تا پایان سال ۹۸ شرکت های بورسی باید برای خروج از ماده ۱۴۱ اقدام به افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها کنند که قطعا خبر خوشحال کننده ای برای سهامداران خواهد بود. اما سوال این است که کدام نمادها تجدید ارزیابی دارند؟ کدام گروه ها در افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی پیشتتاز هستند؟
کدام نمادها تجدید ارزیابی دارند؟
قطعا بحث افزایش سرمایه برای کلیه سهامداران خوشایند است و همگی منتظر خبر افزایش شرکت مورد نظرشان هستند، از چند مدت اخیر خبرهای حاکی از افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها برای خروج از ماده ۱۴۱ در صدر خبرهای هرروز قرار گرفته که سهام های پیشتاز ار نظر افزایش سرمایه دو گروه بانکی و خودرویی می باشند.
بیشتر بخوانید: بررسی روش های مختلف افزایش سرمایه
از مهم ترین اتفافات در چند ماه آتی که بر بازار سرمایه اثرات مثبتی هم خواهد گذاشت همین اجرایی شدن افزایش سرمایه ها می باشد. در این خبر به افزایش سرمایه احتمالی در چند نماد گروه های بانکی و خودرویی خواهیم پرداخت.
افزایش سرمایه در گروه های بانکی:
افزایش سرمایه دی: خبرها و شایعات برای افزایش سرمایه بانک دی یک افزایش سرمایه ۲۰۰۰ درصدی میباشد که اگر این خبر تحقق پیدا کند قیمت سهام بانک دی از ۳۰۰-۳۵۰ با افزایش بیشتر از دو برابری به قیمت ۶۰۰-۷۰۰ تومان خواهد رسید.
افزایش سرمایه وپاسار: شاید با خود بگویید که وپاسار زیان انباشته ای را ندارد اما اگر بانک ها همه افزایش سرمایه دهند مجبور است تصمیمی مبنی بر افزایش سرمایه برای جبران جاماندگی خود از رشد بانکی ها بگیرد.
که اگر این افزایش سرمایه اتفاق افتد قیمت سهم در اثر افزایش ۳ تا ۴ برابر سرمایه به بیش از ۳۰۰ تومان خواهد رسید.
از بانک های اقتصاد نوین، وشهر، پارسیان و سامان خبراتی مبنی بر احتمال افزایش سرمایه شبیه به آنچه بیان شد به گوش می رسد.
درباره افزایش سرمایه بانک ملت هم خبرهایی به گوش میرسد اما چیزی که افزایش سرمایه بانک ملت را جذابتر میکند سود تسعیر ارز قابل توجه آن می باشد.
افزایش سرمایه در گروه های خودرویی:
به احتمال خیلی زیاد خبر افزایش سرمایه خودروسازها قطعی است و تنها چیزی که به طور قطعی نمی شود درباره آن نظر داد میزان و مقدار افزایش سرمایه است.
در صورتی که شرکت ها برای خروج از ماده ۱۴۱تصمیم به افزایش سرمایه بگیرند افزایش سرمایه شان تقریبا به صورت زیر خواهد بود:
افزایش سرمایه ایران خودرو: اگر در صورتی که میزان زیان انباشته ایران خودرو در پایان سال ۱۵۰۰۰ میلیارد تومان محاسبه گردد، سرمایه این شرکت تقریبا باید ۲۰ برابر گردد. با قیمت تئوریک ۶۰-۷۰ تومانی خودرو تا قیمت تا محدوده ی ۱۲۰۰-۱۴۰۰ تومان رشد خواهد کرد.
افزایش سرمایه خساپا: در صورتی که زیان انباشته در خساپا مبلغ ۱۱۰۰۰ میلیارد تومان محاسبه گردد، سرمایه تقریبا ۵٫۵ برابر خواهد شد که در این حالت قیمت سهام خساپا قادر خواهد بود به محدوده ۳۳۰-۳۵۰ تومان هم برسد.
افزایش سرمایه خپارس: در صورتی که میزان زیان انباشته خپارس ۴۰۰۰ میلیارد تومان محاسبه شود، میزان سرمایه شرکت هم تقریبا باید ۳٫۵ برابر گردد. یعنی با تئوریک ۶۰-۷۰ تومانی قیمت قادر است تا بیش از ۲۱۰ تومان رشد داشته باشد.