دست افرادی به نامهای چارلز داو، ادوارد جونز و چارلز برگستریستر ایجاد شد. داو ناشر نشریه وال استریت بود، جونز متخصص آمار بود و برگستریستر یک روزنامه نگار معروف بود.
شاخص داوجونز شاخص وزنی قیمت می باشد و به این معنی است که سهم هایی که قیمت بالاتری دارند سنگین تر هستند و تاثیر بیشتری بر شاخص دارند.

 

سهام موجود در شاخص داو جونز

این شرکت شامل ۳۰ سهام از بخش‌ های مختلف از جمله مواد، کالا های مصرفی، امور مالی، مراقبت ‌های بهداشتی، صنعت، نفت و گاز، فن‌آوری، مخابرات و خدمات عمومی است.
 شرکت ‌ها در داخل DJIA به طور مرتب تغییر می ‌کنند. در حقیقت هیچ یک از ۱۲ نسخه اصلی هنوز نمایش داده نشده است. آخرین شرکتی که اضافه شد، شرکت سیسکو در ژوئن ۲۰۰۹ بود
علاوه بر سیسکو، تنها شش شرکت در ده سال گذشته اضافه شده ‌اند: بانک آمریکا (۲۰۰۸)، چورون (۲۰۰۸)، کرفت (۲۰۰۸)، پفیزر (۲۰۰۴)، وریزون (۲۰۰۴) و ترولز اینشورنس (۲۰۰۹).جنرال موتورز از سال ۱۹۰۷ یکی از طولانی ‌ترین شرکت‌ ها از نظر فعالیت بوده ‌است.
با این حال، این دوره زمانی به پایان رسید که در طول بحران اقتصادی سال ۲۰۰۹ حذف شد. ویراستاران ژورنال وال استریت مسئول انتخاب و مرور شرکت‌ های DJIA برای ارایه دیدگاه گسترده از محیط شرکت های آمریکایی هستند.
توجه: سه ابر کمپانی آلفابت (گوگل)، آمازون و فیسبوک در این لیست حضور ندارند چون در صورت وجود به دلیل وزن بالا کل شاخص روی این سه سهم خواهد چرخید و وزن بالای تراکنش مالیشان امکان ادغامشان درون میانگین داوجونز نیست.
سهام موجود در شاخص داو جونز
توجه: برخی منتقدان به داوجونز این ایراد را وارد میکنند که این شاخص خیلی کوچک است و فقط 30 سهم را شاهد میشود. به همین دلیل بسیاری از تریدرها شاخص های دیگری مانند (s&p500) را ترجیح میدهند که دایره بزرگتری را شامل میشود
نکته: برخی انتقادات به داوجونز وارد است اما در هر صورت نمیتوان این شاخص را نادیده گرفت. داوجونز همیشه مهم بوده و با همین میانگین کم نقش کلیدی در حرکت فارکس داشته
در واقع شاخص داو جونز به عنوان یک شاخص پیشرو که نشان دهنده چشم انداز اقتصادی یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان است در سراسر دنیا مورد استفاده قرار میگیرد.

 

چرا بررسی شاخص داو جونز مهم است؟

اهمیت بررسی این شاخص اقتصادی بر آن است به به واسطه تحلیل حرکت آن میتوان اطلاعات مفید و سودمندی در رابطه با رشد شرکت های بزرگ دنیا و بالطبع خروج از حالت رکود و بسیاری اطلاعات مفید به دست آورد.
در واقع تغییرات در این شاخص باعث به وجود آمدن تغییرات در بسیاری از کالاهای اساسی مانند نفت خام، طلا و تغییر در ارزش دلار آمریکا میشود که میتوان تاثیر خود را بر بسیاری بورس های کشورهای دیگر نشان دهد.

 

کاربردهای شاخص داو جونز (DJIA)

شاخص داو جونز (DJIA) کاربردهای متفاوتی دارد و چند مورد از آنها به شرح زیر می باشد:

🔷 DJIA مهم‌ ترین شاخص اندازه ‌گیری سلامت بازار سهام

DJIA مهم‌ ترین شاخص برای اندازه ‌گیری سلامت بازار سهام می باشد. این شاخص‌ ها به دلیل اینکه روند کلی به راحتی در آن قابل ‌شناسایی است درک سریع از بازار سهام به طور کلی فراهم می کند

🔷 DJIA عملکرد آینده سهام فردی، وجوه متقابل و ETF های مربوط به عملکرد DJIA را نمایش میدهد

DJIA عملکرد آینده سهام فردی، وجوه متقابل و ETF های مربوط به عملکرد DJIA را نمایش میدهد. به عنوان مثال:

-با نگاه به ضریب بتا، این امکان وجود دارد که یک ایده از این که چقدر ارزش بازار یک شرکت می ‌تواند در رابطه با حرکت DJIA افزایش یا کاهش یابد، بدست آید. اگر DJIA تا ۱۰ % افزایش یابد و ضریب بتا یک سهام معین ۰.۵ باشد، به احتمال زیاد بازده آن ۵ درصد خواهد بود. بدیهی است، مانند هر استراتژی یا روش سرمایه‌گذاری، استفاده از ضریب بتا برای پیش‌بینی بازده آتی یک روش حساب‌ شده نیست.

🔷 شاخص داو جونز یکی از قدیمی ‌ترین شاخص هاست

شاخص داو جونز یکی از قدیمی ‌ترین شاخص ها می باشد. با توجه به سابقه طولانی مدت آن سرمایه گذاران می ‌توانند بر عملکرد خود در طول سال ‌ها نظارت داشته باشند تا همبستگی را در طول زمان با چندین عامل، مانند دیگر شاخص‌ ها، رویداد های فرهنگی قابل‌ توجه و حتی نقاط خورشیدی مورد مطالعه قرار دهند.

🔷 با خرید شاخص داو جونز میتوانید ریسک سرمایه گذاری را کاهش دهید.

برای کاهش ریسک سرمایه گذاری به افراد توصیه میشود سرمایه‌ گذاری خود را متنوع کنند و افراد میتوانند به جای خریدن هر یک از ۳۰ شرکت به صورت جدا، اقدام به خرید این شاخص کنند.

– با استفاده از این استراتژی می‌ توانید موقعیت ‌های متعددی را بدون پرداخت حق معامله و یا هزینه ‌های مدیریت سرمایه متقابل و سرمایه‌گذاری در تعدادی از شرکت ‌های با نفوذ و مهم ایالات ‌متحده خریداری کنید.

🔷 DJIA می‌ تواند یک نقطه موثر برای ارزیابی عملکرد پورتفولیو و سرمایه‌گذاری ‌های فردی باشد

DJIA می‌ تواند برای ارزیابی عملکرد پورتفولیو و سرمایه‌گذاری ‌های فردی موثر واقع شود. به عنوان مثال:

اگر سبد سهام شما از DJIA بهتر بازدهی ایجاد کند، استراتژی شما یک استراتژی برنده است.

Tags :
Share This :