در این مقاله به بیان نکاتی در رابطه با سهامداری در بورس و اینکه چگونه در بورس سهامداری کنیم می پردازیم.
سهامداری در بازار بورس به معنای دید بلند مدت در سرمایه گذاری می باشد البته داشتن دید بلند مدت در سرمایه گذاری به این معنی نیست که بدون تحلیل و تنها با تکیه بر شانس اقدام به خرید سهم کنیم و نگاه بلند مدت به آن داشته باشیم تا به سود مورد نظر ما برسد زیرا گاهی سهمی بعد از گذشت مدت طولانی باز هم به سوددهی مورد قبول نمی رسد. منظور از سهامداری در بورس این است که ناشیانه و تحت تاثیر شایعات اقدام به فروش سهم نکنیم.
نکته مهمی که در مورد سهامداری موفق در بورس وجود دارد این است که باید برای خرید سهم نکات لازم را رعایت کنیم و سهام بنیادی انتخاب کنیم در این صورت می توانیم مطمئن باشیم که حتی اگر این سهم برای مدتی وارد فاز اصلاح شود باز هم به روند سوددهی خود باز می گردد.
همه فعالان بازار بورس می دانند که چگونه می توان سهم خوب برای سرمایه گذاری را تشخیص داد، سرمایه گذاران با استفاده از روش های تحلیل و ابزار های پیشرفته جهت بهره مندی از سود حداکثری از بازار سرمایه، سهام خوب و بهترین زمان ورود و خروج را تشخیص داده و سپس اقدام به سرمایه گذاری و سهامداری می کنند و با مشاهده نوسانات عجولانه تصمیم نمی گیرند و سهامداری می کنند.
بیشتر بخوانید : ۱۷ توصیه قبل از خرید و فروش سهام
چگونه سهامداری کنیم؟
می توان گفت سهامداری در بورس به معنی این است که عجولانه اقدام به فروش نکنید. اگر می خواهید در بازار بورس بازدهی قابل قبولی را مشاهده نمایید باید دید بلند مدت داشته باشید و با اصول سهامداری بورس آشنا باشید. در ادامه به بررسی توصیه های پیتر لینچ (Peter Lynch)، یکی از مدیران افسانهای وال استریت در رابطه با اینکه چگونه سهامداری کنیم، می پردازیم.
۱. پیش از خرید سهام با یکی از روش های تحلیل وضعیت آن را بررسی نمایید.
۲. پیش از سرمایه گذاری و ورود به بازار بورس، ریسک آن را بپذیرید و روحیه خود را تقویت کنید.
۳. برای اینکه سهامداری کنید باید برای سرمایه گذاری در این بازار زمان تعیین نکنید، از این رو با پول قرضی و یا فروش خانه و ماشین خود وارد این بازار نشوید تا بخواهید در زمان خاصی سهام را بفروشید تا دوباره آن را تهیه نمایید زیرا ممکن است در زمان خورد نظر شما سود خاصی بدست نیاورده باشید و حتی در ضرر باشید.
۴. از ریزش شاخص بورس استفاده کنید و اقدام به خرید سهام های شرکت های خوب نمایید.
۵. سرمایه گذاری آگاهانه در بازار بورس اگر با دید بلند مدت باشد سود خوبی را برای افراد بهمراه دارد.
۶. اگر یک سهام سودآور در سبد خود ندارید چیزی را از دست ندادهاید؛ حتی اگر قیمت آن ده برابر شود. اما یک سهم بد میتواند ضرر مالی سنگینی به شما وارد کند.
۷. برای اینکه تصمیم صحیح بگیرید که آیا سهامداری کنید یا خیر باید اخبار را دنبال نمایید. از آنجایی که بازار بورس ایران تحت تاثیر عوامل سیاسی و اقتصادی قرار دارد، سهامداران باید همواره اخبار داخلی و خارجی را دنبال نمایند. زمانی که برای دنبال نمودن اخبار در روز صرف می شود در قبال اطلاعات مفیدی که دریافت می نمایید ناچیز است.
۸. یکی از دیگر نکاتی که جهت تصمیم بر سهامداری و یا فروش سهام باید به آن توجه شود، پیگیری اخبار مربوط به طرح ها و توسعه شرکت می باشد. طبیعتا سهامداری شرکتی که مدت هاست پروژه جدید اجرا نکرده و افزایش سرمایه نداد و برنامه مشخصی برای آینده ندارد کار درستی نیست.
۹. از دیگر مواردی که باید برای تصمیم به سهامداری به آن توجه کرد این است می توان به انتخاب شرکت برتر از یک صنعت مطمئن اشاره نمود.
کلام آخر
معمولا نو سهامداران احساسی و عجولانه تصمیم می گیرند و با مشاهده اندکی نوسان اقدام به فروش سهام می نمایند در برخی موارد فریب بازیگر سهم و افرادی که نوسان گیری می کنند را می خورند.
سهامداری در بورس موردی است که اگر همه بازیگران بازار سرمایه با آن آشنایی داشته باشند باعث می شود بازار بورس عمق بیشتری پیدا کرده و با کوچکترین خبر و یا نوسانی دچار تزلزل نشود این مورد بازار سرمایه را به یک بازار قابل اطمینان تبدیل می کند.
توصیه ما به شما این است که اگر آشنایی با بازار بورس ندارید از طریق یک شرکت سبدگردان اقدام به سرمایه گذاری در بورس کنید و یا اگر مایل به ورود مستقیم به بورس هستید سعی کنید با مقدمات آن آشنا شوید و در بورس رفتار حرفه ای داشته باشید.
در پست های آموزش بورسی بارها بر متنوع سازی سبد سهام، پیروی از یک استراتژی سرمایه گذاری در بورس تاکید کرده ایم زیرا متنوع سازی پرتفوی ریسک سرمایه گذاری را کاهش می دهد.