شما چه مبتدی باشید چه حرفه ای، چه با سرمایه کلان معامله کنید و چه با سرمایه اندک، چه دید بلند مدت داشته باشید چه کوتاه مدت، حتما باید اصل تنوع بخشی تشکیل سبد بورسی را برای کاهش ریسک و آرامش خاطر رعایت کنید.
اصلاح سبد سهام را چگونه انجام دهیم؟
سبد یا پرتفوی سهام برای کاهش ریسک و کسب بازدهی بیشتر تشکیل می شود. زمانیکه سبد سهام را تشکیل میدهید و بازار با رشدهای خوبی همراه می شود، تمامی سهام موجود در سبد رشد یکسانی نخواهند داشت.
امکان دارد سهمی ۲۰۰ درصد بازدهی را به شما بدهد یا سهمی دیگر ۲۰درصد یا در سهمی دیگر ضرر کنید. در این شرایط باید بصورت دوره ای با توجه به دید سرمایه گذاری که انتخاب کرده اید، سبد خود را بازبینی و بهینه کنید.
بیشتر بخوانید: چگونه بهترین سبد سهام را تشکیل دهیم؟
اصلاح سبد بورسی باید طبق دید سرمایه گذاری که دارید (کوتاه مدت، میان مدت، بلند مدت) انجام شود. سعی کنید بیشتر سرمایه خود را روی سهام ارزنده و بنیادی سرمایه گذاری کنید و سبد تدافعی برای خود بچینید.
زمان اصلاح سبد سهام
زمانی که بازار سرمایه دچار تنش ها، نوسانات و اصلاح کوتاه مدت می شود بهترین فرصت برای اصلاح سبد و ورود به سهم های بنیادی و بسیار خوب بازار می باشد. سرمایه گذارانی که در اصلاح های کوتاه مدت هیجانی عمل میکنند و سهم های ارزشمند خود را میفروشند شاید دیگر نتوانند دوباره به آن سهم ورود کنند.
در حالت کلی توجه به عواملی که تاثیر چندانی روی سود آوری شرکت ندارند باعث ضرر و زیان سهامداران خواهد شد، پس بهتر است که در اینگونه شرایط سهامداران با دید میان مدت و بلند مدت اقدام به خرید یا نگهداری سهام ارزشمند بازار کنند و با بررسی و ارزیابی عوامل موثر بر روی سودآوری شرکت و نه هیچ عامل دیگری مانند شایعات، فرصت کسب سود را برای خود فراهم کنند.
درباره سبد سهام یا پرتفوی چیست بیشتر بخوانید
روش های اصلاح سبد سهام
۱. در سهامی که بازدهی خوبی به دست آورده اید میتوانید سیو سود را با توجه به روند موجود انجام دهید.
۲. سهامی که احساس میکنید حرکتی نمیکند و احتمال دارد با آن وارد ضرر شوید را سریعا بفروشید تا نظم بیشتری در سبد ایجاد شود. به جای آن میتوانید سهامی را بخرید که از بازار عقب است و قیمت مناسبی دارد.
۳. همیشه سعی کنید حداقل ۲ سهم بزرگ را در سبد خود داشته باشید.
۴. بیشتر سرمایه خود را روی صنایع پیشتاز سرمایه گذاری کنید. سبد شما باید ترکیبی از سهام ارزنده و پیشتاز بازار باشد.
۵. سبد خود را بیش از حد شلوغ نکنید. در ابتدا بهتر است سرمایه خود را به بخش های مساوی تقسیم کنید و سهامی که انتخاب کرده اید را خرید کنید.
۶. در سهامی که رشدی نکرده اند و در قیمت های جذابی قرار دارند خریدهای بیشتری را انجام دهید.
۷. در دوره اصلاح پرتفوی و سبد بورسی، صنایع مستعد سه ماه آتی بازار بورس را شناسایی و تحلیل کنید.
۸. از هر سهمی بیشتر از ۳۰ درصد کل پرتفوی خود نداشته باشید.
۹. تک سهم شدن ریسک سرمایه گذتری شما را به شدت افزایش می دهد حداقل ۴ سهم در سبد سهام خود داشته باشید.
۱۰. آشنایی با تحلیل بنیادی شرکت ها و گزارش های منتشر شده آن ها در کدال در تشخیص ارزنده بودن سهم و اصلاح پرتفوی به شما کمک می کند.
۱۱. اگر قصد فروش یک سهم از پرتفوی خود را دارید قبل از فروش در مورد قصد شرکت ارائه دهنده سهم در خصوص برگزاری مجامع و یا افزایش سرمایه ها تحقیق کنید.
۱۲. در اصلاح سبد سهام خود تحت تاثیر شایعات عمل نکنید و این کار را با تحلیل و تحقیق انجام دهید.
عالی بود ؛ ممنون