وضعیت بازار مسکن با ثبات نرخ ارز به یک تعادل مطلوبی رسیده و همچنین با آزادسازی بیشتر منابع ارزی ایران پیش بینی می شود که در ۶ ماه آینده ی سال قیمت ها در بازار مسکن رو به کاهش برود. به گفته ی یکی از کارشناسان بازار مسکن در ابتداس سال جاری با تفکر انتظارات تورمی در بازار، قیمت مسکن افزایش پیدا کرد اما از ابتدای خرداد امسال بود که با توجه به ثبات اقتصادی این انتظارات سرکوب شد و شاهد کاهش قیمت مسکن در بازار بودیم، اما به طور دقیق می خواهیم بدانیم که قیمت مسکن در ماه های آینده و ۶ ماه دیگر چه تغییری پیدا خواهد کرد و زمان ورود مناسب متقاضیان به بازار مسکن چه زمانی است؟
پیش بینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۲/ آیا آغاز سقوط قیمت مسکن فرا رسیده است؟
به گزارش سبدگردان هدف بازار مسکن یکی از پرطرفدارترین بازارهای سرمایه گذاری است که هر ساله خریداران و سرمایه گذاران زیادی در آن به خرید و فروش می پردازند، از این رو قصد داریم به پیش بینی قیمت مسکن در ماه های آینده در سال ۱۴۰۲ بپردازیم با ما همراه باشید.
درخصوص پیشبینی از آینده بازار مسکن تحلیلهای مختلفی وجود دارد که از سه زاویه قابل بررسی است. گروهی از کارشناسان به جنبه زمانی ادوار رونق و رکود بازار ملک میپردازند. از این منظر اگر بپذیریم که بازار مسکن از ابتدای خرداد وارد دوره بلندمدت رکود شده و این رکود تا پایان شهریور ادامه پیدا کند ممکن است ۱۰ تا ۱۲ فصل آینده (۳۰ تا ۳۶ ماه) شاهد کسادی معاملات باشیم.
دیدگاه دیگر بر این مبنا استوار است که بازار مسکن از سال ۱۳۹۶ به بعد دوره متفاوتی در مقایسه با ادوار رونق و رکود سالهای گذشته داشته است. چرا که طی این شش سال در مقاطعی معاملات رونق گرفته که با رشد قیمت همراه بوده است. در مقاطعی خرید و فروش افت کرده که به ثبات قیمت منتهی شده و در مقاطعی نیز شاهد رکود تورمی بودهایم. یعنی در عین حال که معاملات کساد شده قیمتها افزایش یافته است.
اما بازار ملک از یک زاویه دیگر نیز قابل بررسی است که به تحلیل شرایط واقعی آن میپردازد. طبق این تحلیل هر صعودی باید در یک نقطه متوقف شود. چرا که تمامی بازارهای مالی پس از یک دوره تلاطم برای بازیابی خود به استراحت نیاز دارند.
علت نوسانات شش سال اخیر بازار ملک آن بود که از سوی بازارهای موازی بخصوص ارز تحریک میشد. اما دوره استراحتی که با تلنگر بخشهای موازی همراه نشود نمیتواند با رشد سنگین قیمت همراه باشد. اما ممکن است نوساناتی در حد نرخ تورم را به خود ببیند. کما اینکه در روزهای اخیر برخی تحلیلگران بازار خودرو معتقدند به دنبال ریزش اخیر قیمت خودرو ممکن است در آینده شاهد تورمهای اندکی به اندازه نرخ تورم ماهیانه در این بازار باشیم.
از این رو با توجه به نوسانات اقتصادی و تغییر هزینه ساخت، ، نوسان قیمت در حد تغییر قیمت مصالح ساختمانی، منطقی به نظر میرسد. اما با توجه به اینکه معاملات ناشی از افت توان متقاضیان مصرفی دچار کسادی شده ظرفیتی برای رشد قیمت وجود ندارد.
با توجه به مطالب گفته شده و جمع بندی سه فرضی که گفته شد در پیش بینی بازار مسکن در ماه های آینده این گونه می توان گفت که اگر شوکی از جانب بازار های موازی به بخش مسکن وارد نشود، رشد قیمت مسکن در کوتاه مدت بعید به نظر می رسد اما برای آنکه حرکت بازار مسکن در یک وضعیت متعادل ادامه پیدا کند که در کنار این که هم ساخت و ساز رونق پیدا کند و هم متقاضیان واقعی به تدریج صاحب خانه شوند، نوساناتی در حد تغییر هزینه های ساخت میتواند اتفاق بیفتد.
پیش بینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۲ به چه صورت خواهد بود؟
با توجه به روند بازار و تحولات سیاسی پیش رو، پیش بینی می شود بازار مسکن در ماه های آینده تغییر چندانی نکرده و معاملات کاهش مییابد. در صورتی که در ماه های آینده تغییرات قابل توجهی در بازار ارز رخ ندهد، احتمال تحقق چنین پیش بینی وجود دارد، اما در صورت کاهش یا افزایش نوسانات در بازار ارز، این امر میتواند هیجانی را به بازار مسکن نیز منتقل کند. در این صورت بسته به نرخ ارز میتوانید سرمایه گذاری خوبی انجام دهید.
اما به طور کلی مهمترین نکته میزان ثبات و پایداری در بازار مسکن است که به افزایش قدرت خرید جامعه، ثبات اقتصاد کلان، ثبات در بازارهای موازی، تولید و عرضه کارآمد مسکن مطابق با تقاضا و قانون گذاری و اعمال سیاستهای حمایتی از تقاضای مصرف کننده به ویژه در دهکهای با درآمد متوسط دارد.
برای مطالعه بیشتر:
افزایش وام مسکن روستایی و نحوه دریافت وام/ وام مسکن روستایی چقدر است؟
وام ودیعه مسکن بانک پاسارگاد ۱۴۰۲/ مدارک لازم دریافت وام مستاجران ۱۴۰۲