سود ده ترین نمادها و زیان ده ترین در پاییز ۱۴۰۲/ بهترین سهام برای خرید در حال حاضر کدام است؟

سودده ترین نمادها و زیان ده ترین در پاییز 1402 بهترین سهام برای خرید در حال حاضر کدام است؟

در آخرین هفته ی معاملاتی پاییز ۱۴۰۲ شاخص کل وانست ۲.۴۲ درصد افزایش ارتفاع دهد و از دو میلیون و ۱۵۸ هزار واحد به دو میلیون و ۲۱۰ هزار واحد برسد. اما می خواهیم بدانیم در این هفته کدام نمادها سودده ترین نماد ها و زیان ده ترین نماد در پایان پاییز ۱۴۰۲ بودند و کدام نماد و سهم از یزان ده ترین نماد به سودده ترین نماد در پاییز ۱۴۰۲ تبدیل شد و به طور کلی در پاییز ۱۴۰۲ کدام بازار به عنوان سودده ترین بازار پاییز شناخته شد و سرمایه گذاران این بازار به سود بالایی دست یافتند؟

سود ده ترین نمادها و زیان ده ترین در پاییز ۱۴۰۲/ سود ده ترین بازار پاییز ۱۴۰۲ کدام بود که سرمایه گذارانش سود کردند

به گزارش سبدگردان هدف آذرماه با شاخص ۲ میلیون و ۲۲ هزار واحد شروع به کار کرد. اما روند شاخص در این ماه با رشد روبه‌رو شد و در تاریخ ۱۴ آذر به نقطه اوج خود یعنی ۲ میلیون و ۱۷۶ هزار واحد رسید ولی پس از آن با اندکی نزول رو به رو شد که چندان دوامی نداشت و روزهای آخر ماه شاهد روند مثبت شاخص بودیم تا جایی که در آخرین روز این ماه هر چند شاخص کل اندکی منفی شد اما بر روی قله ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار واحدی ایستاد.

بررسی معاملات بازار سهام در هفته آخر آذرماه نشان می‌دهد شاخص کل در این هفته توانست ۲.۴۲ درصد افزایش ارتفاع دهد و از دو میلیون و ۱۵۸ هزار واحد به دو میلیون و ۲۱۰ هزار واحد برسد. البته رشد سهام شرکت‌های کوچک بازار اندازه شاخص‌ساز‌ها نبود؛ به طوری که شاخص هم‌وزن در این هفته ۱.۲۳ درصد افزایش داشت و از ۷۵۲ هزار واحد به ۷۶۱ هزار واحد رسید.

سوده ترین نمادهای این هفته

در هفته ای که پشت سر گذاشتیم از تاریخ ۲۵ آذرماه تا ۲۹ آذرماه، ده نماد کسعدی، نطرین، وخارزم، شپاس، بمپنا، خمحرکه، وپارس، وسدید، فبیرا و سباقر بیشترین بازدهی را داشتند.

نماد کسعدی این هفته با ۲۲ درصد رشد در صدر پربازده‌ ترین نماد‌های هفته نشست. همچنین نطرین با رشد ۱۶ درصدی در جایگاه دوم پربازده‌ترین نماد‌های این هفته ایستاد. نکته قابل توجه این بود که نطرین از جمله نماد‌هایی بود که در هفته گذشته نیز در بین ده نماد با کمترین بازدهی حضور داشت.

به مین خاطر نماد نطرین از جمله سهم هایی بود که از زیان ده ترین نماد به سودده ترین نماد در آخرین هفته ی پاییز ۱۴۰۲ تبدیل شد.

نماد وخارزم نیز با ۱۵ درصد رشد در جایگاه سوم بدین لحاظ قرار گرفت.

نمادهای شپاس، بمپنا، خمحرکه با ۱۳ درصد رشد در رتبه بعدی و نمادهای وپارس، وسدید، فبیرا و سباقر با بازدهی مثبت ۱۲ درصدی در رتبه های بعدی قرار گرفتند.

 

زیان ده ترین نمادهای این هفته

اما زیان ده‌ترین نماد‌های این هفته عبارت بودند از:

وآتی، سجام، آ س پ، چنوپا، وآتوس، وهنر، آریان، وایران، شستان، وکادو

واتی با اُفت ۱۸ درصدی به تنهایی در صدر زیان ده‌ترین نماد‌های این هفته قرار گرفت.سجام با ۱۳ درصد منفی در رتبه دوم قرار گرفت. نماد آ س پ بازدهی منفی ۱۲ درصدی داشت، جالب است بدانید که آ س پ در هفته گذشته در بین ده نماد پربازده قرار گرفته بود. نمادهای چنوپا، وآتوس و وهنر هر کدام با اُفت ۱۱ درصدی در رتبه‌های بعدی زیان ده‌ترین نماد‌ها قرار گرفتند.

نکته بسیار حائز اهمیت این هفته این بود که نماد نطرین که در هفته گذشته نیز در بین ده نماد با کمترین بازدهی حضور داشتند، این هفته در بین ده نماد پربازده بود و در مقابل نماد آس پ که هفته گذشته در صدر نمادهای پربازده بود این هفته با منفی ۱۲ درصد در بین نمادهایی بود که کمترین بازدهی را برای سهامداران خود به ارمغان آورد.

بهترین سهام برای خرید در حال حاضر کدام است؟/ چه پارامترهایی در خرید یک سهم اهمیت دارند؟

هیچ پارامتر یا معیار واحدی وجود ندارد که برتری و ارزشمندی یک سهم را نسبت به سهام دیگر نشان دهد. بنابراین تحلیلگران با در نظر گرفتن اقتصاد کلان داخلی و خارجی، بررسی وضعیت کلی بازار و رصد جریان نقدینگی و پول هوشمند، یک یا چند صنعت را انتخاب می‌کنند و از بین سهام این صنایع، سهامی که از نظر بنیادی و تکنیکالی مستعد رشد هستند را در سبد سرمایه‌گذاری خود قرار می‌دهند.

بورس با بازدهی ۹.۴ درصدی پربازده ترین بازار و صدرنشبن بازارها شد

بازدهی معاملات بازار سرمایه در آذر ماه ۱۴۰۲ چشمگیر بود. در حالی که شاخص‌ های بازار طلا در سومین ماه پاییز همگی در بازه یک تا ۲ درصد رشد کردند، بورس بازده ۹.۴ درصدی را به ثبت رساند و با اختلافی چشمگیر صدرنشین آذر شد.

به عقیده کارشناسان بورسی انتشار اخبار مثبت از جمله دلایل اصلی رشد چشمگیر شاخص در آذر ماه بوده است. یکی از این اخبار مثبت دعوت بانک مرکزی از شرکت‌های بانکی جهت تجدید ارزیابی دارایی‌هایشان بود. تحلیلگران بر این باورند که گرچه این تجدید ارزیابی هنوز به شکل عملیاتی صورت نگرفته است اما تاثیر آن بر انتظارات معامله‌گران سبب رشد قابل توجه بازارسهام در آذر ماه شده است.

مدال نقره بازار آذر نیز از آن کم‌ ریسک‌ ترین شاخص یعنی نرخ سود بانکی است. سود سپرده ۲ درصدی ماهانه بعد از بازارسهام رتبه دوم بیشترین رشد را در آذر ماه از آن خود کرده است که این مطلب نشانگر روند کم‌نوسان بازار‌های ارز و طلا در آذر ماه است. هر گرم طلای ۱۸ عیار در ماهی که گذشت حدود ۱.۶۵ درصد رشد کرد و سه عضو اصلی خانواده سکه نیز همانند این شاخص در حوالی یک تا ۲ درصد رشد کردند. و در نهایت تنها شاخص منفی آذر ماه در میان دارایی‌ های ذکر شده اسکناس دلار آزاد بود.

دلار در آذر ۱۴۰۲ روند بسیار کم‌نوسانی را پشت سر گذاشت به‌صورتی که در برخی از روز‌های این ماه، طول بازه نوسان اسکناس آمریکایی یک پله قیمتی معادل ۱۰۰ تومان بود. تحلیلگران با توجه به تاثیرپذیری چشمگیر بازار دلار از اخبار، دلیل اصلی افت تب و تاب بازار این ارز در آذر را نبود اخبار جریان‌ساز در ۳۰ روز گذشته می‌دانند. در ماهی که گذشت سیگنال سیاسی-اقتصادی قابل توجهی منتشر نشد که انتظارات تورمی فعالان بازار را تحت‌الشعاع خود قرار دهد. از سوی دیگر به‌نظر می‌رسد با بهبود فرآیند تخصیص ارز رسمی بخشی از تقاضا‌های موجود در بازار آزاد نیز به معاملات رسمی منتقل شده و در نتیجه از حجم معاملات آزاد کاسته شده است. در روز‌های پایانی آذر ماه حجم تقاضای دلار آزاد مجددا کاهش یافت و روند کاهشی جدیدی در بازار شکل گرفت. آخرین نرخ نقدی دلار در ۲۹ آذر با اختلاف ۴۵۰ تومانی نسبت به آخرین نرخ آبان ثبت شد و بازدهی این ارز در واپسین ماه پاییز به منفی ۰.۹درصد رسید.

اطلاعات منتشرشده در این مقاله به‌هیچ‌وجه نباید سیگنال خرید و فروش در نظر گرفته شوند. توصیه می‌کنیم قبل از هر تصمیمی در بازار اطلاعات خود از بازار سرمایه را گسترش دهید و با تحلیل دقیق دست به سرمایه‌گذاری بزنید.

 

برای مطالعه بیشتر:

بیشترین بازدهی سهام و زیان ده ترین نمادهای بورسی در پاییز ۱۴۰۲/ پربازده ترین سهام در آذرماه ۱۴۰۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *