لیست حق تقدم و پذیره نویسی هایی که تا پایان آذرماه ۱۴۰۲ مهلت دارند

یکی از راه های اصلی افزایش سرمایه شرکت ها در بازار سرمایه افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی سهامداران و انتشار حق تقدم می باشد. از این رو پس از تصویب این افزایش سرمایه از سوی شرکت گواهی حق تقدم برای سهامدار ارسال می گردد و در آخر همان حق تقدم سهام که خریداری شده به سهم در بورس تبدیل خواهد شد. در این گزارش می خواهیم به حق تقدم هایی که در مجمع عمومی فوق‌ العاده شرکت‌ ها تصویب شده است و تا آذر ۱۴۰۲ مهلت دارند بپردازیم.

حق تقدم و پذیره نویسی های فعال تا پایان آذرماه ۱۴۰۲

به گزارش سبدگردان هدف یکی از روش‌های اصلی افزایش سرمایه شرکت‌ها در بازار بورس افزایش سرمایه از طریق آورده‌ی نقدی سهامداران و انتشار حق تقدم است. برای اطلاع از لیست حق تقدم و پذیره نویسی هایی که تا پایان آذرماه ۱۴۰۲ مهلت دارند بخوانید.

حق تقدم سهام چیست؟

حق تقدم سهام به سهامداران شرکت‌های سرمایه گذاری و پس از تصویب افزایش سرمایه آن‌ها در مجمع افزایش سرمایه به منظور حفظ میزان قدرت تصمیم گیری آن‌ها در امور شرکت ارائه می‌گردد. برای این منظور پس از تصویب این افزایش سرمایه از سوی شرکت سرمایه گذار گواهی حق تقدم برای سهامداران ارسال می‌گردد که با پر کردن این فرم‌ها می‌توانند مقدار مشخصی از سهام افزوده شده را به قیمت اسمی آن خریداری کنند یا همان حق تقدم سهام را به سهم در بورس تبدیل کنند.

لیست حق تقدم‌ های فعال بازار

در جدول زیر لیستی از حق‌تقدم‌ های منتشر شده تا آذر ۱۴۰۲، مهلت استفاده از هر یک و درصد اختلاف با قیمت سهم ارائه شده است.

لیست حق تقدم های فعال در بازار

 

لیست پذیره‌نویسی‌ های فعال بازار

پس از انتشار حق تقدم توسط یک شرکت، سهامداران آن به‌طور معمول بین ۵۰ تا ۶۰ روز فرصت دارند که مبلغ اسمی هر سهم را (۱۰۰ تومان) را به حساب شرکت واریز کنند. پس از مهلت تعیین شده، حق تقدم‌هایی که وجه اسمی آن‌ها به حساب شرکت واریز نشده است به‌عنوان حق تقدم‌های استفاده نشده، شناسایی می‌شوند. سپس این حق تقدم‌ها در پذیره‌نویسی فروخته می‌شوند. وجه حاصل از فروش حق تقدم‌های استفاده نشده، پس از کسر هزینه و کارمزد فروش در اختیار سهامدارانی که از حق‌تقدم‌ خود استفاده نکرده‌اند، قرار می‌گیرد.

در جدول زیر لیست پذیره‌نویسی‌ های فعال در بازار سرمایه، مهلت استفاده و درصد اختلاف قیمت آن با قیمت سهم ارائه شده است.

لیست پذیره نویسی های فعال بازار

نکته مهم دیگر در خصوص حق تقدم‌ها این است که در اغلب موارد به حق تقدم‌هایی که پیش از مجمع تبدیل به سهم نمی‌شوند، سود نقدی تعلق نمی‌گیرد و عمدتا منشا اختلاف قیمت‌ها این مورد می‌باشد.

منبع: نبض بورس

برای مطالعه بیشتر:

سهامداران فارس، فغدیر و شهر بخوانند/ نتایج حاصل از فروش حق تقدم های استفاده نشده، افزایش سرمایه و

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *