شرکتهای سبدگردان یکی از انواع واسطههای مالی هستند که به عنوان نماینده سرمایهگذار و بنام سرمایهگذار به سرمایهگذاری در بورس میپردازند که این عمل در قالب مفهوم سبدگردانی اختصاصی به این معناست که برای هر فردی متناسب با ویژگیهای خودش سرمایهگذاری انجام میشود.
منظور از ویژگیهای مذکور، میزان ریسکپذیری و موقعیت فرد سرمایهگذار است. برای مثال جوانی را در نظر بگیرید که قصد تغییر شرایط مالی خود را دارد. این شخص حاضر است ریسک کند تا به اهداف مورد نظر خود برسد. در مقابل شخص مسنی که در پی زندگی آرام و بدون استرس است را در نظر بگیرید، طبعاً نوع سرمایهگذاری که برای این دو فرد صورت میپذیرد متفاوت با یکدیگر است.
اما حال این سؤال مطرح میشود که سبدگردان چطور به میزان ریسکپذیری و در نهایت پرتفوی مناسب برای هر شخص پی میبرند؟ این کار توسط کارشناس تحلیلگر/ ارزیاب شرکت سبدگردان هدف صورت میپذیرد و او با طرح سؤالاتی استاندارد از شخص سرمایهگذار، وضعیت درآمدی و هزینهای وی، هدف شخص از سرمایهگذاری و مواردی از این دست به سطح ریسکپذیری سرمایهگذار میرسد و نتیجه را با سرمایهگذار مطرح میکند. سرمایهگذار مختار است که نتیجه را بپذیرد یا خیر، در نهایت پس از توافق طرفین بر روی نتیجه پرتفوی مناسب سرمایهگذار تشکیل می شود.
* پرتفوی، مجموعه دارایی های شخص در بازار سرمایه را میگویند.
آشنایی با شرکت های سبدگردان
شرکتهای سبدگردان یکی از انواع نهادهای مالی جدیدی هستند که پیرو اجرای قانون جدید بازار اوراق بهادارج.ا.ایران (مصوب آذر۱۳۸۴)، به منظور مدیریت حرفه ای اشخاص (اعم از حقیقی و حقوقی) در بازار سزمایه، معرفی شده اند.موضوع فعالیت شرکت های سبد گردان عبارتند از:
۱- تصمیم به خرید، فروش یا نگهداری اوراق بهادار به نام سرمایه گذار معین به منظو کسب انتفاع بارای وی در قالب قرارداد مشخص
۲- پذیرش سِمَت در صندو های سرمایه گذا ی
۳- سایر فعالیت های مجاز طبق مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار
به موجب قرارداد منعقده بین شرکت های سبدگردان و مشتریان، سبدگردان تعهد می نماید که با استفاده از متخصصین حوزه های مالی و سرمایه گذاری و با توجه به سلایق هر یک از مشتریان، ترتیبی اتخاذ نماید تا وجوه موضوع قرارداد را در راستای کسب بازدهی با تقبل ریسک های منطقی به امر سرمایه گذاری اختصاص دهد.
نمونه فرم خام قرارداد سبدگردانی در شرکت سبدگردان هدف
مهم ترین تفاوت شرکت های سبدگردان با سایر نهاد های مالی اداره کننده وجوه (مانند بانک ها یا صندوق های سرمایه گذاری مشترک) این است که این شرکت ها بیش از محصول محور(Product-Base) بودن، مشتری محور(Client-Base) هستند، بدین معنی که در شرکت های سبد گردان، ابتدا با ارزیابی ظرفیت ریسک پذیری (Risk Appetite -Risk Profile) اهداف(Objectives) هر مشتری، نیاز های سرمایه گذاری وی مشخص می گردد و سپس اقدام به تشکیل سبد اختصاصی برای وی می شود.
حال آن که سایر شرکت های فوق، به تمام مشتریان محصول یکسانی را ارائه می دهند و این امر ممکن است مورد پسند برخی از مشتریان نباشد.
روش های تحلیل و منابع اطلاعاتی مدیریت سبد
روش های تحلیل اوراق بهادار
در شرکت سبدگردان هدف تلاش می شود تا عملیات مدیریت پرتفوی با استفاده از روش های حرفه ای و رایج ارزش گذاری و تحلیل بازارهای مالی معتبر بانجام رسد. بکارگیری نرم افزارهای مالی مناسب و ترکیب آنها با روشهای مزبور، پایه محکم و ابزار مناسبی را برای حضور پرقدرت در بازار سرمایه فراهم خواهد کرد.مبنای تحلیل در این شرکت روش تحلیل بنیادی بوده و تمام عملیات سبدگردانی بر اساس گزارشات تحلیل بنیادی به انجام میرسد.
از تحلیل تکنیکال نیز به عنوان روش ضمنی تحلیل روند قیمتها و شاخصها، با هدف بدست آوردن جو و هیجان بازار در هر یک از سهام ها و صنایع استفاده خواهد شد. روشهای ارزشگذاری و تحلیل اوراق بهادار قابل بکارگیری عبارتند مدلهای مبتنی بر تنزیل جریانات نقدی(DDM)، مدلهای مبتنی بر جریان نقدی آزاد (FCF)، توجه به ارزش جایگزینی و استفاده از روشهای P/E بر اساس EPS کارشناسی می باشد.
منابع اطلاعاتی مورد استفاده در مدیریت سبد
با توجه به نقش مهم اطلاعات در بازار سرمایه، شرکت سبدگردان هدف از منابع مختلفی اطلاعات خود را کسب نموده و پس از بررسی، مبنای کار خود قرار میدهد. این اطلاعات از منابع گوناگونی مانند سایتهای رسمی بازار سرمایه، سایتهای خبری تحلیلی داخلی و خارجی و سایر منابعی که اطلاعات مربوط و قابل اتکایی ارائه میدهند، تهیه می گردد. مهمترین این منابع عبارتند از:
شبکه کدال؛ سایت مرجع انتشار گزارشات مالی شرکت های حاضر در بازار سرمایه، www.codal.ir
سایت سازمان بورس؛ مرجع قوانین، مقررات، آیین نامه ها و دستورالعملهای بازار سرمایه، www.seo.ir
سایت بورس کالای ایران؛ مرجع آمار معاملات کالاها و آتی های مبتنی بر کالا،www.ime.co.ir
سایت فرابورس ایران؛ مرجع آمار معاملات سهام در بازار فرابورس،www.ifb.ir
سایت شرکت های پذیرفته شده در بورس
پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه ایران؛www.sena.ir
کنترل تضاد منافع
شرکت سبدگردان هدف در رعایت ماده ۱۴ دستورالعمل تاسیس و فعالیت سبدگردان، درصورت بروز تضاد منافع میان سبدگردان و مشتری، اولویت را به منافع مشتری می دهد. روش عملیاتی کنترل تضاد منافع در چند بعد اجرا می گردد. در بعد محدود سازی جریان اطلاعات، شرکت دستورالعمل بایگانی و گردش اطلاعات مشتریان را به تصویب هیئت مدیره خود رسانده است. این دستورالعمل به تدوین محدودیت های لازم جهت حفظ محرمانگی اطلاعات مشتریان و محدویت دسترسی به اطلاعات غیر ضروری برای کارکنان غیر مرتبط با سبد می پردازد. از بعد دیگر، این شرکت در اجرای ماده ۲۷ دستورالعمل فعالیت سبدگردان، اقدام به افشاء معاملات سبدگردان و کارکنان آن به مراجع ذیصلاح و مشتریان می نمایند.
نحوه محاسبه بازده سبد

روش محاسبه بازدهی سبد اختصاصی
برای محاسبه بازدهی هر سبد اختصاصی از رابطۀ زیر استفاده میشود:
MWRRit= بازدهی سبد اختصاصی iام در دورۀ t،
Eit= ارزش سبد اختصاصی iام در پایان دورۀ t،
Bit= ارزش سبد اختصاصی iام در ابتدای دورۀ t،
Cij= جریان نقدی jام سبد اختصاصی iام در دورۀ t (افزایش سرمایه سرمایهگذار طی دوره به عنوان جریان نقدی ورودی و برداشت وی از سبد اختصاصی بهعنوان جریان نقدی خروجی تلقی میشود. جریان نقدی ورودی با علامت مثبت و جریان خروجی با علامت منفی خواهدبود)،
tij= زمان باقیمانده (به روز) از تاریخ وقوع جریان jام سبد اختصاصی iام تا پایان دورۀ t،
Tit= طول کل دورۀ زمانی مورد نظر t (به روز)،
روش محاسبۀ بازدهی سبدگردان
ابتدا کل دورۀ مورد نظر براساس تاریخ وقوع جریانهای نقدی (افزایش سرمایه یا برداشت سرمایهگذار) و تاریخ انعقاد قرارداد جدید سبدگردانی یا تاریخ خاتمه یک قرارداد سبدگردانی به زیر دورههای متعدد تقسیم میشود. بنابراین اگر جریان ورودی و خروجی در n تاریخ مختلف در طول دورۀ موردنظر، به وقوع بپیوندند، در نتیجه کل دوره به ۱ + n زیر دوره تقسیم میشود که در آن زیر دورۀ اول از ابتدای دورۀ مورد نظر شروع شده و تا تاریخ وقوع اولین جریان نقدی ادامه مییابد و زیر دورۀ دوم از تاریخ وقوع جریان نقدی اول شروع شده و تا تاریخ جریان نقدی دوم ادامه مییابد و به همین ترتیب جریان نقدی دورۀ آخر از تاریخ وقوع آخرین جریان نقدی شروع شده و تا پایان دورۀ مورد نظر ادامه مییابد. برای مثال به نمودار زیر توجه شود:
پس از تقسیم کل دوره به زیر دورههای موردنظر، بازدهی هر زیر دورۀ nام به شرح زیر محاسبه میشود:
Ein = ارزش کل داراییهای تحت مدیریت سبدگردان iام (ارزش کل سبدهای اختصاصی سبدگردان) در انتهای زیر دورۀ nام (بدون در نظر گرفتن جریانات نقدی ورودی یا خروجی در انتهای دوره)
Bin= ارزش کل داراییهای تحت مدیریت سبدگردان iام (ارزش کل سبدهای اختصاصی سبدگردان) در ابتدای زیر دورۀ nام (با در نظر گرفتن جریانات نقدی ورودی یا خروجی در ابتدای زیر دوره ) پس از محاسبۀ بازدهی هر زیر دوره، بازدهی سبدگردان برای کل دورۀ موردنظر از رابطۀ زیر محاسبه میشود:
که در آن:
TWRRit= بازدهی سبد گردان iام در دورۀ t،
rin= بازدهی زیر دورۀ nام داراییهای تحت مدیریت سبدگردان iام،
سالانه کردن نرخهای بازدهی : برای سالانه کردن هریک از بازدهیهای محاسبهشده از فرمول زیر استفاده میشود:
که در آن: Rt
Rt= بازدهی محاسبه شده (TWRR یا MWRR) که قصد سالانه کردن آن وجود دارد در دورۀ t،
RA= بازدهی سالانه شده،
T= طول دورۀ t به روز،
چگونگی محاسبۀ ارزش داراییهای سبداختصاصی :
در محاسبۀ نرخ بازدهی سبداختصاصی و نرخ بازدهی سبدگردان به شرح این پیوست، لازم است ارزش سبد یا سبدهای اختصاصی در ابتدا و انتهای هر دورۀ مورد نظر محاسبه گردد. ارزش سبد یا سبدهای اختصاصی باید مطابق دستورالعمل نحوۀ تعیین قیمت خرید و فروش اوراق بهادار در صندوقهای سرمایهگذاری، محاسبه گردد و در اجرای این دستورالعمل نکات زیر در نظر گرفتهشوند:
۵ – ۱ – ارزش اوراق بهادار سبداختصاصی براساس قیمت فروش اوراق بهادار موضوع دستورالعمل« نحوۀ تعیین قیمت خرید و فروش اوراق بهادار صندوقهای سرمایهگذاری» محاسبه شود.
۵ – ۲ – سبدگردان نباید قیمت اوراق بهادار سبداختصاصی را براساس آنچه در دستورالعمل یادشده پیشبینی شده است، تعدیل نماید.
۵ – ۳ – در صورتیکه بخشی از آوردۀ مشتری را ورقۀ بهاداری تشکیل دهد که در زمان عقد قرارداد، نماد معاملاتی آن بسته باشد، ارزش آن ورقۀ بهادار در محاسبات این پیوست صفر در نظر گرفته میشود. هر زمان نماد معاملاتی ورقۀ بهادار یادشده بازگشایی شود، ارزش آن براساس قیمت پایانی روز بازگشایی نماد محاسبه شده و به عنوان آوردۀ جدید سرمایهگذار در همان روز بازگشایی در نظر گرفته میشود.
به منظور ارائهی روشی که بتوان از طریق آن بازدهی سبدهای اختصاصی و همچنین عملکرد سبدگردان را ارزیابی نمود، از دو فرمول شناختهشده جهانی تحت عناوین (الف) نرخ بازدهی پول وزنی( MWRR) و (ب) نرخ بازدهی زمان وزنی(TWRR) ، استفاده میشود که در این پیوست چگونگی محاسبهی این دو روش تشریح میشود. نرخ بازدهی پول وزنی(MWRR) برای هر سبد اختصاصی محاسبه میشود و به گونهای طراحی شده تا بیانگر بازدهی هر سبد اختصاصی تحت مدیریت سبدگردان باشد.
نرخ بازدهی زمان وزنی(TWRR) بیانگر بازدهی کل تمامی داراییهای تحت مدیریت سبدگردان است و نشان میدهد که سبدگردان به طور متوسط تا چه حد در مدیریت سبدهای اختصاصی تحت مدیریت خود، موفق به کسب بازدهی برای سرمایهگذاران شدهاست. به عبارت دیگر سرمایهگذاران با توجه به بازدهی سبدگردان، میتوانند عملکرد سبدگردان را ارزیابی نموده و در مورد سپردن مدیریت دارایی خود به سبدگردان تصمیمگیری کنند. سبدگردان، بازدهی سبد اختصاصی را به صاحب سبد(سرمایهگذار) مربوطه گزارش میکند، در حالیکه موظف است بازدهی سبدگردان را جهت اطلاع عموم در تارنمای خود منتشر کند.
گزارش ادواری در مورد ذینفعان
با توجه به الزامات تعیین شده در ماده۲۷ دستورالعمل تاسیس و فعالیت سبد گردان، ابلاغی از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار مبنی بر ارائه گزارش ادواری در مورد ذینفعان که در جهت اعمال نظارت بر فعالیت سبدگردان و کنترل تضاد منافع احتمالی بین شرکت سبدگردان و سرمایهگذاران مصوب گشته است، سبدگردان هدف گزارش خود را به صورت دورهای بر اساس ماده مذکور و در جهت اعتماد سازی و رضایتمندی ذینفعان پس از شروع به کار شرکت در این قسمت ارائه خواهد نمود.
ماده مذکور به صورت تفصیلی در ذیل ارائه شده است:
ماده ۲۷ درصورتیکه سبدگردان، ورقهی بهاداری خاص را بهنام مشتری خود خرید، فروش یا نگهداری میکند در حالی که؛ (الف) شرکت سبدگردان یا اشخاص وابسته به آن یا (ب) کارکنان سبدگردان یا اشخاص وابسته به آنها، در آن ورقهی بهادار مطابق تبصرهی ۱ این ماده ذینفع محسوب میشوند، و سبدگردان از این موضوع مطلع بوده یا از طریق دریافت گزارشهای موضوع تبصرهی ۲ این ماده از این موضوع مطلع شدهباشد، آنگاه سبدگردان موظف است بلافاصله کارکنانی که وظیفهی سبدگردانی برای مشتریان را به عهده دارند، از این امر مطلع نموده، طی گزارشهایی که حداقل هرماه تهیه میشودحسابرس و امین خود را، از این موضوع مطلع کند و در گزارشهای دورهای که به مشتری میدهد، این موضوع را افشا نماید. اطلاعات ارائه شده به کارکنان مذکور، حسابرس، امین و مشتری در اجرای این ماده شامل موارد زیر است:
- مشخصات ورقهی بهادار
- شرح منافع ذینفع در آن ورقهی بهادار
- تاریخ ذینفع شدن و تاریخ خاتمهی ذینفعی (درصورتیکه قبل از تاریخ گزارش، ذینفع شدن افراد موضوع اینماده خاتمه یافته باشد)
- اطلاعات خرید و فروش اوراق بهادار یادشده به نام مشتری از زمان ذینفع شدن یا تاریخ گزارش قبلی هر کدام دیرتر است تا خاتمهی ذینفعی یا تاریخ گزارش هر کدام زودتر باشد ( شامل: تعداد اوراق بهادار معامله شده، تاریخ معامله، قیمت معامله، مبلغ معامله و در صورت دسترسی، مشخصات طرف معامله به تفکیک هر ورقهی بهادار )
- اطلاعات مربوط به نگهداری اوراق بهادار یادشده در سبد اختصاصی از تاریخ ذینفع شدن یا تاریخ گزارش قبلی هرکدام دیرتر باشد تا خاتمهی ذینفعی یا تاریخ گزارش هر کدام زودتر باشد (شامل تعداد اوراق بهادار نگهداری شده، قیمت تمام شدهی هر ورقه و قیمت تمام شدهی کل)
تبصره۱: درصورتیکه یک شخص از تغییر قیمت یک ورقهی بهادار، به طور مستقیم یا غیر مستقیم سود یا زیان نماید یا آن ورقهی بهادار برای وی حقوق یا منافعی ایجاد کند یا از معاملات آن ورقهی بهادار منتفع شود یا خود ناشر ورقهی بهادار محسوب شود، آنگاه شخص یادشده، نسبت به آن ورقهی بهادار، ذینفع محسوب میشود. بنابراین شخص از جمله در شرایط زیر، ذینفع ورقهی بهادار محسوب میگردد
- درصورتیکه مالک ورقهی بهادار باشد؛
- درصورتیکه اختیار خرید یا فروش ورقهی بهادار را به دیگری اعطاء یا از دیگری دریافت نموده باشد؛
- درصورتیکه ورقهی بهادار را قرض گرفته یا قرض داده باشد؛
- درصورتیکه پذیرهنویسی یا فروش ورقهی بهادار را تعهد کرده باشد یا بازاریابی برای پذیرهنویسی یا فروش ورقهی بهادار را پذیرفته باشد یا مشاور ناشر در زمینهی عرضه ورقهی بهادار باشد یا در این موارد با دیگران مشارکت داشته باشد
- درصورتیکه ناشر ورقهی بهادار باشد.
تبصره۲: کارکنان سبدگردان موظفاند بلافاصله پس از ذینفع شدن خود یا اطلاع از ذینفع شدن هریک از اشخاص وابستهی خود نسبت به هر ورقهی بهادار، موضوع را با جزئیات کامل به سبدگردان گزارش کنند. در صورت درخواست اشخاص موضوع بندهای ۲ الی ۷ مادۀ ۲۶، سبدگردان موظف به ارائهی جزییات این اطلاعاتبه اشخاص یاد شده خواهد بود. این اطلاعات در حدود قید شده در این ماده، در اختیار مشتریان قرار میگیرد و جزییات اطلاعات به صورت محرمانه نزد سبدگردان نگهداری شده و در اختیار مشتریان یا سایر کارکنان (به استثنای کارکنانی که وظیفهی تهیهی گزارش موضوع این ماده را برای حسابرس، امین و مشتری به عهده دارند) قرار نمیگیرد
امین مشتریان کیست
کار امین سبدگردان چیست؟ امین سبدگردانی درواقع حافظ منافع سرمایه گذار است و با دسترسی به نرم افزار سبدگردانی وظیفه نظارت بر رعایت قوانین و مقررات توسط سبدگردان را به عهده دارد. هر زمان که سبدگردان از چهارچوب قرارداد با سرمایهگذار خارج شود، امین سبد طی نامهای موارد را به استحضار سازمان بورس میرساند. سازمان بورس هم مطابق مقررات با سبد گردان برخورد می کند.
مؤسسه حسابرسی فراز مشاور تحت شماره ۳۴۹۱ در تاریخ ۱۳۶۷/۰۹/۱۰ در تهران به ثبت رسیده است. هدف از ایجاد این مؤسسه ارائه خدمات مالی شامل حسابرسی، ارائه مشاوره در زمینه های مالی، انجام عملیات حسابداری و اصلاح حساب جهت شرکت ها، طراحی سیستم های مالی، اداری، بهای تمام شده و غیره به صورت دستی و مکانیزه، انجام رسیدگی های ویژه مالی و ارزیابی سهام و یا پروژه ها می باشد.
این مؤسسه و اعضای آن از جمله اشخاص و مؤسسات مورد تأیید جامعه حسابداران رسمی، سازمان حسابرسی، سازمان بورس و اوراق بهادار و انجمن حسابداران خبره ایران هستند و قادرند علاوه بر انجام حسابرسی ادواری و انجام وظایف بازرس قانونی به حسابرسی مالیاتی شرکت ها نیز اقدام نمایند .
کارمزد خدمات سبدگردانی
بطور کلی کارمزد خدمات سبدگردانی در شرکتهای سبدگردان مانند هر سیستم پاداشدهی مناسب دیگری، شامل دو بخش کارمزد ثابت و کارمزد متغیر یا کارمزد مبتنی بر عملکرد است.
کارمزد ثابت
مطابق با دستورالعمل سازمان بورس و اوراق بهادار، برای مجموع سهام (یا در حالت کلی «اوراق با در آمد متغیر») موجود در سبد هر مشتری، و نیز برای مجموع اوراق مشارکت (یا در حالت کلی «اوراق با در آمد ثابت») موجود در آن عددی ثابت است که در هنگام انعقاد قرارداد در خصوص این اعداد با سرمایهگذار توافق حاصل میگردد. این کارمزد به صورت روزانه محاسبه شده و در مقاطع ۳ ماهه از مشتریان دریافت شده یا از مانده داراییهای آنها نزد شرکت سبدگردان کسر میگردد.
سبدگردان موظف است که از محل این کارمزد دریافتی، کلیه هزینههای فعالیت خود (از هزینههای مربوط به حسابرس و امین گرفته تا هزینههای مربوط به مدیریت سرمایه نظیر گردآوری و پردازش اطلاعات، نگهداری اسناد و فعالیتهای کارشناسی) را پوشش دهد.
کارمزد متغیر
بخش دیگر کارمزد، متغیر است و در واقع، حکم پاداش را برای طرفین داشته و تنها در صورتی از مشتری دریافت میگردد که بازدهی سبد اختصاصی وی در پایان قرارداد یا به هنگام فسخ آن از جانب وی، بیش از مقدار تعیینشده در ابتدای قرارداد باشد. نرخ بازدهی مورد نظر و سهم مشتری و سبدگردان از مازاد بازده (احتمالی) ایجادشده، با توجه به آورده مشتری، در ابتدای قرارداد به صورت توافقی بین طرفین تعیین میشود (این نرخ میتواند به صورت پلکانی نیز تعیین شود، اما در هر حال، سهم عمده از مازاد بازده ایجادشده، از آنِ مشتری است و سبدگردان تنها بخش کوچکی از آن را به عنوان پاداش عملکرد مطلوب خویش محاسبه میکند.
این امر باعث ایجاد انگیزه در سبدگردان برای کسب بازده بیشتر برای مشتری میشود). بدیهی است که مقدار مطلق این کارمزد، بستگی زیادی به زمان اتمام یا فسخ قرارداد و وضعیت بازار و سبد مشتریان در آن هنگام دارد و قبل از آن، قابل اخذ نیست. ضمناً قراردادها عموماً به صورت یک ساله منعقد میشوند و به خواست مشتریان، مجدداً امکان تمدید مییابند. حداکثر کارمزدثابت روزانه مطابق جدول زیر محاسبه می شود
حداکثر درصد کارمزد روزانه | خالص آورده سرمایه گذار |
۳۶۵/۱*۵% | ۱۰۰-۲۵۰ |
۳۶۵/۱*۴% | ۲۵۱-۵۰۰ |
۳۶۵/۱*۳% | ۵۰۱-۱۰۰۰ |
۳۶۵/۱*۲% | ۱۰۰۱-۲۵۰۰ |
۳۶۵/۱*۱% | ۲۵۰۱ به بالا |
اطلاعات حسابرس سبدگردان
موسسه وانیا نیک تدبیر )حسابداران رسمی(
عضو جامعه حسابداران رسمی ایران
شماره ثبت: ۲۸۶۵۰
حسابداران رسمی مورد تائید جامعه حسابداران رسمی ایران
حسابداران مستقل مورد تائید انجمن حسابداران خبره ایران
آدرس دفتر مؤسسه :
تهران-بلوار آفریقا (جردن )- خیابان گلدان- پلاک ۸ واحد ۳، کدپستی ۱۹۶۶۸۸۳۴۷۴
وب سایت : www.vanianic.com
تلفن دفترتهران:
۲۲۰۳۱۴۷۶ ۰۲۱-نمابر۲۲۰۳۱۴۸۷ ۰۲۱