وضع عوارض سنگین برای صادرات فولاد، پتروشیمی، سیمان / بورس منفی شد

وضع عوارض سنگین برای صادرات فولاد، پتروشیمی، سیمان / بورس منفی شد

جزئیات وضع عوارض صادراتی بر محصولات زنجیره فولاد، فلزات اساسی، پتروشیمی، سیمان و غیره از سوی رضا محتشمی پور معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت طی نامه ای به دفتر مقررات  صادرات و واردات این وزارتخانه اعلام شد.

بازار بورس امروز سه شنبه مورخ ۲۳ فروردین ماه به این تصمیم واکنش نشان داد و با بیشترین تاثیر منفی سه نماد “فولاد، فملی، ومعادن” با افت بیش از ۲۴ هزار واحد رو به رو شد و در محدوده یک میلیون و ۴۵۴ هزار واحد قرار گرفت. این در حالی بود که بازار تازه جان گرفته و در مسیر رشد در حال صعود بود و  امیدی تازه در دل سهامداران به وجود آمده بود. اما حالا با این رخداد بازار بورس تهران وارد درد سر تازه ای شد.

جزئیات عوارض فولادی ها و چند صنعت دیگر

پیرو مذاکرات حضوری با مدیران گمرک و با عنایت به ابلاغ ستاد تنظیم بازار در مورد امتنان از بند ۸ این مصوبه به شرح زیر به گمرک ابلاغ شود.

بند ۸ مصوبه ۲۴ اسفند جلسه ستاد تنظیم بازار به شرح زیر اصلاح می‌شود به منظور اطمینان از تامین مواد اولیه صنایع با قیمت های رقابتی، مقرر شد:

۱-۸- عوارض صادراتی پلکانی زیر بر اساس تغییرات قیمت های صادراتی ایران نسبت به قیمت معمای محاسبه و از ابتدای سال ۱۴۰۱ اعمال شود. قیمت مبنا تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ برابر با آخرین قیمت صادراتی فوق ایران منتهی به هفته اول دی ماه ۱۴۰۰ بوده و پس از ابتدای خرداد ۱۴۰۱ توسط ستاد تنظیم بازار تعیین و برای دوره مشخص ابلاغ می‌شود.

عوارض فولادی ها و چند صنعت دیگر

۲-۸- نرخ ارز بر اساس میانگین موزون نیما حواله بانک مرکزی محاسبه می شود.

۳-۸- محصولات مد نظر به منظور اعمال عوارض پلکانی شامل محصولات زنجیره ارزش فولاد از سنگ آهن تا شمش فولاد و محصولات پایین دست، محصولات زنجیره ای فلزات اساسی مس، آلومینیوم روی از کنسانتره تا فلز و محصولات پایین دست، محصولات زنجیره پتروشیمی و شیمیایی، شیشه ،کلینکر و سیمان و انواع فروآلیاژ

میزان عوارض صادراتی روی کالاهای فوق فعلاً بصورت ماهانه توسط دفاتر جهت اعمال به گمرک اعلام می شود.

بنابراین گزارش، این نامه در حالی ابلاغ شده که مهر برجسته ندارد و از بند ۸ آغاز شده است و تاکنون هم واکنشی از سوی وزارت صنعت و گمرگ و… دیده نشده است.

طبق دستورالعمل جدید وزارت صنعت، عوارض سنگینی از ابتدای سال ۱۴۰۱ به صادرات فولاد تحمیل می‌شود. با توجه به قیمت شمش فولادی صادراتی ایران در حال حاضر، عوارض صادرات شمش، ۱۷ درصد کل قیمت این محصول خواهد بود که این میزان بیش از حاشیه سود بسیاری از شرکت های فولادسازی است!

عوارض اعمال‌شده بر صادرات شمش فولادی معادل بیش از ۱۲۲ دلار در هر تن است در حالی که آخرین قیمت شمش در بورس کالا، ۱۰۰ دلار در هر تن پایین‌تر از نرخ‌های صادراتی بوده و با این عوارض میزان زیان تحمیل شده به شرکت‌های فولادی و سهامداران آنها به بیش از ۲۲۰ دلار در هر تن خواهد رسید!

عوارض جدید علاوه بر تحمیل زیان به شرکت‌های فولادی از طریق کاهش درآمدهای ارزی و افزایش نرخ ارز به کلیت اقتصاد آسیب وارد خواهد کرد. تولید فولاد دو برابر نیاز داخلی است و به هیچ وجه مشخص نیست بر کدام مبنای کارشناسی، چنین عوارض سنگینی بر صادرات فولاد وضع شده است.مشخص نیست در صورت وقوع تبعات بسیار مخرب در پی تحمیل عوارض سنگین به شرکت‌های فولادی، چه شخص یا نهادی پاسخگوی ضرر و زیانی خواهد بود که به صنعت فولاد ایران به‌عنوان دهمین صنعت بزرگ فولاد در دنیا، وارد خواهد شد.

عوارض جدید، علاوه بر تحمیل زیان به شرکت‌های فولادی، از طریق کاهش درآمدهای ارزی و افزایش نرخ ارز به کلیت اقتصاد کشور آسیب وارد خواهد کرد. تولید فولاد در کشور، دو برابر نیاز داخلی است و به هیچ وجه مشخص نیست که بر کدام مبنای کارشناسی، چنین عوارض سنگینی بر صادرات فولاد وضع شده است. مشخص نیست در صورت وقوع تبعات بسیار مخرب در پی تحمیل عوارض سنگین به شرکت‌های فولادی، چه شخص یا نهادی پاسخگوی ضرر و زیانی خواهد بود که به صنعت فولاد ایران به‌عنوان دهمین صنعت بزرگ فولاد در دنیا، وارد خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *