پیش بینی وضعیت بورس دوشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۱ + ده خبر مهم برای بازار

پیش بینی وضعیت بورس دوشنبه 1 اسفند 1401 + ده خبر مهم برای بازار

در پایان معاملات بازار بورس روز گذشته شاخص کل با بیشترین تاثیر مثبت سه نماد “فولاد، فملی، فخوز” با رشد ۸۶۱۱ واحدی همراه شد و در محدوده یک میلیون و ۵۳۳ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز تحت تاثیر یکسان از کل نمادهای کوچک و بزرگ بازار ۱۹۴۲ واحد رشد کرد و به سطح ۴۷۶ هزار واحد رسید. ارزش معاملات نیز کمی افزایش یافت و ۵.۱ هزار میلیارد تومان شد. حال روند معاملات بازار بورس امروز چگونه خواهد بود؟ آیا بازار امروز در ادامه روند معاملات روز گذشته گام خواهد برداشت؟ در ادامه با پیش بینی وضعیت بورس دوشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۱ همراه باشید.

خلاصه بازار  یکشنبه:

شاخص کل: ۱,۵۳۳,۳۹۴.۱۸ ۸۵۹۹.۱۵
شاخص کل (هم وزن): ۴۷۶,۷۲۰.۶۴ ۱۹۴۱.۱۴
ارزش بازار: ۵۶,۳۸۸,۵۷۱.783B
تعداد معاملات: ۳۹۳,۵۷۷
ارزش معاملات: ۵۶,۲۰۵.065B
حجم معاملات: ۸.282B

در بازار امروز ۷۸ نماد دارای صف خرید و ارزش صف های خرید ۲۲۹ میلیارد تومان بود و  زاگرس، حفارس، ذوب سنگین ترین صفوف خرید را داشتند. ۸۱ نماد نیز دارای صف فروش و ارزش صف های فروش نیز ۶۰۰ میلیارد تومان بود و سنگین ترین صفوف فروش برای  وسالت، خبنیان، درین ثبت شد. خروج نقدینگی از بازار همچنان ادامه دارد و برای امروز نیز ۲۷۲ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار ثبت شد. بیشترین خروج پول حقیقی برای وساخت، فملی، خزامیا و بیشترین ورود پول حقیقی برای فولاد، ذوب، زاگرس ثبت شد.

توقف ولغدر و قمرو برای مجمع سه شنبه ۲ اسفند

گزارش بورس امروز یکشنبه ۳۰ بهمن

پیش بینی بورس امروز دوشنبه یکم اسفند ماه

به گزارش سبدگردان هدف، طی روزهای گذشته، برخی خبرها باعث شد که بورس امروز بتواند شروع سبزی داشته باشد اما با این وجود باز هم تقاضا به قدر کافی قدرت نداشت تا بتواند این رنگ سبز را تا انتهای بازار برای تمامی صنایع حفظ کند و به جز صنعت فلزات اساسی، دیگر گروه‌ها روز کم رمقی را سپری کردند.

پاسخ فولاد به بانک مرکزی

روز گذشته خبری منتشر شد که گویا براساس ابلاغیه جدید بانک مرکزی، شرکت‌های پتروشیمی و زیرمجموعه‌های ایمیدرو یعنی چهار شرکت فولاد مبارکه، ملی صنایع مس، اپال پارسیان و فولاد سبزوار، موظفند ارزهای صادراتی خود را در سامانه نیما و با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان عرضه کنند اما دیگر شرکت‌های صادراتی می‌توانند ارزهای خود را به قیمت رقابتی به فروش برسانند. این موضوع که به نوعی سیگنال مثبت برای بسیاری از شرکت‌های صادراتی و سیگنالی منفی برای شرکت‌های نامبرده قلمداد می‌شد، با واکنش سریع فولاد مبارکه همراه شد. فولاد مبارکه اصفهان طی یک شفاف‌سازی اعلام کرد: فروش ارزهای صادراتی شرکت صرفا از طریق سامانه نیما و مطابق با بخشنامه بانک مرکزی و «براساس قیمت رقابتی» صورت گرفته است. خاطر نشان می‌سازد که این شرکت در نظر دارد به منظور پرداخت مبالغ ارزی مرتبط با قراردادهای توسعه و خریدهای مواد اولیه و سایر موضوعات گروه فولاد مبارکه از منابع ارزی حاصل از صادرات خود استفاده نماید. بنابراین پیش بینی می‌شود که بخش عمده‌ای از وجوه مذکور در اولویت، صرف پرداخت‌های مذکور گشته و در صورت وجود وجوه مازاد بر نیاز، شرکت مطابق با مقررات، بخشنامه‌ها و رویه‌های اعلامی بانک مرکزی و با رعایت صرفه و صلاح شرکت نسبت به فروش وجوه مازاد ارزی خود اقدام نماید.

این شفاف سازی که در زمان انتشار موجب شد تا شاهد رنج‌های مثبت خوبی در گروه فلزات اساسی باشیم، نشان می‌دهد علی رقم تلاش‌های بانک مرکزی، شرکت‌ها حاضر نیستند ارز خود را در حالی که نرخ دلار امروز در بازار آزاد به میانه کانال ۴۸ هزار تومان رسیده است، ۷۰ درصد پایین‌تر و با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان به فروش برسانند. از سمت دیگر معاملات هفته‌های گذشته بورس کالا به خوبی نشان می‌دهد که محصولات معامله شده در آن بازار، این روزها با نرخی نزدیک به نرخ دلار بازار آزاد در حال قیمت خوردن هستند و فعلا در واقعیت برخلاف خبرهایی که منتشر می‌شود، شرکت‌ها به نرخ دلار فرزین در سامانه نیما تن نداده‌اند. بنابراین می‌توان اینگونه انتظار داشت که بورس فردا نیز تحت تاثیر همین موضوع، علاوه بر گروه فلزات اساسی، در گروه‌های دیگر نیز شاهد افزایش خوش‌بینی‌ها و تقاضا باشیم.

افزایش امید به بزرگان

علاوه بر خبر ذکر شده در بالا، طی آخر هفته خبر مهم دیگری نیز منتشر شد که البته هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است. طبق این خبر که از سمت شبکه اطلاع رسانی پتروشیمی ایران (شاپا) انتشار یافت، با پیگیری انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی، با موافقت کمیسیون تلفیق مجلس، گاز ۷ هزار تومانی از بند الف تبصره ۱۴ لایحه بودجه حذف شده است و علاوه بر این، عوارض صادراتی محصولات پتروشیمی از ۵ درصد به نیم درصد کاهش یافت. این اتفاق در صورت تایید نهایی در قانون بودجه ۱۴۰۲، می‌تواند موج تازه‌ای از تقاضا را به سمت این گروه هدایت کند تا بار دیگر شاهد رنگ سبز برای یکی از بزرگترین صنایع کشور باشیم.

با این حال اما هنوز این صنعت نگرانی‌های خود را هر روزه حمل می‌کند. پیشنهاد نرخ خوراک ۷ هزار تومانی در زمانی که قیمت گاز طبیعی در دنیا با کاهش بسیار زیادی همراه بوده است، قطعی گاز شرکت‌ها در فصل سرما، عوارض صادراتی در بودجه ۱۴۰۲ و…، موجب شده است تا قدم‌های نمادهای این گروه در صعودها لرزان باشد. به هرحال با نگاهی به یک ماه گذشته می‌توان به خوبی متوجه شد که بورس تهران تا چه حد در تلاطم تغییر خبرها و عدم ثبات آن‌ها فرو رفته است.

حمایت تکنیکالی بورس حفظ شد؟

گاهی به روند تکنیکالی شاخص کل بورس نشان می‌دهد که طی دو روز پایانی هفته گذشته، نماگر اصلی بورس تهران با از دست دادن حمایت ۱.۵۳ میلیون واحدی خود، به سمت سطوح پایین‌تری در حال حرکت بود که البته برای تایید این شکست به یک کندل قرمز دیگر نیاز داشت که امروز محقق نشد و شاخص کل توانست فعلا حمایت خود را حفظ کند. به هر حال اما شرایط رخ داده فعلا در کوتاه‌مدت، نشانی از صعود قدرتمند را نشان نمی‌دهد و احتمال دارد که روز آینده با افزایش دوباره فشار عرضه‌ها همچون نیمه دوم بازار امروز، به مسیر نزولی بازگردد. بنابراین می‌توان اینگونه انتظار داشت که بورس فردا معاملات نوسانی را آغاز کند و گروه فلزات اساسی نقش لیدر را داشته باشند اما در دیگر صنایع همچنان شاهد روند معاملاتی بسیار کم‌رمقی باشیم./فردای اقتصاد

اخبار مهم برای بازار امروز

از نبض بورس، پیش از شروع معاملات بازار بورس امروز اخبار مهم زیر را مطالعه فرمایید:

۱- «محمدرضا میرتاج‌الدینی» عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲: با توجه به اینکه هنوز لایحه بودجه در سامانه نمایندگان ثبت نشده است احتمال می‌رود که بررسی لایحه بودجه چهارشنبه این هفته یا یکشنبه هفته آینده در دستور کار صحن علنی مجلس قرار بگیرد.
۲- نرخ سود بین‌بانکی که در ماه‌های گذشته در کانال ۲۱درصدی در نوسان بود در هفته منتهی به ۲۶ بهمن‌ماه با افزایش محسوس وارد کانال ۲۲درصدی شده است. نرخ سود بین‌بانکی در هفته منتهی به ۲۶ بهمن ماه با افزایش محسوس نسبت به هفته قبل، به ۲۲.۵۴ درصد رسیده است، هفته قبل نرخ سود بین‌بانکی ۲۱.۷۸ درصد بود..
۳- مدیرعامل ایران‌خودرو: در تفاهمنامه‌ای با مپنا اوایل سال آینده حداقل ۵۰ دستگاه خودروی برقی تولید و احتمالا به‌صورت تاکسی در کیش تردد کند. صادرات خودروی سواری به روسیه آغاز شده.
۴- رئیس سازمان بورس:مهمترین دغدغه سازمان بورس حل مشکل روند منفی سرمایه‌گذاری در کشور است.
۵- قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی امروز ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ بر مبنای میانگین هفتگی دلار نیمایی ۲۸۳.۷۱۸ ریال اعلام شد
۶- تعلیق نماد معاملاتی شستان به استناد تبصره ۱ ماده مذکور حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۱۰ ادامه می‌یابد.
۷- بر اساس ابلاغیه بانک مرکزی: فروش ارز صادراتی واحد‌های پتروشیمی و شرکت‌های زیرمجموعه ایمیدرو … به صرافی‌های غیربانکی دیگر مجاز نخواهد بود و در واقع نرخ ارز صادراتی این بنگاه‌ها صرفا با ۲۸۵۰۰ به نیما تزریق خواهد شد
۸- بورس کالا در نامه‌ای شرایط خرید خودرو پژو ۲۰۷ دستی که قرار است ۲ اسفند ۱۴۰۱ عرضه شود را ابلاغ کرد. مهلت ثبت سفارش ساعت ۱۶ روز دوشنبه اول اسفند ۱۴۰۱ است.
۹- رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: برآورد ما این است که خودرو‌های جدید تا پایان سال جاری در بورس کالا عرضه شود و مقرر شده تا خودروساز‌ها نیز برنامه عرضه منظم محصولات خود را ارائه کنند.
۱۰- شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: پرداخت سود سنواتی ۷ و سود جاری ۱۳ ناشر توسط سمات در هفته آخر بهمن ماه سال جاری از طریق اطلاعات سامانه سجام صورت گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *