چگونه بازار بورس را رصد کنیم؟در واقع رصد و تجزیه تحلیل بازار بورس کار سختی است و افراد حرفه ای قادر به انجام آن هستند چون افراد عادی اطلاعات کافی و زمان کافی برای انجام اینکار ندارند و با یک اشتباه ممکن است مبلغ هنگفتی ضرر کنند. بر همین اساس است که پیشنهاد میشود اگر قادر به تجزیه تحلیل بازار و سهم نیستید از روش غیر مستقیم یعنی سبدگردان ها استفاده نمایید.
چگونه بازار بورس را رصد کنیم؟
چون سبدگردان ها دارای تیم حرفه ای و مجرب هستند که با اطلاعات و زمان کافی اقدام به رصد بازار میکنند و با آگاهی تمام سهام مناسب را پیدا و سپس سرمایه گذاری میکنند.
شما میتوانید برای دریافت مشاوره و سرمایه گذاری در شرکت سبدگردان هدف عدد ۲ را به ۱۰۰۰۰۶۰۴ ارسال نمایید تا در اسرع وقت مشاوران حرفه ما با شما تماس حاصل نمایند.
افراد حرفه ای در بازار بورس آگاهند که چگونه باید این بازار را رصد کنند تا میزان بازدهی خود را بیشتر و زیان را کمتر کنند و بدین وسیله میزان موفقیت خود را در این بازار افزایش دهند. با بررسی و تجزیه تحلیل مواردی که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت میتوانیم بازار بورس را رصد کنیم. این موارد عبارتند از:
- تحلیل تکنیکال
- تحلیل بنیادی
- رصد شاخص بورس
- تشخیص صنعت مناسب
- سود و زیان انباشته شرکت
- سهام شناور آزاد
- میزان نقد شوندگی سهم
بیشتر بخوانید: عوامل موثر بر رفتار بازار بورس
۱-تحلیل تکنیکال
برای تحلیل تکنیکال در بورس کارشناسان بازار سرمایه، داده های گذشته مانند حجم معاملات، قیمت و میزان تغییرات آن و … را برای پیش بینی رفتار احتمالی نمودار به کار می برند و در تحلیل تکنیکال فقط از حجم معاملات، نمودار قیمتها و مقدارهای محاسبه شده از قیمتها استفاده میگردد.
روش تحلیل تکنیکال در همه بازار هایی که فعالیتشان بر اساس عرضه و تقاضا است مانند بازار های بورس اوراق بهادار، مسکن،فلزات گران بها، ارزهای خارجی و بازار طلا کاربرد دارد.
بیشتر بخوانید: بهترین نرمافزارهای تحلیل تکنیکال کدامند؟
تحلیل تکنیکی، مطالعه رفتارهای بازار با استفاده از نمودارها و با هدف پیشبینی آینده روند قیمتها میباشد که برای بررسی سهام مناسب به منظور خرید و رصد بازار بسیار پر اهمیت است.
۲-تحلیل بنیادی
تحلیل بعدی که برای انتخاب سهام مناسب و رصد بازار بسیار پراهمیت می باشد تحلیل بنیادی است. تحلیل بنیادی همان مطالعه و بررسی شرایط اقتصاد ملی، صنعت و وضعیت شرکت میباشد که هدف از آن، تعیین ارزش ارزشذاتی شرکتهاست.
تحلیل بنیادی یا فاندامنتال اولین ابزاری است که برای بررسی و تحلیل رفتار بازار بورس و عوامل تاثیرگذار بر آن و با استفاده از اطلاعات گسترده ای همچون: اطلاعات اقتصاد جهانی، طرحهای توسعه، اقتصاد کلان داخلی، اطلاعات درون شرکت، تحلیل صنایع و… مورد استفاده قرار میگیرد.
مبنای خرید و فروش سهام در تحلیل بنیادی به این صورت است، زمانی که ارزش بازار کمتر از ارزش ذاتی است زمان برای خرید مناسب است و اگر ارزش بازار بیشتر از ارزش ذاتی باشد زمان برای فروش مناسب است.
بیشتر بخوانید: ۱۷ مورد از بهترین کتاب ها برای تحلیل بنیادی و تکنیکی
اینکه شما برای رصد بازار تحلیل بنیادی بلد باشید بسار مهم می باشد، استراتژی خودتان را داشته باشید و به حرف افرادی که فقط به تحلیل تکنیکال اکتفا میکنند گوش نکنید و بازار و سهم را از همه جهات در نظر بگیرید تا میزان موفقیت شما چند برابر شود.
۳-رصد شاخص بورس
برای رصد بازار بورس حتما باید به شاخص بورس توجه نمایید، توجه به شاخصهای بورس به این دلیل اهمیت دارد که مثلا سرمایهگذارانی که بهطور مستقیم در بورس خرید و فروش سهام را انجام میدهند، به منظور تجزیه و تحلیل و بررسی روند بازار سرمایهگذاری به شاخصهای بورس توجه مینمایند
زمانی که شاخصهای بورس مثبت است و میزان ارزش معاملات سهام افزایش می یابد، بازار سهام روند صعودی به خود میگیرد. با تجزیه و تحلیل نمودار شاخصهای بازار میتوان روند و جهت کل بازار سهام و صنایع و شرکتهای کوچک را پیش بینی کرد.
افرادی که تمایل دارند در شرکتهای بزرگ سرمایه گذاری کنند، باید با وسواس بیشتری به تغییرات شاخص کل توجه نمایند؛ اما شاخص کل هموزن مربوط به تغییرات همه شرکتهای بورسی است.
بیشتر بخوانید: چه عواملی بر شاخص بورس تاثیر میگذارند؟
تفاوت بین این دو شاخص در این است که در شاخص هم وزن اندازه همه شرکتها بهصورت مساوی دیده شده سعنس این شاخص دور از اینکه شرکتی بزرگ است یا کوچک، درصد تغییرات ارزش سهام همه شرکتها به صورت هم اندازه در شاخص هم اندازه تأثیر گذار است.
وقتی شاخص کل هم وزن مثبت باشد و شاخص کل منفی، این موضوع مشخص میشود که شرکتهای بزرگ منفی بوده و در مقابل تعداد زیادی از شرکتهای کوچک مثبت بوده اند.
۴-تشخیص صنعت مناسب
در مواقعی که شاخص بورس مثبت میباشد، به بررسی شاخص صنعت های متفاوت بپردازید تا در این میان صنعت برتر را که مناسب برای سرمایهگذاری است را شناسایی و بهترین سهمهای آن صنعت را انتخاب نمایید.
بهتر است تعدادی صنعت برتر را شناسایی و از بین آن صنایع که شناسایی کردید شرکتهای خوب را برای سرمایهگذاری انتخاب نمایید تا ریسک سرمایهگذاری خود را کاهش دهید.
۵-سود و زیان انباشته شرکت
برای رصد بازار بورس و انتخاب سهام مناسب به سود و زیان انباشه آن شرکت توجه نمایید. سود انباشته پیوندی کارآمد در بین صورت درآمدها و ترازنامه می باشد، به این دلیل که اطلاعات آن در بخش مشارکت سهامداران در ترازنامه ثبت خواهد شد.
از سود انباشته میتوان در زمینه های مختلفی از جمله صرف هزینه برای تحقیق و توسعه، خرید تجهیزات و ماشین آلات و سایر فعالیتهایی استفاده نمود که میتوانند رشد شرکت را به همراه داشته باشند. این سرمایهگذاری مجدد از محل سود انباشته در خود شرکت هدفش تحصیل درآمدهای بیشتر در آینده می باشد و در نهایت باعث افزایش قیمت سهم خواهد شد.
بیشتر بخوانید: باور غلط سرمایه گذاران در بورس
وقتی که زیان انباشته یک شرکت بیش از نصف کل دارایی های شرکت باشد٬ قیمت سهام آن کاهش پیدا میکند و آن شرکت دیگر جزو شرکت های ورشکسته حساب می شود و بر اساس قانون باید از بورس خارج گردد.
اما چون این اتفاق برای هیچ شرکتی در بورس خوش آیند نیست شرکت ها هم تلاش میکنند تا اقدامی انجام دهند و میزان زیان انباشته خود را کم کنند تا در بورس بمانند.
۶-سهام شناور آزاد
سهام شناور آزاد میزان سهامی می باشد که در دست سهامداران خرد یا همان حقیقیها می باشد. برای رصد بازار و انتخاب سهام مناسب بهتر است به دنبال سهمی باشید که سهام شناور آزاد آن بیش از ۱۰ درصد باشد.
البته به این نکته هم توجه فرمایید که اگر قصد دارید ریسک سرمایهگذاریتان خیلی بالا نرود، این موضوع را در نظر بگیرید که سهام شناور آزاد خیلی هم زیاد نباید باشد و حداقل دو سه سهامدار عمده نیز داشته باشد.
۷-نقد شوندگی سهام
نقد شوندگی سهام یکی از مهمترین مواردی است که در زمان رصد بازار بورس باید به آن توجه فرمایید. همیشه به دنبال سهمی باشید که که حجم معاملات آن زیاد و قابلتوجه و در یک کلام نقدشونده باشد.
اگر به انتخاب سهمی بپردازیم که نقدشوندگی آن خوب نباشد، زمان فروش سهام ذکر شده دچار مشکل میشویم؛ که حتی امکان دارد چنین نمادهایی برای مدتی بسته هم بمانند.