پیش بینی بورس شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۲/ بازار سهام در روز شنبه صعودی خواهد بود یا نزولی؟

پیش بینی بورس شنبه 28 مرداد 1402 بازار سهام در روز شنبه صعودی خواهد بود یا نزولی؟

با توجه به روند معاملات در روز چهارشنه و توافق موقت بین ایران و آمریکا و همچنین آزادسازی پول های ایران در کره ی جنوبی که بازار ارز را ریزشی کرده است انتظار می رودکه شاهد متعادل شدن سهم ها باشیم از این برای پیش بینی بازار سرمایه در روز شنبه می توان گفت که بورس در نیمه ی اول بازار منفی باشد و سپس به تدریج از عرضه ها کاسته شده و تقاضا زیاد شود.

پیش بینی بازر سرمایه برای شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۲/ حرکت شاخص به کدام سمت خواهد بود؟

به گزارش سبدگردان هدف برای پیش بینی بازار سرمایه در روز شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ این گونه می توان گفت که خبرگذاری تسنیم خبری را منتشر کرد مبنی بر اینکه  فرآیند اجرای توافق ایران و آمریکا برای تبادل زندانیان و همچنین آزادسازی تمام پولهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی آغاز شده است.

از این رو بر اساس انتشار این خبر قرار است ابتدا پولهای ایران در کره از واحد وون (واحد پول کره جنوبی) به یورو تبدیل شود که این مهم انجام شده و در ادامه بناست به حسابی در قطر واریز شود تا در اختیار ایران قرار گیرد.

بنا بر گزارش تسنیم، مبلغ پولهای ایران در کره جنوبی که بناست آزاد شود ۶ میلیارد دلار است. پس از واریز این پول به حسابی در قطر، تبادل زندانیان نیز به انجام می‌رسد.

سرنوشت بازار سرمایه به کدام سمت خواهد رفت؟

از سوی دیگر با توجه به اینکه بازار سرمایه پس از اصلاح از محدوده ۲۵۰۰ هزار واحد به زیر ۲۰۰۰ هزار واحد رسیده که حداقل ۲۰ درصد اصلاح شاخص کل بورس را نشان می‌دهد هرچند برخی نمادها تا ۵۰ درصد هم اصلاح کرده‌اند، به همین دلیل در این محدوده شرایط بازار به خبرهای مثبت و منفی گره زده شده و برخی کارشناسان معتقدند فعلا در بین محدوده ۱۹۰۰ تا ۲۰۵۰ هزار واحدی نوسان خواهد داشت.

جواد صلاحی معتقد است که در حال حاضر به نظر می‌رسد که تثبیت قیمت ارز روی بورس هم تاثیر گذاشته و از آنجایی که رشد قبلی بورس بعد از نوسانات ارزی بود احتمالا این‌بار هم همین موضوع بعد از رشد نقدینگی و پایه پولی اتفاق خواهد افتاد.

روز گذشته شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات چهارشنبه، ۲۵ مرداد با چهار هزار و ۴۹۶ واحد کاهش، در ارتفاع یک میلیون و ۹۷۳ هزار واحد ایستاد.

شاخص هم‌ وزن با ۲ هزار و ۱۶۵ واحد کاهش به ۶۸۴ هزار و ۹۵۷ واحد و شاخص قیمت با یک‌هزار و ۲۳۳ واحد افت به ۳۸۹ هزار و ۹۵۴ واحد رسید.

امید دوباره شاخص بورس به حمایت تکنیکالی

ثبت کندل منفی قدرتمند بورس در روز شنبه موجب شد که نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در نمودار تکنیکالی خود برای دومین بار خط روند میان‌مدت خود را به سمت پایین بشکند و فشار مضاعفی بر معاملات ایجاد کند. با این حال هنوز نمی‌توان برای کاهش شدید نتیجه‌گیری کرد زیرا در در محدوده ۱.۹۵ تا ۱.۹۷ میلیون واحدی، حمایتی وجود دارد که طی چند وقت اخیر بارها توانسته موجب برگشت بورس به مسیر صعودی شود. حال انتظار می‌ رود که از منظر تکنیکالی، بورس تهران فعلا در شرایط نوسانی و کم‌ حجم به کار خود ادامه دهد.

احتمال افزایش نرخ دلار در معاملات بازار آزاد از پاییز

افزایش نرخ دلار در معاملات بازار آزاد ارز یکی از پیش بینی‌های کارشناسان برای نیمه دوم سال جاری است، این موضوع افزایش قیمت‌ها در آبان سال گذشته را هم موجب شده بود و بورس را تا سطوح بالای ۲میلیون و ۵۰۰هزار واحد در اردیبهشت سال جاری بالا کشید.

به گفته ابراهیم ساجد باتوجه به رشد پایه پولی، افزایش نرخ بهره در بازار آزاد، سیگنال‌های شهودی در خصوص عدم وجود منابع کافی ارزی می‌توان انتظار داشت سیاست‌های سیاست‌گذار پولی حداکثر تا اواخر سال بتواند بازار ارز را کنترل کند، ولی پس از این دوره شاهد رشد در بازار ارز و بازار سرمایه پس از آن باشیم.

دلار چند وقتی است که در جریان دادوستدهای بازار آزاد، در ارقامی پایین‌تر از ۵۰هزار تومان معامله می‌شود و سیگنال رشد به سیاست خارجی گره خورده است. ابراهیم ساجد کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه عمده شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه به لحاظ ارزشی کامودیتی محور هستند تحت تاثیر دلار و بازار جهانی هستند، گفت: در واقع صادرات این کالاها به بازار‌های جهانی باعث شده تحت تاثیر قیمت جهانی باشند و در بعد داخلی هم تحت تاثیر نرخ تسعیر ارز هستند؛ با علم به این موضوع می‌توان به رابطه مستقیم عمده شرکت‌های حاضر در بازارسرمایه با قیمت جهانی و دلار پی برد

این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: در مواقعی که از بعد جهانی و دلار وضعیت رو به رشد باشد، بازار سرمایه ایران نیز وضعیت مطلوبی را تجربه می‌کند و در مواقع دیگر وضعیت ساید و نزولی دارد.

به گفته ساجد جهش ارزی چند ماه گذشته و رشد متناسب بازار سرمایه در آن مقطع باعث ثبات نسبی در بازار ارز شده که نمی‌تواند البته در بلندمدت نیز ثبات داشته باشد.

او با تاکید بر اینکه بازار سرمایه تا چند ماه آینده وضعیت رشدی قابل توجهی را تجربه نخواهد کرد، تصریح کرد: سرمایه پس از اصلاح از محدوده ۲۵۰۰ هزار واحد به زیر ۲۰۰۰ هزار واحد رسیده، اما باتوجه به رشد پایه پولی، افزایش نرخ بهره در بازار آزاد، سیگنال‌های شهودی در خصوص عدم وجود منابع کافی ارزی می‌توان انتظار داشت سیاست‌های سیاست‌ گذار پولی حداکثر تا اواخر سال بتواند بازار ارز را کنترل کند، ولی پس از این دوره شاهد رشد در بازار ارز و بازار سرمایه پس از آن باشیم.

با توجه به اینکه به نظر نمی‌ رسد قیمت دلار از محدوده کنونی پایین‌تر برود شاخص کل بورس هم در همین حمایت یک میلیون و نهصد و پنجاه هزار واحد کف‌سازی می‌کند، مگر اینکه به صورت دستوری به اصلاح خود ادامه دهد.

با توجه به نظر کارشناسان اقتصادی باید به دقت روابط کشور در سطح بین‌المللی مورد رصد قرار گیرد و اثر تصمیمات در این حوزه بر متغیرهای کلان اقتصادی بررسی شود تا تاثیر این موضوع بر بازارها مشخص و در خصوص حضور در بازارهای مختلف تصمیمات عقلانی اتخاذ شود، هرچند با در نظر گرفتن سیگنال‌های کنونی به نظر می‌رسد در نیمه دوم سال بار دیگر شاهد تورم و رشد بورس باشیم.

هرچند این موضوع با تاخیر اتفاق می‌افتد، اما قطعا بروز می‌کند. مساله دیگر این است که اصلاح شاخص کل بورس تا کجا ادامه پیدا می‌کند؟ با توجه به اینکه به نظر نمی‌رسد قیمت دلار از محدوده کنونی پایین‌تر برود شاخص کل بورس هم در همین حمایت یک میلیون و نهصد و پنجاه هزار واحد کف‌سازی می‌کند، مگر اینکه به صورت دستوری به اصلاح خود ادامه دهد.

آیا بازار در روزهای آینده رشد خواهد کرد؟

علی فراقی کارشناس بازار سرمایه در بررسی روند بازار بورس و همچنین در پاسخ به این سوال که آیا بازار رشد خواهد کرد، اظهار داشت: بازار در کوتاه‌مدت رشدی ندارد اما در بازه بزرگ‌تر با رشد همراه خواهد بود، برای پاسخ توضیحی و تکمیلی‌تر باید گفت که بازار در شرایط کنونی و شرایطی که حداقل در چند ماه گذشته پشت سر گذاشته است با ایجاد ریسک‌های مختلفی که برخی را عمدی و برخی دیگر را می‌توان به‌طور غیرعمد برشمرد زیر سایه عدم جذابیت، برای سرمایه‌گذار ساخته است که حداقل در کوتاه‌مدت دید مثبتی به جذابیت بازار سرمایه نداشته باشد، موردی که حتی با تغییرات نوسانی بالای این ریسک‌ها توانایی قطعیت شرایط را برای سرمایه‌گذار فراهم نکرده و او را ناچار به عقلانی‌ترین کار (عقب‌نشینی در بازار) سوق داده است.

فراقی همچنین در ادامه افزود: در اقتصاد شاهد جمع‌آوری پول تا حد ممکن هستیم و مشاهده می‌ کنیم که سیاست‌گذار از تمامی ابزارهای خود جهت جمع‌آوری نقدینگی استفاده می‌کند که عملاً نه فقط بازار سرمایه بلکه کلیت اقتصاد و تمامی بازارها را دست خوش این رکود و افت حجم معاملات قرار داده است.

این تحلیلگر بازار سرمایه می‌گوید: چنانچه بخواهیم بازار سرمایه را بررسی نماییم عملاً در جنبش‌های رو به بالای بازار شاهد فاکتورهای اصلی مورد نیاز برای ادامه مسیر رشدها نیستیم؛ چیزی که در پس هر حرکت رو به بالایی در چند ماه اخیر رخ نمی‌دهد و بازار را یک گام به پایین‌تر می‌کشاند، رفتار بازار تأثیر گرفته است از موارد گفته شده و تعدادی دیگر از موارد گفته نشده که عملاً این دو با هم، همگرایی خاصی را در این مدت شکل داده‌اند.

همچنین بخوانید: زمان پایان رکود بازار سهام، چشم انداز بورس در بلند مدت و احتمال شاخص ۳ میلیونی تا پایان سال

در بازار سرمایه شاهد سیاست‌هایی بودیم که باعث می‌شود نقدینگی در گردش بازار توسط یک سری از ابزارها و شرایط ایجاد شده جذب شود که حتی جدای از خروج پول از این بازار شاهد جذب پول (مانند عرضه‌های اولیه و پذیره نویسی ها) البته به تعدادی بسیار بیشتر از قبل هستیم که در همه شرایط بازار در حالت جذب ته مانده‌های پول‌های مانده در بازار هستند.

وی ابراز داشت: متأسفانه در جنبش و ریز موج کوچکی که در دل بازار در دو هفته اخیر شکل گرفته نمی‌توان برگشت مساعدی را حس نمود و بازار را مستعد می‌سازد که دست کم شاهد یک طبقه دیگر نزول باشد تا بعد از آن بتوان در قدم‌های بعدی بسته به شرایط موجود و رفتار سرمایه‌گذاران بازار، گام بعدی را گام برگشتی یا تکرار حالات چند ماه گذشته در نظر گرفت.

فراقی با بررسی جذب نقدینگی و اشاره به قدرت آن، تشریح کرد: چنانچه دقت کنید حتی در بازار سرمایه نیز شاهد سیاست‌هایی بودیم که باعث می‌شود نقدینگی در گردش بازار توسط یک سری از ابزارها و شرایط ایجاد شده جذب شود که حتی جدای از خروج پول از این بازار شاهد جذب پول (مانند عرضه‌های اولیه و پذیره‌نویسی‌ها) البته به تعدادی بسیار بیشتر از قبل هستیم که در همه شرایط، بازار در حالت جذب ته مانده‌های پول‌های مانده در بازار هستند، عملاً هر بازاری بدون جریان خون خود (پول) مرده‌ای بیش نیست که شاید بتوان بهترین توصیه برای این بیمار رو به مرگ را حداقل ممکن، ثبات در اجرای تصمیمات هرچند درست یا غلط دانست./ تازه نیوز

برای مطالعه بیشتر:

چه زمانی روند صعودی بازارها آغاز خواهد شد؟

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *