با انواع قیمت‌ سهام در بورس آشنا شوید

انواع قیمت در بورس

افرادی که خواستار ورود به بازار سرمایه و فعالیت در این عرصه هستند باید علم و دانش کافی و لازم را کسب کنند و آموزش‌های لازم را ببینند. برای خرید و فروش سهم‌های مخلتف در بازار بورس لازم است سهم از منظر بنیادی، تکنیکالی و تابلوخوانی مورد بررسی قرار گیرد. هدف ما در این مقاله ذکر انواع قیمت در بورس می باشد و همچنین انواع قیمتی که تابلوی هر سهم در سایت tsetmc.com  وجود دارد. قیمت سهام در بورس برای هر نماد متفاوت می باشد و مدام در حال تغییر هستند، قیمت سهام در بورس را میزان عرضه و تقاضا تغییر می دهد، به تعبیر دیگر اگر عرضه برای یک سهم زیاد باشد قیمت سهم روند کاهشی پیدا کرده و با افت قیمت همراه می شود، حال اگر تقاضا برای سهمی زیاد و ادامه‌دار باشد، قیمت سهم روند افزایشی داشته و بیشتر می شود. معامله‌گران و تحلیل‌گران بورسی براساس انواع قیمت بورس سهام‌های مختلف را مورد ارزیابی قرار می دهند که بر این اساس روند قیمت سهم در آینده را پیش بینی می کنند و در موقیعت‌های مناسب وارد یا از سهم خارج می شوند. برای مشاهده انواع قیمت‌های معاملاتی در تابلوی هر نماد شرکت بورسی می توان به سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران مراجعه کرد (TSETMC.COM) .

بیشتر بخوانید: گپ قیمتی در بورس چیست و انواع آن کدامند؟

انواع قیمت در بورس

انواع قیمت در بورس

از جمله نیازهای سرمایه‌گذاران برای ورود به بازار سرمایه این است که بتوانند از روی تابلو هر سهم که شامل انواع قیمت و اطلاعات حقوقی و حقیقی‌ها می باشد، در سایت TSETMC.COM بازارخوانی کرده و اتفاقاتی که در تابلوی معاملاتی می افتد را مورد بررسی قرار دهند و براساس اطلاعات جامع و کاملی که از معاملات روزانه سهام در اختیارشان قرار می گیرد تصمیماتی در خصوص خرید و فروش و نگهداری سهم اخذ شود.

برای ورود به سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران می توانید سایت  TSETMC.COM را در گوگل سرچ کرده و بعد از اینکه وارد سایت شدید نماد مورد نظرتان را می توانید در قسمت سرچ جست و جو کنید.

جسست و جوی نماد در tsetmc

بعد از این نماد را که ما به عنوان مثال “شپنا” را ذکر کرده‌اییم، سرچ و وارد تابلو نماد می شوید:

ورود به تابلوی نماد در سایت tsetmc

در تابلوی نماد انواع قیمت، اطلاعات کامل از خرید و فروش حقیقی‌ها و حقوقی‌ها مشهود می باشد:

انواع قیمت در تابلو نماد‌های بورسی

به این روش شما می توانید به انواع قیمت در تابلوی هر نماد بورسی دسترسی داشته باشید، حال به تعریف هر یک در ادامه می پردازیم که به شرح ذیل می باشد:

انواع قیمت سهام در تابلوی هر نماد بورسی

1.اولین قیمت (open price): اولین قیمت معامله شده سهم در  روز معاملاتی جاری بازار می باشد.

2.قیمت آخرین معامله (close price): قیمت آخرین معامله‌ای است که در نماد صورت می گیرد.

3.قیمت پایانی در بورس: میانگین وزنی قیمت‌های معامله شده در بازه زمانی روز می باشد. دامنه تغییرات قیمت ثبت شده نسبت به قیمت پایانی روز قبل محاسبه می شود. قابل ذکر است که قیمت پایانی دیروز صفر تابلو برای روز معاملاتی جاری می باشد.

4.قیمت دیروز: قیمت پایانی معاملاتی روز کاری قبل می باشد.

5.بازه روز (Low Price & High Price): کمترین و بیشترین قیمتی که سهم در روز معاملاتی روز جاری خرید و فروش شده است.

6.بازه هفته: کمترین و بیشترین قیمتی که سهم در یآن قیمت‌ها در طول هفته معامله و خرید و فروش شده است.

7.بازه سال: کمترین و بیشترین قیمتی که سهم در طول یک سال گذشته به خود دیده است یا تعبیر دیگر خرید و فروش شده است. به نکته‌ای که معامله‌گران باید به آن توجه داشته باشند این است که اگر سهم در محدوده کمترین قیمت بازه سال در حال معامله است می توان گفت سهم در سطح حمایتی خود قرار دارد و احتمال روند صعودی برای آن وجود دارد، از طرفی اگر سهم در بیشترین قیمت بازه سال در حال خرید و فروش می باشد، سهم در محدوده مقاومتی خود قرار دارد و احتمال اصلاح سهم وجود دارد.

سرمایه‌گذاری بر اساس ارزش سهام چگونه است؟

انواع قیمت یا ارزش سهام شرکت‌های بورسی

در ادامه مقاله به بیان تفاوت انواع قیمت‌های سهام می پردازیم که به شرح زیر است:

  • ارزش (قیمت) اسمی
  • ارزش دفتری
  • ارزش بازاری
  • ارزش ذاتی

حال به تعریف هر یک به طور جداگانه می پردازیم:

قیمت اسمی یا ارزش اسمی:

یکی از انواع قیمت ها در بورس، قیمت اسمی است. قیمت اسمی قیمتی است که پذیرش و عرضه اولیه سهام شرکت براساس آن قیمت انجام می شود. قابل ذکر است که ارزش اسمی شرکت‌های پذیرفته شده در بورس ایران، 100 تومان (هزار ریال) می باشد، همچنین مبلغ ارزش اسمی بر روی برگه‌های سهام درج می شود، هر چند که اطلاعاتی نظیر کل سرمایه شرکت، تعداد سهام منتشر شده و تعداد سهامی که سهامدار در اختیار دارد قابل مشاهده می باشد.

ارزش اسمی هر سهم در شرکت‌های سهامی عام

 

ارزش دفتری:

اگر مجموع بدهی‌های شرکت از کل دارایی‌های آن کسر شود، مبلغ باقی‌مانده ارزش سرمایه سهامداران شرکت یا به تعبیر دیگر “مجموع حقوق صاحبان سهام” شرکت حاصل می گردد، حال اگر مبلغ “حقوق صاحبان سهام” بر تعداد سهام منتشر شده شرکت تقسیم شود، عددی که به دست می آید ارزش دفتری سهم خواهد بود.

ارزش دفتری= دارایی – بدهی/تعداد سهام منتشره

درباره ارزش دفتری سهم بیشتر بدانید

ارزش بازار:

ارزش بازار قیمتی است که سهام براساس آن در روزهای معاملاتی در بورس خرید و فروش می شود. قابل ذکر است که سهام اغلب شرکت‌ها در بورس براساس قیمت اسمی و ارزش دفتری معامله نمی شود، بلکه آنچه که قیمت سهم در بورس را تعیین می کند میزان عرضه و تقاضا می باشد. فرض کنید عملکرد مالی و روند تولیدی شرکتی خوب گزارش می شود که در پی آن سرمایه‌گذاران زیادی برای خرید سهم شرکت مذبور متقاضی هستند بنابراین قیمت سهم متناسب با حجم تقاضا بالا می رود. در مقابل عملکرد ضعیف شرکتی موجب می شود سرمایه‌گذاران رغبت و انگیزه‌ای برای خرید یا نگهداری سهم مذکور نداشته باشند که در چنین صورتی عرضه در آن سهم افزایش یافته و باعث کاهش و افت قیمت می شود.

قیمت ذاتی یا ارزش ذاتی:

یکی از انواع قیمت در بورس، قیمت ذاتی است. به ارزش واقعی سهام شرکت ارزش ذاتی گویند. صورت‌های مالی، پتانسیل رشد و دارایی‌های مشهود و نامشهود شرکت تعیین کننده ارزش ذاتی سهام شرکت می باشد. ارزش ذاتی به این شکل نیز قابل تعریف می باشد: ارزش ذاتی یک سهم در واقع قیمتی است که سرمایه‌گذاران برای سهم قائل هستند. خرید سهمی که ارزش ذاتی آن از ارزش بازاری سهم بیشتر است، منطقی می باشد اما اگر ارزش بازاری از ارزش ذاتی سهم فاصله بگیرد و بالاتر از ارزش ذاتی قرار گیرد از نظر سرمایه‌گذاران سهم مورد نظر گزینه مناسبی برای خرید و سرمایه‌گذاری به شمار نمی رود. همچنین ارزش ذاتی از جمله پارامترهایی است که افراد برای خرید و فروش یا نگهداری سهم مورد ارزیابی قرار داده و بر مبنای آن تصمیم گیری می کنند.

 

Tags :
Share This :