سامانه جدید دهک بندی یارانه و اطلاع از آخرین تغییرات دهک بندی خانوارها + لینک مستقیم/ من دهک چندم قرار دارم؟

سامانه جدید دهک بندی یاارنه و اطلاع از آخرین تغییرات دهک بندی خانوارها + لینک مستقیم من دهک چندم قرار دارم؟

در سامانه جدید دهک بندی یارانه یعنی سامانه حمایت وزارت تعاون، کار و و رفاه اجتماعی آخرین تغییرات دهک بندی خانوارها طبق اطلاعات مالی و اقتصادی آنها از سال 1399 تا 1402 اعمال شد، تمام خانوارها می توانند برای اطلاع از اینکه دهک چندم هستند و اینکه آیا مشمول دریافت یارانه می شوند یا خیر می توانند به این سامانه مراجعه کنند. برای اطلاع از آدرس دقیق و لینک مستقیم سامانه جدید دهک بندی یارانه، مشاهده دهک بندی یارانه و اینکه در کدام دهک بندی قرار دارید و ملاک تعیین و دسته بندی افراد برای دهک بندی چه چیزهایی بوده است با ما همراه باشید.

افراد برای اطلاع از دهک بندی جدید به سامانه حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنند

به گزارش سبدگردان هدف همشهری آنلاین نوشت: بانک اطلاعاتی پایگاه رفاه ایرانیان با دسترسی به همه اطلاعات اقتصادی جامعه، روزبه‌روز مجهزتر می‌شود و بر اساس همین اطلاعات، وضعیت درآمدی خانوارها در سامانه حمایت تغییر می‌کند.

همچننی کسانی که قبلا به دهک بندی خود و به عدم دریافت یارانه و یا کمتر گرفتن یارانه اعتراض کرده بودند هم در این دوره مورد بررسی قرار گرفته و ودر صورتی که مشمول دریافت یارانه بوده اند، بازیابی و دهک بندی آنها تغییر کرده است.

به گفته محمدی، بیشترین مشکل مردم در دهک‌بندی قبلی، گذشت بیش از یکسال از دهک اعلام شده وعدم رسیدگی به اعتراض آنها بود چرا که به عنوان مثال خانواده‌ای یکسال پیش خودرویشان را فروخته بودند اما هنگام مراجعه به سایت حمایت، بدلیل عدم به‌روز رسانی اطلاعات، این خانواده صاحب خودرو دیده می‌شد که موارد این چنینی هم اکنون با به‌روزرسانی و اعمال داده‌ها مرتفع شده است.

وی تاکید کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف به دهک بندی خانوارها ۲ بار در سال شده است، لذا تا دوره بعدی به‌روز رسانی، هر خانوار صرفا یکبار در سامانه می تواند «ثبت درخواست بررسی» کند.

رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان با اشاره به اینکه علاوه بردهک بندی، «صدک‌بندی» خانوارها نیزاواخر دیماه اعمال شد خاطر نشان کرد: رفتارمالی و اقتصادی خانواده‌ها در یک دوره مشخص و اعمال آنها، باعث جا به جایی و تغییر دهک‌ها و حتی صدک‌ها می‌شود.

دهک خانوارها تا دوره بعدی دهک‌ بندی، غیرقابل تغییر است

وی در توضیح بیشتر افزود: طبق بند (د) تبصره (۱۷) قانون بودجه کل کشور سال ۱۴۰۲، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف به بروزرسانی داده‌های ثبتی، متقن و قابل اتکا دریافتی از دستگاه‌های مختلف مشمول ماده ۲۹ برنامه توسعه ۵ ساله ششم، دهک بندی و وسع سنجی خانوارها را ۲ بار در سال انجام می دهد، لذا دهک خانوارها تا دوره بعدی دهک بندی غیر قابل تغییر بوده و مجدداً با دریافت داده‌های ثبتی اقتصادی و اجتماعی ارزیابی خواهد شد.

رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان با تاکید بر اینکه از لحاظ آماری دهک به معنای یک دهم جمعیت کل کشور و یک مفهوم نسبی و جمعیتی است اظهار کرد: هر دهک از لحاظ جمعیتی همواره ثابت و به طور متوسط شامل ۸.۵ میلیون نفر از جمعیت کشوراست. بنابراین در صورتی که در هر مرحله از وسع سنجی افرادی از دهک ۱۰ خارج شده و به دهک‌های پایین تر بروند، دقیقا معادل تعداد همان افراد از دهک‌های پایین‌تر به دهک ۱۰ اضافه می‌شوند.

شاخص‌ ترین معیارها در تغییر دهک‌ها و صدک‌ها

در این سامانه که مبنای پرداخت یارانه و تخصیص حمایت‌های دولتی است، به‌تازگی شرایط جدید اقتصاد خانوارها اعم از دهک درآمدی، مشمول بودن یا نبودن یارانه نقدی، گزارش‌های کامل از حساب‌های بانکی، وضعیت درآمد خانوار، مالکیت خودرو، داشتن کد بورسی و … منتشر شده است.

از این رو شاخص ترین معیارها در تغییر دهک ها و صدک ها شاخص های اقتصادی و اجتماعی از جمله داشتن خودرو و ارزش آن خودرو، تراکنش های مالی و بانکی و درآمدها، معلولیت، بیماری های خاص و … می باشد.

مبنای اطلاعاتی که در سامانه حمایت مورد استفاده قرار گرفته، اطلاعات اقتصادی خانوارها از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ است که بخش عمده آنها مربوط به حساب‌های بانکی است؛ به‌عبارت‌دیگر، با دسترسی‌های ایجاد شده برای پایگاه رفاه ایرانیان، هرگونه تراکنش بانکی اعم از خرید با کارت، انتقال وجه حساب به‌حساب، پایا، ساتنا و کارت به کارت در سابقه اقتصادی خانوار ذخیره می‌شود و همین اعداد و ارقام مبنایی برای تغییر دهک درآمدی خانوار خواهد بود.

نکته قابل‌توجه اینکه برخلاف وعده مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر تغییر نظام دهک‌بندی به صدک بندی، همچنان در سامانه حمایت خانوارها با دهک درآمدی مشخص شده‌اند و خبر از صدک بندی نیست. این در حالی است که چندی پیش، یارانه ۶۰ هزار خانوار به‌واسطه تغییر شرایط اقتصادی و صعود به صدک‌های بالاتر قطع شده بود و بنا به اظهارنظر مسئولان، ۶۰ هزار خانوار جدید جایگزین آنها شده بودند.

بیشتر بخوانید: استعلام دهک بندی یارانه با کد ملی به چه صورت است؟/ اعتراض به دهک بندی یارانه

یکی از ایرادات دسته‌بندی خانوارها و تعیین دهک درآمدی آن‌ها در پایگاه رفاه ایرانیان، ناتوانی نسبی این سامانه در وزن دهی به اطلاعات ملکی و سکونت افراد است که باعث می‌شود کسانی که خانه ملکی ندارند و مستأجر هستند، از منظر گردش مالی و هزینه‌کرد، نسبت به خانوارهای مشابه دارای خانه ملکی، در رتبه‌های بالاتری قرار بگیرند.

در حقیقت یک مستأجر جدای از اینکه ماهانه باید مبالغ کلانی به‌عنوان اجاره پرداخت کند، در سررسید هر قرارداد اجاره نیز باید مبالغ هنگفتی را به‌عنوان رهن در حساب‌های خود جابجا کند که این ارقام می‌تواند دریافت رهن از مالک قبلی، دریافت وام یا قرض و … باشد؛ درحالی‌که بخش عمده این تراکنش‌ها در سامانه حمایت به‌عنوان داده‌های توانمندی اقتصادی خانوار دسته‌بندی می‌شود.

باوجود تلاش‌های بسیاری که در سامانه ملی املاک و اسکان انجام شده، همچنان در اطلاعات ملکی خانوارها ابهام زیادی وجود دارد و به همین واسطه مسئولان وزارت کار ناگزیر شده‌اند وزن کمتری به اطلاعات ملکی بدهند که البته نتیجه آن به نفع مالکان تمام می‌شود.

مسکن ملاک بعدی دهک بندی خانواده ها است در این دوره مسکن داشتن ملاک دهک بندی برای دریافت یارانه نبود

از این رو یکی از شاخص‌های مدنظر ما «مسکن» بود که داده مهمی است که می‌تواند در محاسبه رفاه خانوارها تاثیر بسزایی داشته باشد اما بدلیل آنکه داده‌های ثبت اسناد و املاک کشور کامل نبود، در این وسع سنجی جدید، ملاک قرار نگرفت اما سعی و تلاش می کنیم در وسع سنجی بعدی این داده را نیزکامل و استفاده کنیم.

خانوارها برای اطلاع از آخرین وضعیت دهک بندی خود می‌توانند به سامانه حمایت به نشانی https://hemayat.mcls.gov.ir/ مراجعه کنند.

برای مطالعه بیشتر:

حذف گروه دیگری از یارانه بگیران تا ۶ ماه آینده+ استعلام دهک خانوار با کدملی

 

Tags :
Share This :