در روزهای منفی بورس چگونه ضرر خود را کم کنیم؟

در روزهای منفی بورس چگونه ضرر خود را کم کنیم؟

افرادی که قصد سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی مثل بورس را دارند باید بدانند سود و ضرر دو روی یک سکه هستند و بازار‌ها با ریسک همراه هستند. بنابراین قبل از اقدام به ورود دارایی خود در بازار باید ریسک آن بپذیرند زیرا ممکن است بازار بر اثر عواملی با اصلاح شدید همراه باشد که در پی آن بخشی از سرمایه از دست خواهد رفت. یکی دو هفته‌ای است که شاهد اصلاح بازار هستیم به‌طوری که شاخص کل بورس تهران از کانال 2 میلیون واحدی وارد کانال یک میلیونی شد و همچنان روزهای منفی دیگری را در حال ثبت کردن است. امروز (یکشنبه 2 شهریور) نیز شاخص با افت 64 هزار و 473 واحدی همراه بود و در سطح یک میلیون و 662 هزار و 767 واحدی قرار گرفت:

از زمانی که دولت بنا به اعلام حمایت از بازار و اخذ سیاست‌های گوناگونش گذاشت، افراد زیادی وارد بورس شدند اما حالا با اصلاح بی‌سابقه شاخص مواجه شده‌اند. در این میان برخی در صف فروش ظاهر می شوند تا جلوی ضرر بیشتر را بگیرند عده‌ای نیز براساس استراتژی خود منتظر بازگشت روند صعودی بازار هستند و سهامداری می کنند. حال نکته مهم و حائز اهمیت این است که چگونه در هنگام روند نزولی بازار، زیان خود را به حداقل برسانیم؟

سرمایه‌گذاران باید بدانند بازار سهام در کنار سودآوری خوبی که دارد، گاها با زیان نیز همراه خواهد بود. بنابراین با آموزش و کسب دانش بیشتر باید با تدابیری در روزهای قرمر بازار میزان زیان­‌آوریرا به حداقل ممکن رساند اما چگونه؟

 

در روزهای منفی بورس چگونه کمتر ضرر کنیم؟

براساس موارد ذکر شده در ذیل ضرر خود را کاهش دهید:

  • استراتژی معاملاتی داشته باشید
  • میانگین کم کنید
  • زمان درست ورود و خروج  سهم را بدانید و سپس اقدام به خرید یا فروش کنید

بیشتر بخوانید: خرید پلکانی و تعیین حد ضرر دو اصل مهم در خرید سهام در بازار بورس

 

به گزارش از گسترش نیوز:

استراتژی معاملاتی داشته باشیم

برای اینکه بتوان در بورس موفق بود و ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش داد باید استراتژی معاملاتی داشت و تحت هیجان و تنها با تکیه بر نظرات دیگران خرید و فروش انجام نداد. استراتژی‌های هر فردی به میزان ریسک‎‌پذیری او بستگی دارد. متنوع کردن سبد سهام و تشکیل پورتفوی، قرار دادن حد ضرر و فروش در بازدهی موردنظر و تحت تاثیر رفتارهای هیجانی قرار نگرفتن، اختصاص دادن بخشی از سرمایه‌گذاری به صندوق‌های سرمایه‌گذاری و … بخشی از نکاتی است که باید در سرمایه‌گذاری در بورس آنها را رعایت کرد.

 

تشخیص زمان ورود و خروج

یکی از موضوعاتی که باید در معاملات بورس در نظر داشت، زمان صحیح ورود به یک سهم است، پیش از خرید هر سهم باید با مطالعه روندها یا عملکرد مالی و بنیادی سهم انتظار خود را از یک سهم مشخص کرد و با توجه به آن زمان صحیح ورود را تعیین کرد. معمولا خرید سهم آسان‌تر از فروش آن است چرا که بعد از خرید اگر روند صعودی باشد، معامله‌گر نسبت به آینده سهم طمع کرده و به دنبال سودآوری می‌ماند و همین موضوع موجب می‌شود که نه تنها سود مدنظر خود را نبرد بلکه حتی در نهایت به زیاندهی نیز برسد. در روندهای نزولی نیز سهامدار به دنبال بازگشت سهم و سودآوری است کما اینکه سهم روز به روز از ارزشش کمتر می‌شود و به ضرر سهامدار افزوده می‌گردد.

اما داشتن استراتژی خرید و فروش و داشتن سود و حدضرر موجب خواهد شد که بدون توجه به روند بازار معامله‌گر پس از گرفتن سودمدنظر از سهم خارج شود. باید این نکته را پذیرفت که قرار نیست تمام سودهای بازار برای ما باشد و البته نسبت به هیچ سهمی تعصب نداشت.

مطالعه بیشتر: برای سرمایه گذاری کوتاه مدت در بورس به چه نکاتی باید توجه شود؟

 

کم کردن میانگین

یکی از راه‌هایی که می‌توان از میزان ضرر کاست، روشی است که اصطلاحا کم کردن میانگین گفته می‌شود. اگر شما سهمی را با مطالعه خریداری کردید ولی به دلیل اصلاح در روند نزولی قرار دارد می‌توانید با خرید در قیمت‌های پایین‌تر می‌توانید میانگین خرید سهم خود را کم کنید تا با آغاز روند صعودی زودتر به سود برسید.

به عنوان مثال فرض کنید پس از تحلیل تکنیکال و بنیاد سهم، شما ۱۰۰۰ سهم را با قیمت ۲۰۰۰ تومان خریداری کردید ولی معتقدید ارزش این سهم و هدف قیمتی آن ۳۰۰۰ تومان است. پس از گذشت چند مدت قیمت سهم به ۱۵۰۰ تومان کاهش پیدا می‌کند. شما حالا ۲۵ درصد در ضرر هستید با خرید ۲۰۰۰ سهم دیگر در قیمت ۱۵۰۰ تومان حالا میانگین خرید شما ۱۶۶۶.۷ تومان خواهد شد و میزان ضرر شما به ۱۰ درصد کاهش پیدا می‌کند یعنی اگر قیمت سهم به ۱۶۶۷ تومان برسد شما به سودآوری خواهید رسید. این روش کم کردن میانگین به روش مارتینگل معروف است که بر اساس آن شما سرمایه اولیه خود را به قسمت‌های نامساوی (از توان‌های عدد ۲) تقسیم می‌کنید و خرید خود را در قیمت‌های مختلف بر مبنای این ضرایب انجام می‌دهید.

 

Tags :
Share This :