بسیاری از تحلیلگران تازه وارد فکر میکنند اگر تنها نواحی حمایتی را تعیین کنند، سهم مورد نظر آن ها با رسیدن به این نواحی برمیگردد اما توجه داشته باشید که تنها رسیدن سهم به ناحیه های حمایتی دلیل قوی برای برگشت سهم نیست و باید فاکتورهایی در این ناحیه رخ دهد تا حمایت قوی تر شود. ما در ادامه به بررسی این سوال که “چرا گاهی حمایت های تکنیکالی درست عمل نمیکنند؟” میپردازیم.
چه فاکتورهایی به قوی تر شدن حمایت های تکنیکالی کمک می کند؟
یک تحلیلگر حرفه ای در نواحی حمایتی چندین مولفه را مورد بررسی قرار میدهد و در زمان بررسی نمودار ها در منطقه حمایتی تنها به یک خط بسنده نمیکند و تنها رسیدن قیمت به محدوده حمایتی را مدنظر قرار نمیدهد و در کنار آن به سایر مولفه های رفتاری اثر گذار بر روی سهم توجه میکند و آنها را مورد بررسی قرار میدهد.
در یک جمله تنها رسیدن سهم به ناحیه های حمایتی دلیل قوی برای برگشت سهم نیست و باید فاکتورهایی در این ناحیه رخ دهد تا حمایت قوی تر شود.
فاکتور اول: تحلیل قدرت خریدار به فروشنده، در ناحیه حمایتی سهم
در مقالات قبلی که درباره قدرت خریدار به فروشنده توضیح دادیم بیان کردیم که قدرت خریدار و فروشنده یک ابزار برای تحلیل یک سهم و پیش بینی آینده آن است که برخی از آن استفاده می کنند. قدرت خریدار و فروشنده در فیلتر نویسی نیز کاربرد دارد.
اهمیت این ابزار به خصوص در نزدیکی نقاط حمایت و مقاومت بسیار بیشتر خواهد بود:
- اگر سهم در نقطه مقاومت باشد، اگر قدرت فروشندگان بیشتر باشد این یک علامت منفی و یک زنگ خطر برای سهم تلقی می شود.
- اگر سهمی در نقطه حمایت قرار داشته باشد و در این نقطه قدرت خریداران بیشتر یک علامت مثبت و یک خبر خوب برای سهم تلقی می شود.
در تحلیل تکنیکال زمانی که نمودار قیمتی سهم در محدوده حمایتی قرار داشته باشد باید خریدار موجود در بازار قوی عمل کند. یعنی نسبت خریدار به فروشنده در سهم مناسب باشد به گونه ای که نتوان گفت فشار فروش در سهم ایجاد شده است.
پس دقت داشته باشید که اگر در سهمی فشار فروش داشته باشیم و نسبت خریدار به فروشنده آن مناسب نباشد احتمال برگشت قیمتی از محدوده حمایتی کم خواهد بود.
درباره تشخیص قدرت خریدار و فروشنده در بورس بیشتر بخوانید.
فاکتور دوم: بررسی پول هوشمند و تغییرات قیمت در ناحیه حمایتی
در مقالات قبلی درباره ورود پول هوشمند توضیحاتی ارائه کردیم، در واقع پول هوشمند زمانی وارد بازار می شود که قیمت یک سهم در پایین ترین حد خود باشد و بسیاری از افراد به این سهم برای افزایش قیمت و رشد آن امیدی نداشته باشند.
در اکثر اوقات فشار خرید در محدوده های حمایتی بالا میرود و انتظار میرود که حجم معاملات سهم حداقل به اندازه میانگین معاملات روزانه آن و حتی بیشتر باشد.
در چنین شرایطی پول هوشمند وارد بازار سهم می شود تا تقاضا برای خرید سهم ایجاد کند و قیمت سهم رو به رشد برود. همان طور که مشخص است، هدف اصلی ورود پول هوشمند، تاثیر گذاشتن روی قیمت سهم در بازار است.
بیشتر بخوانید: ورود پول هوشمند به بورس را چگونه می توان تشخیص داد؟
بدین صورت که با افزایش خرید سهم، سهام رو به افزایش پیدا می کند و سرمایه گذاران در قیمت پایین سهم را خریداری می کنند و در قیمت های بالا به فروش می رسانند که سبب سودآوری می شود.
در خصوص اهمیت میزان حجم معاملات سهم و ارتباط آن با نمودار سهم تصور کنید میانگین حجم معاملات سهم در هفته گذشته ۱۰۰۰۰۰۰ برگ سهم باشد و هنگامی که قیمت سهم در ناحیه حمایت تکنیکالی قرار میگیرد حجم معاملات به ۳۰۰۰۰۰ برگ سهم کاهش یابد. در این وضعیت چون حجم معاملات کاهش یافته، احتمال شکست حمایت بالا می رود.
در واقع زمانی حمایت تکنیکالی دارای اعتبار است که در آن ناحیه حجم معاملات از میانگین یک هفته گذشته بیشتر شود.