پیش بینی وضعیت بازار بورس در دو نیمه سال ۱۴۰۰

پیش بینی وضعیت بازار بورس در دو نیمه سال 1400

بازار بورس تهران در سال ۹۹ وضعیت تاریخی و به یادماندنی را با نوسانات مثبت و منفی غیرمنطقی و بدور از تحلیل را پشت سر گذاشت که علت و دلایل و انگیزه این امر بر فعالان بازار سرمایه، سرمایه گذاران و عموم مردم پوشیده نیست. بورس تهران از اواخر سال ۹۸ تا نیمه های مرداد ماه ۹۹ یک دوره شیش ماهه رویایی را برای سهامداران و سرمایه گذارانی را از سال های قبل در این بازار حضور داشتند، رقم زد اما برای عموم مردم که به تشویق و دعوت وارد بورس شدند اتفاق تلخی بود. اما این امر با وجود تلخی و به قیمت از دست رفتن سرمایه ها، آگاهی و تجربه عموم را بیش از پیش کرد و حتی زمینه ساز راه روشنی برای دسته ای از افراد شد تا منبع و راه کسب درآمدی برای خود پیدا کنند و در پی مطالعه و کسب علم و آگاهی و دانش این بازار، به فعالیت و سرمایه گذاری د کسب درآمد در بازار سرمایه بپردازند.

  • با این حال پروند بورس تهران در سال ۹۹ ضمن کسب تجربه های ارزشمند بسته شد، حال وضعیت بازار سهام در سال ۱۴۰۰ چگونه خواهد بود؟ آیا بازار به روند متعادل و عادی خود باز خواهد گشت؟

وضعیت بازار سهام در سال جاری چگونه خواهد بود و عوامل تاثیرگذار بر آن کدامند؟

احسان رضاپور نیکرو، کارشناس بازار سرمایه با ذکر و بررسی تعدادی از عوامل تاثیرگذار بر بازار بورس، وضعیت بازار سهام در دو نیمه سال ۱۴۰۰ را پیش بینی کرد. ذکر این نکته لازم است که در در محیط پر تلاطم اقتصادی و سیاسی کشور و جهان، و تعدد فاکتورها و عوامل اثرگذار، پیش‌بینی و تخمین حرکت چندماهه بازارها دشوارتر از پیش شده است.

وضعیت بازار در دو نیمه سال ۱۴۰۰

  • احسان رضاپور نیکرو به دنیای اقتصاد گفت: برداشت کلی بنده از مجموع شواهد فعلی این است که در بازه‌های کوتاه‌مدت‌تر گزارش‌های عملکرد سالانه شرکت‌ها و نزدیک شدن به فصل مجامع در کنار جذابیت نسبی قیمت‌ها نسبت به ماه‌های گذشته می‌تواند در صورت جلب نظر و گرایش سرمایه‌گذاران به وضعیت بهتر بازار در مقایسه با فصل زمستان ۹۸ منجر شود اما بر خلاف نیمه نخست سال گذشته دریافت بازدهی جذاب از عمومیت بازار در نیمه نخست امسال آسان نخواهد بود.

در این بین نمادهای شاخص ساز و با وضعیت بنیادی مناسب‌تر که مجامع جذاب‌تری برای سرمایه‌گذاران نهادی دارند شانس بازدهی بیشتر از بازده بدون ریسک در آستانه فصل مجامع دارند. البته توجه داشته باشیم با توجه به جایگاه امروز بازار سرمایه در بین آحاد مردم، تحرکات و تصمیم‌های واپسین روزهای فعالیت دولت در آستانه انتخابات و مواضع بورسی داوطلبان ریاست جمهوری در پشتیبانی عملی از بازار سرمایه می‌تواند نقش فاکتورهای اقتصادی را کمتر و اثرات آن بر روند سهام شرکت‌ها را کند یا تشدید کند لذا این تحرکات و مواضع باید تحت رصد سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدتی‌ باشد.

  • اما در خصوص شش‌ماه دوم به دلیل تغییرات با اهمیت‌تر و اثرگذار برمحیط اقتصادی و جاذبه‌های سرمایه‌گذاری، ارزیابی‌ها ممکن است با خطای بیشتری همراه باشد اما باوجود ابهامات فعلی و تغییرات مهم در سکانداران وزارتخانه‌های اقتصاد و صمت به نظر می‌رسد ابهامات بودجه‌ای و سطح کسری آن نیز در سال جاری و آتی، نیمه دوم سال جاری را مجددا همچون سال گذشته به ماه‌های پر عرضه انواع اوراق قرضه تبدیل خواهد کرد که می‌تواند زمینه افزایش نرخ بهره و گرایش بازار به سهام کوچک‌تر و غیرشاخصی را فراهم آورد که برای کلیت بازار سرمایه رخداد مثبتی نیست اما استقرار دولت جدید و سیاست‌های آن می‌تواند جریان ساز اصلی بازار باشد.

در این بین وضعیت حجم و نرخ فروش نفت کشور و سایر درآمدهایی که به شدت به شرایط اقتصادی و سیاسی داخلی و خارجی و وضعیت اقتصاد داخلی وابسته است می‌تواند سیاست‌های اقتصادی حاکمیت و اوضاع بازارهای سرمایه‌پذیر کشور را متاثر کند. لذا در سال جاری به‌دور از جریانات غالب شبیه سال گذشته که رشد ۱۵۵ درصدی شاخص را در پی‌داشت اخبار و اطلاعات مقطعی، احتمالا سلایق و گرایش‌های سرمایه‌گذاران را به سهام شرکت‌ها در صنایع و ابزارهای مختلف سرمایه‌گذاری جلب خواهد کرد اما در این بین انتظار دارم صندوق‌های درآمد ثابت و سهامی با اقبال بیشتری نسبت به نیمه دوم سال گذشته مواجه باشند. لذا با لحاظ کردن جذابیت‌های موجود در سهام گروهی از شرکت‌ها، به تناسب ریسک‌پذیری افراد، تا زمان شفاف‌تر شدن شرایط و مشاهده علائم حرکت نقدینگی به سمت بازار سرمایه و رونق نسبی بازار، تخصیص قسمت با اهمیتی از سبد سرمایه‌گذاران به صندوق‌های درآمد ثابت با اطلاعات امروز احتمالا با نتایج بهتری در سال جاری همراه خواهد بود.

پیش بینی وضعیت بازار بورس شنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *