در جریان معاملات امروز ۲۲ خرداد ماه بازار سرمایه متاثر از کاهش نرخ دلار در بازار آزاد، با ریزش ۶۲ هزار واحدی به کار خود پایان داد و روی کانال ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد ایستاد و شاخص هم وزن نیز همسو با شاخص کل رفتار کرد و با افت ۲.۵۲ درصدی به سطح ۷۲۹ هزار و ۷۴۶ واحدی برگشت.
گزارش بورس ۲۲ خرداد ۱۴۰۲/ تاثیر کاهش نرخ ارز روی ریزش شاخص کل بورس
به گزارش سبدگردان هدف بورس امروز ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ تحت تاثیر کاهش نرخ ارز در بازار آزاد، ۶۲ هزار واحد ریزش کرد و نتوانست کانال ۲ میلیون و ۲۰۰ هرار واحدی را حفظ کند.
با نگاهی به معاملات دلار متوجه خواهیم شد، اسکناس آمریکایی در یک هفته گذشته روز به روز نرخ های پایین تری را شناسایی کرده و همین امر موجب شد تا بازار سهام نیز تحت تاثیر نزول دلار قرار گیرد.
از این رو بازار سرمایه در سومین روز کاری خود تحت تاثیر کاهش نرخ ارز در بازار، با فشار سنگین عرضه رو به رو بود. به طوری که بازار در دو ساعت اول ۴۰ هزار واحد ریخت و کانال ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی را از دست داد.
در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی ۶۲ هزار واحدی به ۲ میلیون و ۱۴۵ هزار واحد رسید، همچنین شاخص کل هموزن نیز ریزشی ۱۹ هزار واحدی را تجربه کرد و به ارتفاع ۷۲۹ هزار واحدی رسید.
بیشترین تاثیر در شاخص کل بورس
سه نماد «فولاد»، «فملی» و «شپنا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «هرمز» و «فجهان» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشتهاند، همچنین سه نماد «وبملت»، «فولاد» و «خسگتر» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «دی»، «کرمان» و «گدنا» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند
در بازار امروز ۶۱ نماد در محدوده مثبت و ۳۴۲ نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس ۱۲۳ نماد در محدوده مثبت و ۲۶۳ نماد در محدوده منفی معامله شدند.
ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۹,۷۰۸,۹۵۲ میلیارد ریال شد.
بیشترین ارزش معاملات
در جریان معاملات امروز بازار، سه سهم وبملت، دی و ثفارس بیشترین ارزش معاملات و سهمهای دی، وبملت و شستا به ترتیب بیشترین حجم معاملات را ثبت کردهاند. همچنین سهم فارس نیز بیشترین ارزش بازار را در اختیار خود گرفت.
بکام با افزایش هفت درصدی بیشترین بازدهی روز را از آن خود کرد. در مقابل، وتوس نیز با افت هفت درصدی در جریان بازار امروز بدترین عملکرد را ثبت کرد.
ریزش شاخص تا چه زمانی ادامه دارد؟
بررسی معاملات امروز و روزهای گذشته نشان می دهد که بازار سرمایه همچنان تحت تاثیر رفتار دلار بوده و شاخص بورس همچنان نزولی می باشد. از همین رو با توجه به کاهش دلار نرخ ارز و انتظارات تورمی فعلا باید شاهد ادامه دار بودن اصلاح قیمتی بازار بود ولی همین موضوع میتواند فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری فعالان بازار سرمایه و معامله گران در بورس باشد.
به همین دلیل همان طور که قبلا گفته شد اصلاح فعلی در دل یک موج صعودی در حال رقم خوردن است و محدوده دو میلیون و ۱۵۰ هزار واحدی می تواند حمایت مهمی برای بازگشت شاخص کل به شمار آید که سهامداران امید زیادی به آن دارند.
بیشتر بخوانید: پیش بینی رشد بورس/ معرفی صنایع مقبول و متاثر از کاهش دلار