آیا روند رکودی بازار سرمایه در معاملات هفته دوم مهرماه هم تکرار خواهد شد؟

آیا روند رکودی بازار سرمایه در معاملات هفته دوم مهرماه هم تکرار خواهد شد؟

بورس در هفته گذشته روند رکودی را تجربه کرد و ارزش معاملات در اعداد پایینی به سر برد و همچنین در بیشتر روزها شاهد خروج نقدینگی از بازار بودیم.. در مصاحبه ای که با یکی از کارشناسان بازار سرمایه در رابطه با وضعیت بورس برای روزهای آینده داشتیم می خواهیم بدانیم که تحلیل این کارشناس از روند بازار سهام چیست؟ چه مولفه‌ هایی بر روند بازار تاثیر گذاشتند؟ آیا این روند رکودی را در معاملات هفته آینده نیز تجربه خواهیم کرد؟ این روند رکودی بازار سرمایه نتیجه کدام سیاست‌ است؟

چه مولفه‌ هایی بر روند بازار سرمایه تاثیر گذارند و روند رکودی بازار سرمایه نتیجه کدام سیاست است؟

به گزارش سبدگردان هدف در مصاحبه ای که با یکی از کارشناسان بازار سرمایه داشتیم، پاسخ یکی از کارشناسان بازار سرمایه به اینکه روند رکودی بازارسرمایه نتیجه کدام سیاست‌ است؟ آیا روند رکودی را در معاملات هفته آینده نیز تجربه خواهیم کرد؟ از این قرار است:

با توجه به اینکه افزایش نرخ دلار عامل اصلی تورم و افزایش قیمت در بازارهای مختلف از جمله بورس ، مسکن و خودرو می باشد و با سیاست های تثبیتی بانک مرکزی در زمینه ارز در کوتاه مدت انتظار افزایش نرخ دلار نمی رود بنابراین بازارها در رکود به سر می برند.
عامل دیگر به سیاست های انقباضی شدید بانک مرکزی برمی گردد که با کاهش عرضه پول سبب شده است تا کمبود نقدینگی در بازار به شدت احساس شده و نرخ های بهره بدون ریسک افزایش پیدا کرده است که این مورد در کنار تثبیت نرخ دلار اثر خود را بر بازار سهام گذاشته است.

با توجه به تداوم رشد قیمت نفت و پیش‌بینی‌ها از نفت ۱۰۰ دلاری، آینده صنعت پالایشی را چگونه می‌بینید؟ آیا این صنعت می‌تواند لیدر بازارسرمایه باشد؟ کدام سهام این گروه می‌توانند جذابیت داشته باشند؟

به عقیده برخی ویژگی مهم گروه های پالایشی و پتروشیمی این است که هنوز اثرات مثبت تغییر نرخ تسعیر ارز و نرخ پایه بورس کالا به صورت کامل توسط بازار جذب نشده است و در صورتی که اولین گزارشات قدرتمند از این دو گروه منتشر شود بازار به درک بهتری از تغییرات میرسد…نظر شما در این خصوص چیست؟

سه عامل اصلی که در سودآوری پالایشگاه ها موثر هستند:

به طور کلی سودآوری پالایشگاه ها متاثر از سه عامل می باشد که عبارتند از :

– اثر موجودی (با توجه به اینکه پالایشگاه تا حدود دوهفته خوراک را انبار می کند لذا برای مصرف از تبعات قیمت در این دو هفته متاثر خواهد شد) که در حال حاضر با توجه به روند افزایشی قیمت نفت سودآوری پالایشگاه ها از این آیتم تاثیر مثبت می پذیرد.
– افزایش (یا کاهش) در نرخ ارز (با توجه به اینکه نرخ ارز از ۲۸.۵ به حدود ۳۸ هزار تومان افزایش یافته لذا از این محل نیز سود شناسایی می کنند) که این مورد نیز اثر افزایشی خواهد داشت.

– کرک اسپرد ( که به اختلاف بین قیمت نفت و فراورده های نفتی اطلاق می شود.) توجه داشته باشیم که وقتی قیمت نفت افزایش می یابد نمی توانیم قطعی نتیجه بگیریم که کرک اسپردها نیز افزایشی شود . اما گاهی نیز چنین می شود.

همچنین طبق بند ۱۰ تبصره یک قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کیفی سازی فرآورده‌های نفتی و کاهش سهم نفت کوره تکلیف شده و شرکت‌های پالایشی ملزم به رعایت آن هستند. و لذا پالایشگاه ها ملزم به اختصاص چهل درصد از سود خود برای افزایش کیفیت فرآورده‌های نفتی شده اند که در نتیجه این قانون درصد تقسیم سود کاهش خواهد یافت که یک عامل منفی و شاید علت عدم توجه بازار به این گروه می باشد.

شرکت پالایش نفت لاوان (شاوان) و پالایش نفت شیراز (شراز) در این گروه می توانند جذابیت بیشتری داشته باشند.
به نظر می رسد بازار نسبت به افزایش قیمت نفت و یا ثبات در نرخ های فعلی دچار تردید می باشد و در کوتاه مدت با توجه به روند قیمت های نفت، بازار تصمیم خود را در مورد ارزندگی سهام این گروه خواهد گرفت.

انتظار نمی رود که در گزارشات شش ماهه عملکرد چشمگیری در این گروه ببینیم و برای گزارشات قدرتمند باید منتظر عملکرد نه ماهه این شرکت ها باشیم.

دفعه گذشته که تنش میان آذربایجان و ارمنستان شروع شد شاهد این بودیم که بازارسرمایه ایران به این موضوع واکنش نشان داد…باتوجه به شروع درگیری میان این دو کشور پیشبینی شما از واکنش بازارسرمایه چیست؟

شرکت ایران در این درگیری غیر محتمل به نظر می رسد بنابراین با توجه به اینکه تنش بین آذربایجان و ارمنستان به موضوعی تکراری تبدیل شده است اثر این موضوع هربار کمرنگ تر خواهد شد.

پیشبینی شما از روند بازارها به خصوص بازارسرمایه در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۲ چیست؟

با مقایسه روند شاخص کل در شش ماهه اول امسال با سال گذشته شباهت های فراوانی به چشم می خورد از جمله اینکه در هر دوسال ابتدا شاخص با روند افزایشی سال را آغاز کرد و سپس از اواسط اردیبهشت و آشکار شدن اثرات بخشنامه های بودجه ای روند نزولی به خود گرفته است

احتمال اینکه نیمسال دوم امسال هم مثل سال گذشته باشد بسیار است بخصوص اینکه احتمال رشد قیمت دلار هر چه به پایان سال نزدیک می شویم بیشتر خواهد بود و اثرات خود را در افزایش شاخص کل خواهد گذاشت.

همچنین افزایش قیمت جهانی نفت و کامادیتی ها اثرات خود را بر افزایش شاخص کل خواهد گذاشت بنابراین انتظار می رود که حتی شیب صعود شاخص کل در اواخر نیمه دوم امسال بیشتر از سال گذشته باشد.

برای مطالعه بیشتر:

پیش بینی ده کارشناس از وضعیت بورس در هفته ی دوم مهرماه ۱۴۰۲/ حرکت بازار به کدام سمت خواهد بود؟

پیش بینی بورس شنبه ۸ مهر ۱۴۰۲/ بورس به بازدهی بالاتری دست پیدا خواهد کرد

پیش بینی بورس در هفته دوم مهرماه ۱۴۰۲ و عوامل مثبت اثرگذار در معاملات این هفته / دو سناریو برای شاخص ۲.۱ میلیونی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *