انتقاد کارشناس بازار سرمایه: عدم پیروی بازار از تحلیل تکنیکال و بنیادی!

انتقاد کارشناس بازار سرمایه: عدم پیروی بازار از تحلیل تکنیکال و بنیادی!

بورس تهران در شروع آبان ماه سال با قرارگیری در مدار منفی، کانال مهم ۱/۳ میلیون واحدی را از دست دارد و وارد کانال ۱/۲ میلیون واحد شد که به عقیده کارشناسان در چنین شرایطی بازگشت به روند صعودی برای شاخص کل سخت تر خواهد بود. این در حالی است که حسین مرید سادات کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه از وضعیت فعلی بازار انتقاد کرد.

این کارشناس معتقد است که بازار از تحلیل تکنیکال پیروی نمی‌ کند و از تحلیل بنیادی نیز فاصله دارد. برای صحت گفته خود نیز گزارش عملکردهای شش ماهه شرکت ها را مثال زد و توضیح داد: از دید بنیادی هیچ دلیلی وجود ندارد شرکتی که نسبت به دوره قبل سود دو تا سه برابری داشته، همچنان به مسیر خود در نزول بیشتر ادامه دهد. وی در ادامه اعلام داشت: من پیشنهاد می‌دهم بازاری که نه تحلیل تکنیکال می‌پذیرد و نه طبق تحلیل بنیادی پیش می‌رود را تعطیل کنند.

چرا روند بازار بورس تهران نزولی است؟

به گزارش سبدگردان هدف از تجارت نیوز، حسین مرید سادات شرایط بازار را تشریح کرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بورس و سهام موجود در بازار ارزنده است اما شاخص و معاملات مسیری دیگر در پیش گرفته است. روند بازار را از دو لحاظ می‌توان بررسی کرد؛ یعنی تکنیکال و فاندامنتال.

وی ادامه داد: در نگاه تکنیکال که بررسی می‌کنیم، سطح یک میلیون و ۲۹۰ هزار واحدی حمایت بسیار مناسبی برای برگشت شاخص اصلی به شمار است. اما این نقطه در دومین روز آبان ماه بلافاصله پس از بازار شدن بازار از دست رفت و یعنی شاخص در دومین روز ماه روند نزولی به خود گرفت و سقوط کرد.

بورس را تعطیل کنید!

مرید سادات توضیح داد: برخی معتقدند بازار سرمایه ایران از تحلیل تکنیکال پیروی نمی‌کند. اگر فرض کنیم ادعای مطرح شده درست است، بنده این افراد را به گزارش‌های شش‌ماهه شرکت‌ها که اخیرا منتشر شده‌اند، ارجاع می‌دهم. از دید بنیادی هیچ دلیلی وجود ندارد شرکتی که نسبت به دوره قبل سود دو تا سه برابری داشته، همچنان به مسیر خود در نزول بیشتر ادامه دهد. من پیشنهاد می‌دهم بازاری که نه تحلیل تکنیکال می‌پذیرد و نه طبق تحلیل بنیادی پیش می‌رود را تعطیل کنند.

وی با اشاره به مثالی گفت: سهام شرکت برکت در حالی ۳۶ درصد پایین‌تر از قیمت اولین روز معاملاتی امسال هم‌اکنون در حال معامله است که در گزارش شش‌ماهه اخیر خود زیان ۹ میلیاردی خود را به ۱۹ میلیارد سود تبدیل کرده است.

انعکاس اعتماد از دست رفته بورس!

این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: معاملات بورس به صورت مه آلود دنبال می‌شود و دلایل متعددی می‌توان برای ریزش بازار متصور بود. تورم که آهنگ تغییر رشد نقدینگی‌ست عاملی اثر گذار بر رشد شاخص بازار سهام است.

مریدسادات ادامه داد: نرخ ارز در بازار آزاد در حالی سقف‌های جدیدی را ثبت می‌کند که به مانند گذشته شاهد همگرایی این متغیر با شاخص اصلی بازار نیستیم.

وی اظهار کرد: متاسفانه اعتمادی به بازار سرمایه بین سهامداران خرد دیگر وجود ندارد. در مهرماه ۵ هزار میلیارد نقدینگی از بازار خارج شد که مقصد آن صندوق‌های سرمایه‌گذاری نبود! این در حالیست که دو برابر این مبلغ از خود صندوق‌های سرمایه‌گذاری خارج شده است و از تورم موجود در بازار های رقیب مثل خودرو و مسکن می‌توان حدس زد که پول وارد این بازار های رقیب شده‌است.

این کارشناس گفت: نرخ کامودیتی‌ها که رشد بالایی را تجربه کرده‌اند الان شرکت‌های تولید کننده باید بیشترین صادرات و در نتیجه سودسازی را تجربه کنند. اما شاهد آن هستیم که با قیمت گذاری دستوری عملکرد تولید کننده محدود شده‌است! در چنین شرایطی‌ست که سهامدار حقیقی مشخصا نمی‌تواند اعتماد کند و اقدام به سرمایه‌گذاری در بازاری با‌ ریسک های سیستماتیک متعدد کند. همچنین در شرکتی با نسبت P/E سه ندارد! اما با تمام این موارد معتقدم بازار در نهایت به جایگاه اصلی خود برخواهد گشت و در این قیمت‌ها فروش منطقی نیست!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *