ورود نقدینگی به بورس با کاهش نرخ سود بین بانکی

ورود نقدینگی به بورس با کاهش نرخ سود بین بانکی

نرخ سود در بازار بین بانکی در پایان خردادماه طبق اعلام بانک مرکزی ۱۸.۵۴ درصد بود که در شروع تابستان نیز روند نزولی به خود گرفت و طبق آخرین داده‌های آماری که هفدهم تیرماه توسط بانک مرکزی اعلام شد به رقم ۱۷.۹۵ درصد رسید. حالا طبق اعلام کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه، کاهش نرخ سود بین بانکی با اثر غیرمستقیم و مثبت می تواند موجب ورود نقدینگی به بورس و بهبود اوضاع بازار سرمایه شود.

کاهش نرخ سود بین بانکی به زیر ۱۹ درصد و تاثیر آن بر بورس
صحبت های عباسعلی حقانی نسب در واکنش به کاهش نرخ سود بین بانکی

تاثیر کاهش نرخ بهره بین بانکی بر بازار سرمایه

مجید عبدالحمیدی درباره کاهش نرخ بهره بین بانکی و تاثیر این مهم بر بورس بیان داشت: در بازار بین بانکی، نقدینگی از بانک ها و مؤسسات مالی دارای مبالغ مازاد به مؤسسات مالی دارای کسری وجوه انتقال داده می‌شود که بازار وام بین بانک ها به حساب می‌آید و بانک‌ها در چارچوب آن به یکدیگر وام می‌دهند.

براین اساس، انجام عملیات استقراض در این بازار نیز بر مبنای نرخ سودی صورت می‌گیرد که به آن نرخ سود بین بانکی. گفته می‌شود. بنابراین با کاهش تقاضای پول، نرخ در بازار بین بانکی کاهش می‌یابد.

این کارشناس ادامه داد: نرخ بهره در بازار بین بانکی یکی از انواع نرخ‌های بهره در بازار پول است که به نرخ‌های سود یا بهره در سایر بازارها جهت می‌دهد و قیمت ذخایر بانک‌ها بوده و زمانی که بانک ها در پایان دورۀ مالی کوتاه‌مدت اعم از روزانه یا هفتگی، دچار کسری ذخایر می‌شوند از سایر بانک‌ها در بازار بین بانکی یا از بانک مرکزی استقراض می‌کنند.

  • عبدالحمیدی افزود: نرخ سود بین بانکی می‌تواند نرخ سود سپرده را کاهش دهد . در این صورت راهی برای ورود نقدینگی به بازار سرمایه باز می‌شود و به طور غیر مستقیم می‌تواند اوضاع بازار سرمایه را بهبود بخشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *