گاهی ممکن است برخی افراد بپرسند چرا دهک من تغییر کرده، یعنی پس از مدتی متوجه شوند که دهک بندی آنها نسبت به قبل عوض شده است، اگر شما هم فکر می کنید که دهک بندی خانوار شما تغییر کرده و به دنبال بازبینی دهک بندی ها هستید و می خواهید بدانید که برای تغییر دهک یارانه چه باید کرد؟ از این رو اگر افراد به دهک درآمدی و یا تغییر مبلغ یارانه خود اعتراض داشتند، میتوانند برای بازبینی در دهکبندی درآمدی خود به سامانه hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنند و یا با تلفن گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند.
اطالاع از دهک بندی خانوار/ اعتراض به دهک بندی و قطع یارانه نقدی
به گزارش سبدگردان هدف در سامانه جدید حمایت معیشتی ، سرپرست هر خانوار میتواند دهک اقتصادی خانوار و توضیحات در خصوص علت دریافت یا عدم دریافت یارانه را به همراه اسامی اعضای خانوار خود مشاهده کند. همچنین امکان مشاهده اطلاعات شناسنامه اقتصادی خانوار در سه بخش اطلاعات خرید از کارت بانکی، اطلاعات خودرو و اطلاعات درآمد به صورت تفکیک شده و مجزا فراهم شده و کاربرانی که درخواست بررسی مجدد این اطلاعات را دارند میتوانند درخواست خود را در مراحل مجزا و به صورت تفکیک شده ثبت کنند.
دهک بندی خانوار با یک سری از شاخص ها تعیین می شود که از قرار زیر است:
- بُعد خانوار (تعداد اعضای خانواده)
- تراکنش های بانکی
- اطلاعات خودرو
- حقوق و درآمد افراد
برای مطالعه بیشتر: چه کسانی مشمول افزایش یارانه خواهند شد/جزئیات جدید طرح کالابرگ الکترونیک
چرا دهک من تغییر کرده است؟
ممکن است دهک بندی شما به خاطر یکی از موارد زیر تغییر یافته باشد:
گروه اول: اگر در یک خانواده فرزندان ازدواج کردند و یا زندگی مستقل تشکیل دادند اما هنوز خانوار خودشان را از والدین جدا نکرده اند چون مجموع درآمدشان باهم حساب می شود ممکن است موجب شود خانوار ایشان در دهک ده قرار بگیرد. این افراد می توانند بعد از ثبت درخواست بررسی در سامانه حمایت و رجوع به سازوکاری که سازمان هدفمندی یارانه ها اعلام می کند با مراجعه به سایت این سازمان یا پلیس +۱۰ نسبت به تفکیک خانوار خودشان اقدام کنند.
گروه دوم: بعضی از افراد مثل کارپردازها و یا مدیران خرید هستند حساب شخصی و تجاری خودشان را جدا نکرده اند و یا وقتی افراد کارت بانکی خودشان را در اختیار دیگران گذاشته اند تا با آن کار کنند. اگر تراکنش بانکی این افراد به این دلایل بالا رفته باشد ممکن است باعث شود دهک دهمی شناسایی شوند. در مورد اول برای رفع این مشکل باید حساب شخصی و تجاری را جدا کنند و در مورد دوم باید بدانند این کار می تواند تبعات حقوقی برای این افراد داشته باشد و نباید کارت خود را در اختیار دیگران قرار دهند. وزارت رفاه بعد از ۳ ماه این افراد را وسع سنجی می کند، در صورتی که تا ان موقع حسابشان تفکیک شده باشد مشمول یارانه خواهند شد.
گروه سوم: افرادی هم هستند که خودرو خود را به صورت قولنامه ای فروخته اند، چون خودرو این افراد هنوز فک پلاک نشده است جزو اموالشان به حساب می آید و ممکن است باعث شود جزو دهک ده قرار گیرند. این افراد برای حل این مشکل باید به مراکز فک پلاک مراجعه کنند تا خودرویی که فروخته اند از لیست دارایشان حذف شود.
گروه چهارم: البته گروه دیگری هم هستند که واقعا درآمد بالایی دارند اما به دلیل داشتن بیماری خاص و پرهزینه یکی از اعضای خانواده نیاز به حمایت دارند. این عزیزان مشمول شرایط خاص می شوند و می توانند با مراجعه به سایت اعتراض به دهک بندی و اعلام شرایط خود تخت بررسی مجدد قرار بگیرند. در این زمینه وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی هم نظارت دارند.
برای مطالعه بیشتر: یارانه عید قربان ۱۴۰۲ چقدر است و کی واریز می شود؟
ثبت اعتراض به دهک بندی یارانه و مشاهده نتایج بازبینی دهک بندی خانوار
می خواهیم بدانیم که برای تغییر دهک یارانه چه باید کرد. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از هموطنانی که قبلاً درخواست بررسی مجدد دهک بندی خانوار خود را ثبت نمودهاند، دعوت کرده است برای مشاهده نتایج بررسیها بر اساس اطلاعات به روزرسانی شده شناسنامه اقتصادی خانوار به نشانی اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir مراجعه نمایند. با این توضیح که برای خدمت رسانی بهتر سرپرستان خانواری که رقم آخر کد ملی آنها عدد زوج است در روزهای زوج و سرپرستان خانواری که رقم آخر کد ملی آنها عدد فرد است، در روزهای فرد میتوانند به این وبگاه مراجعه نمایند.
سایر هموطنان نیز می توانند بدون محدودیت زمانی برای مشاهده اطلاعات دهک، شناسنامه اقتصادی و ثبت درخواست بررسی به سامانه حمایت مراجعه نمایند.
شماره تماس اعتراض به قطع یارانه
گفتنی است سامانهای که قبلاً فعال بود صرفاً قابلیت دریافت یک درخواست بازبینی کلی به شناسنامه اقتصادی خانوار بدون ارجاع به زیربخش مورد نظر را داشت در حالی که در سامانهی جدید حمایت افراد می توانند اعتراض خود را به تک تک بخشهای دادهای مانند اطلاعات خودرو، اطلاعات تراکنشهای بانکی و … به صورت مجزا ثبت و درخواست بازبینی دهند که این مهم کمک خواهد کرد تا فرآیند رسیدگی و تصمیمگیری دقیقتر انجام شود.
اولین نکته برای اعتراض به یارانه این است که افراد در جریان دهک درآمدی خود قرار بگیرند. معترضان میتواند برای اطلاع از دهکبندی درآمدی خود با شماره تلفن ۰۲۱۶۳۶۹ تماس بگیرند.
همچنین، یکی دیگر از راهها پیگیری با کمک کد ملی است. افراد میتوانند با شماره تلفن گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند. در مرحله بعد باید کد ملی سرپرست خانوار را وارد کنند. با وارد کردن کد ملی و شماره تماس سرپرست خانوار، مشخص میشود که آیا یارانه به خانوار تعلق میگیرد یا نه.
برای مطالعه بیشتر:
یارانه ۱۴۰۲ نفری چقدر است؟ شرط افزایش ۲۰ درصدی مبلغ یارانه چیست؟
برای جداسازی یارانه به کجا مراجعه کنیم؟