با توجه به ریزش های اخیر بورس سهامداران و سرمایه گذاران، دیگر با وسواس بیشتری اقدام به سرمایه گذاری و خرید یک سهم میکنند و فاکتورهای مختلفی را مورد بررسی قرار میدهند. حقوقی ها سهامداران عمده یک سهم هستند و با توجه به مقدار زیاد سهامی که دارند با خرید و فروش های خود میتوانند روند معاملاتی سهم را تغییر دهند. گاهی حقوقی ها اقدام به عرضه سهام بالا در زمان معاملاتی میکنند و برای بسیاری از سرمایه گذاران این سوال پیش می آید که دلیل فروش زیاد حقوقی ها در بورس چیست؟
بیشتر مطالعه کنید: معنای خرید و فروش حقوقی ها در بورس چیست؟
چرا سهامداران حقوقی سهام خود را میفروشند؟
زمانی که یک سرمایه گذار حقوقی اقدام به فروش سهمی، به دلایل اقتصادی منفی می کند در واقع در حال خروج از سهم می باشد و با فروش حقوقی در این موقعیت ترس در بازار ایجا میشود ترس از احتمال ریزش یا کند شدن روند صعودی سهم. سپس فروش سهم توسط دیگران شروع خواهد شد و عرضه رفته رفته افزایش می یابد و تقاضا هم کم می شود و ریزش یا کند شدن روند صعودی سهم شروع میشود.
اما در بیشتر مواقع در این موقعیت، سرمایه گذاران حقوقی اقدام به صورت کُد به کٌد سهم عرضه شده خود به افراد حقیقی که اعضای همان سازمان حقوقی میکنند و سپس صبر میکنند تا حرکت اثرگذار آنها در بازار را ببینند.
بعد از اینکه قیمت سهم به سطوح پایینتر و قیمت مدنظر حقوقی مورد نظر رسید اقدام به، جمعآوری سهمها میکنند. آنها از انجام این کار به دنبال یافتن دو هدف هستند:
۱. درصد مالکیت خود را بر روی سهم بالاتر ببرند از طریق خرید ارزانتر تعداد سهمی که قبلا به حقیقیهای وابسته خودشان فروختهاند و در واقع خودشان مالک سهم هستند
۲. در اولین برخورد با مقاومت قیمتی، پس از شروع روند رشد قیمتی، حقیقیهای وابسته به خودشان، دست به فروش سهامی که قیمت تمام شده خرید آن را با خریدی که قبلا با کد حقوقی خودشان کاهش دادهاند، میزنند و با نوسان گیری انجامشده، کسب سود میکنند بدون اینکه در مجموع چیزی از مالکیت حقوقی در شرکت کم شده باشد.
همچنین بخوانید: فیلتر بیشترین خرید حقوقی/ فیلتر بیشترین فروش حقوقی
فروش سهام توسط حقوقیها با چه هدفی؟
گاهی مشاهده میکنید که یک حقوقی در یک سهم، معاملات مشکوکی را انجام میدهد. پس اینکه معاملات سهم را بررسی کردید متوجه میشوید که در نماد شرکت بین افراد حقیقی و حقوقی معامله ای انجام شده است.
معمولا این رفتار در بازار سرمایه بسیار زیاد مشاهده میشود و اگر سرمایهگذاران قادر به تشخیص آن باشند میتوانند بازدهی مناسبی را کسب کنند. پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با این دو مفهوم، سری به مقالههای کد به کد و معاملات بلوکی بزنید.
کد به کد:
سهامداران در بازار سرمایه، چه حقیقی و چه حقوقی، دارای یک کد معاملاتی می باشند و سهامداران حقوقی برای انجام معاملات خود چندین کد حقیقی دیگر دارند.
زمانی در این مواقع سیگنال خرید صادر میشود که سهامداران حقوقی با کد حقوقی خود سهم بفروشند و با کد حقیقی خود شروع به خریداری کردن سهم کنند در این زمان قیمت سهم کاهش مییابد.
بعد از کاهش قیمت سهم با کد حقوقی شروع به خرید سهم در بازار میکنند و این کار را ادامه میدهند تا جایی که قیمت سهم در بازار افزایش یابد و در آخر پس از افزایش قیمت با کد حقیقی اقدام به فروش سهم میکند و از این طریق سود خوبی را با استفاده از کد حقیقی به دست می آورند.
همین روند در جهت منفی و در زمان کاهش قیمت هم وجود دارد و قادرند با این کار در چند ثانیه حجم معاملات را بهشدت افزایش دهند.
همچنین بخوانید: شناسایی روند معاملات کد به کد سهام
دلایل معاملات کد به کد در بورس
- جابجایی سهم برای شروع یک حرکت مثبت در سهم و یا حرکت منفی در سهم
- فریب دادن خریداران و فروشندگان و گمراهی آنها در تابلو خوانی
معاملات بلوکی:
به معاملاتی که در آن قوانین مرتبط با محدودیت قیمتی و محدودیت حجمی رعایت نمیشود معاملات بلوکی میگویند.
در واقع معامله بلوکی ، سفارشی است که به منظور معامله قسمت بزرگی از یک نوع اوراق بهادار یک شرکت ثبت میشود. معامله بلوکی شامل تعداد زیادی از سهام یا اوراق مشارکت است که با یک قیمت تعیینشده بین خریدار و فروشنده، خارج از بازار بورس یا فرابورس، برای کاهش تأثیر چنین معامله بزرگی بر قیمت جاری سهم در بازار، انجام میشود.
گاهی ممکن است ببینید که حقوقی در یک سهم و در یک محدوده معین خریدار است و آن هم به این معنی است که آن حقوقی قبلا سهام شرکت را ارزش گذاری کرده است و به این نتیجه رسیده که محدودههای فعلی برای خرید سهم مناسب هستند. به همین دلیل شروع به خرید سهم میکند.
چه زمانی معاملات بلوکی انجام میشود؟
معامله بلوکی شرکتهای بورسی زمانی انجام میشود که:
- حجم معاملات سهام و یا حق تقدم سهام ۵۰ برابر محدودیت حجم هر سفارش در بازار باشد.
- ارزش معامله آن بیشتر از ۲ میلیارد تومان باشد.
همچنین بخوانید: معاملات بلوکی در بورس به چه معناست؟
تفاوت بین معاملات کد به کد و بلوکی
در کد به کد چندین معامله در یک زمان یکسان و معمولاً با حجم یکسان و مبلغ یکسان انجام می شود ولی در بلوکی در یک ثانیه یک معامله با حجم بسیار بالا انجام میگیرد
- کد به کد دارای کارمزد می باشد ولی در معاملات بلوکی کارمزدی پرداخت نمی شود بر همین اساس کد به کد دارای اهمیت بیشتری می باشد.
- کد به کد به منظور هدف خاصی برای سهم انجام می شود ولی بلوکی اکثرا به منظور شاخص سازی مورد استفاده قرار می گیرد.
حقوقیهای خوب و بد را چگونه در بازار تشخیص دهیم؟
اگر تصمیم دارید بر اساس معاملات حقوقی اقدام به خرید و فروش کنید با استفاده از آنها سیگنال کوتاهمدت و میانمدت دریافت کنید باید در ابتدا حتما حقوقیهای بازار را بشناسید و طبق سابقه آنها معاملات خود را انجام دهید.
شناخت حقوقی ها نیاز به مهارت ویژه ای ندارد و معمولا شناخت حقوقیهای خوب و بد با تجربه و رصد فعالیتهای آنها در بازار به دست میآید.
هر سرمایه گذار برای شناخت حقوقی های خوب و بد باید به صورت روزانه عملکرد حقوقیهای فعال در هر نماد و از طرفی وضعیت خرید و فروش سهامداران عمده در نماد شرکت را بررسی کند تا بتواند به مرور زمان دید درستی در این خصوص به دست آورد.