افشین دهقان تحلیلگر و فعال بازار سرمایه ضمن انتقاد از تخلفات صورت گرفته در بازار از جمله عرضه اولیه سهام با قیمت های نامناسب و عدم انجام تهعدات، دستور مثبت یا منفی کردن سهام و …، از سخنان رئیس جمهور استقبال کرد و با ابراز امیدواری به رونق بورس در دولت جدید، چند درخواست مهم و ضروری ارائه داد و خواهان کاهش سود بانکی، پرداخت سود سهامداران از سوی شرکت ها، متوقف شدن سیاستها و ساز و کارهای دولت قبل، عدم استفاده از بورس به عنوان قلک و ابزار تامین کسری بودجه و … شد.
بیشتر بخوانید:
چهار راهکار ضروری برای بهبود وضعیت بورس
نماینده مجلس ۳ راهکار برای خروج بورس از رکود ۱۰ ماهه ارائه داد
حقانی نسب: امید داریم که شعار آقای رئیسی (مبارزه با فساد) عملی شود
چند درخواست تحلیلگر بورس از دولت سیزدهم
افشین دهقان به مهر گفت: متأسفانه بورس با برخی بیتدبیریها در تصمیمگیری مواجه است و در بازار تخلفاتی صورت میگیرد که زمینهساز آن بدنه سازمان بورس است. بطور مثال برخی شرکتها عرضه اولیه انجام داده و قیمتهای بیربطی را اعلام کردند که پس از عرضه اولیه نیز تعهدات مرتبط با آن انجام نشده است.
وی افزود: قوه قضائیه به خوبی میداند چه مشکلاتی در بازار سرمایه وجود دارد و چه افرادی با ریشههایی که در بورس دارند اختلال در بازار ایجاد میکنند. ضمن اینکه تماسهایی با سهامداران گرفته میشود که در اثر آن کدهای سهامداری آنها مسدود شده یا به برخی از شرکتها گفته میشود باید سهام را منفی یا مثبت کنند در حالی که بازار سرمایه باید بر اساس عرضه و تقاضا بوده و کسی نباید دخالت کند.
این تحلیلگر ادامه داد: متأسفانه طی ۱.۵ سال گذشته، تصمیمات بصورت شبانه در بازار سرمایه اتخاذ میشود که تبعات آن دامن سهامداران را میگیرد و منجر به بروز نااطمینانی میشود. پس رئیس جمهور منتخب و گروه اقتصادی باید اصلاحات متعددی انجام بدهند تا بازار سهام حقیقی بر مبنای فضای رقابتی شکل بگیرد. دولت سیزدهم باید زمینهای فراهم کند که سیاستها و ساز و کارهای دولت قبل در بورس متوقف شده و بازار سرمایه مانند تمامی بازارهای جهانی شفاف شود. ضمن اینکه ابزارهای بازار نیاز به روزسانی دارد و مایه تأسف است برخی شرکتها یک سال است سود سهامداران را پرداخت نمیکنند.
دهقان گفت: سود بانکی نیز باید کاهش یابد و بازار برای سرمایهگذاران جذاب شده و در عین حال دامنه نوسان نباید دستکاری شود. دولت سیزدهم برای جلب اعتماد سهامداران باید برنامه عملیاتی داشته باشد. اگر رئیس جمهور منتخب میگوید دولت سیزدهم از بورس به عنوان قلک و ابزار تأمین کسری بودجه استفاده نخواهد کرد باید برای این کار حتماً برنامه عملیاتی طراحی و اجرا شود.
به گفته وی، برخی فعالان بازارسرمایه ، صاحب سبک بوده و استراتژیهای خاصی دارند اما متأسفانه کانالهای اطلاع رسانی آنها به سهامداران مسدود شده است. باید با افرادی که در بازار تشنج ایجاد کرده و اطلاعات غلط به سهامداران میدهند برخورد شود اما کارگزاریها و افراد شناسنامه دار باید اجازه اطلاع رسانی به مخاطبان را داشته باشند. اگر برنامه های رئیس جمهور منتخب عملیاتی شوند، حتماً میتوان امیدوار به رونق بازار سرمایه بود. ضمن اینکه باید شکایات مردم در بورس نیز مورد پیگیری قرار گیرند.