عرضه اولیه سهام علاوه بر حفظ منافع سرمایهگذاران، موجب رونق بازار بورس و توسعه اقتصادی می شود و عملا یک رابطه برد-برد بین خریداران عرضه اولیه و شرکت مربوطه ایجاد می کند. تجربه و سابقه بازار نشان داده است که خرید عرضه اولیه همیشه به نفع سرمایهگذاران بوده است و سودهای چشمگیری عاید سهامدارانش شده است. توصیه مشاورین و فعالان بازار سهام نیز مشارکت در عرضههای اولیه می باشد، هرچند که بیشتر عرضههای اولیه سال جاری کوچک بوده و کمترین نقدینگی لازم را به خود اختصاص دادهاند. اما سوالی که مطرح است و تازهواردان بازار سهام بهدنبال آن هستند این می باشد که: چگونه از زمان عرضه اولیهها با خبر شویم و زمان عرضه اولیه ها را کجا ببینیم.
چگونه از زمان عرضه اولیهها مطلع شویم؟
جهت مطلع شدن از زمان عرضه اولیههایی که قرار است وارد بازار سهام شوند یا به عبارتی اطلاع از زمان عرضه اولیه های جدید، راههای مختلفی وجود دارد. سادهترین راهکار این است که در گوگل تلفن همراه خود سرچ کنید عرضه اولیههای بعدی کدامند و زمان اطلاعات جستجو شده را روی ۲۴ ساعت یا یک هفته گذشته تنظیم کنید تا جدیدترین اطلاعات در گوگل نمایش داده شود. شما می توانید نام شرکتهایی که قرار است در بازار سهام عرضه شوند را به همراه جزئیات کامل در قالب یک لیست مشخص در سایتهای مختلف گوگل مشاهده کنید.
برای اطلاع از زمان عرضه های اولیه جدید همچنین موارد زیر را در نظر بگیرید:
- اگر جزء کاربران کارگزاری مفید یا آگاه و هر کارگزاری دیگر هستید، می توانید در باشگاه مشتریان کارگزاری خود عضو شوید و از طریق اطلاعیه های منتشر شده کارگزاری ها از عرضه اولیهها باخبر شوید. برخی کارگزاری ها زمان عرضه اولیه ها را به ایمیل شما ارسال می کنند.
- جهت آگاهی یافتن و باخبر شدن از زمان عرضههای اولیه جدید می توانید عضو سایتهای اطلاعرسانی عرضه اولیه شوید.
- می توانید به سایتهای رسمی سازمان بورس مراجعه کنید و از زمان و جزئیات عرضه های اولیه بعدی و جدید مطلع شوید.
- همچنین در سامانه معاملاتی آنلاین کارگزاری خود، پیامهای ناظر بازار را دنبال کنید. قبل از روز عرضه اولیه پیام ناظر بازار که حاوی اطلاعاتی چون زمان سفارشگیری عرضه اولیه و نام نماد می باشد، منتشر می شود.
نکته: مطابق سیاستهای جدید اتخاذ شده، اخیرا عرضههای اولیه در دو روز کاری سهشنبه و چهارشنبه صورت می پذیرند، بنابراین شما می توانید این دو روز از هفته را پیگیر بازار بورس باشید.
نکته دیگری که وجود دارد این است که در سامانه معاملاتی آنلاین کارگزاری خود (مثل ایزی تریدر مفید یا آساتریدر آگاه و …) وارد توافقنامهها شوید و توافقنامه ارسال سفارش عرضه اولیه را روشن کنید تا خود کارگزاری بهطور خودکار عرضه اولیهها را برای شما بخرد. در این صورت حتی اگر از زمان عرضه اولیه های جدید بیخبر باشید نیز سامانه معاملاتی کارگزاری عرضه اولیه را به صورت خودکار و اتومات برای شما خریداری می کند.
بیشتر بخوانید: فرایند خرید خودکار عرضه اولیه در کارگزاری های مختلف چگونه است؟