با توجه به وضعیت فعلی بازار، نوسانات قیمت دلار متاثر از چندین عامل است که مهمترین آن پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا و تحولات حاصل از آن در بازار جهانی است. باتوجه به اینکه دلار، ارز جهانی است این عوامل به همراه عواملی چون شیوع ویروس کرونا، خبرهای کشف واکسن کرونا و اخبار سیاستهای داخلی روی قیمت دلار اثر گذار هستند.ب ا توجه به همه عوامل ذکر شده دیروز بهای دلار با افت ۵۰ تومانی به ۲۶ هزار و ۹۵۰ تومان رسید. اما پیش بینیهای نرخ ارز برای امروز چگونه خواهد بود؟ قیمت دلار تا پایان آبان ماه ۹۹ چگونه پیش بینی می شود؟
پیش بینی قیمت دلار در ماه های آینده
قیمت دلار دیروز ۲۴ آبان ۹۹، ۲۶ هزار و ۹۵۰ تومان ثبت شده که افت ۵۰ تومانی را تجربه کرده است.
یکی از عوامل اثر گذار صحبتهای دیروز روحانی بود که گفت از شنبه آینده، اول آذر ماه، در سراسر کشور محدودیتهایی اجرا میشود. احتمالا این محدودیت به رکود در بازار ارز عمق ببخشد.
در این مورد ایسنا هم به نقل از بلومبرگ نوشت: دلار در هفتههای اخیر عملکرد خوبی نداشته و شاخص دلار که نرخ برابری آن مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد به پایینترین سطح خود از می ۲۰۱۸ تاکنون رسیده است. در آن بین ارزش یورو یک درصد مقابل یورو تقویت شده است و ین ژاپن نیز در قله هشت ماهه خود قرار دارد.
سونیا مارتین، کارشناس امور ارزی بانک دی زد آلمان با اشاره به پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: دلار یک ارز امن تلقی میشود و با توجه به اینکه دولت بایدن بنا دارد همکاری با جامعه جهانی را بیشتر و تنشهای تجاری را کمتر کند، انتظار دارم ارزش دلار بیش از میزان فعلی کاهش یابد.
بیشتر بخوانید: روند نزولی نرخ ارز ادامه دار است
پیش بینی قیمت دلار تا پایان آبان ماه ۹۹
به نظر میرسد، بازار ارز در پی یافتن نقطه تعادلی برای انجام نوسانات کمتر طی هفتههای آتی باشد. با این حال، این بازار چنان به روند اخبار حساس شده که بازگشت ثبات به آن کمی دشوار بهنظر میرسد.
بنابر نوشته دنیای اقتصاد، در کنار این، نبرد نیروهای متضاد نیز آغاز شده است. گروهی اعتقاد دارند، بایدن به راحتی به برجام بازنخواهد گشت، در نتیجه نرخهای فعلی را کف قیمت دلار میدانند.
این در حالی است که عده دیگری باور دارند، با تغییر وضعیت در کاخسفید و پایان فشار حداکثری، باید امیدوار به افت قیمتها بود. از نظر گروه دوم، رشد قیمت دلار از شهریور تا اواسط مهر ماه بیشتر حاصل جو روانی هراس از انتخاب دوباره ترامپ بود و کنار رفتن او، به تنهایی بخشی از افزایشیها را از بازار به بیرون خواهد راند.
به باور برخی، بازار ارز از لحاظ عرضه ارز در وضعیت قوی قرار ندارد و همین عامل موجب شد که واکنش کاهشی دلار نسبت به پیروزی بایدن پایدار نباشد. از نظر آنها، ایران منابع ارزی زیادی در کشورهای دیگر دارد، ولی به دلیل تحریمها دسترسی به آنها ندارد. ترک خوردن تحریمها میتواند دست سیاستگذار را برای مدیریت قیمت دلار بیشتر باز بگذارد.
نوسانات قیمت دلار در هفته گذشته به اندازهای زیاد شد که برخی معاملهگران ترجیح دادند دیگر اقدام به خرید و فروش نکنند و بیشتر تماشاچی اتفاقات بازار باشند. از نگاه آنها، تا وضعیت بازار خبری است، باید در خرید و فروش دلار احتیاط کرد.
رفت و برگشتهای شدید قیمتی میتواند یکباره ضرر زیادی را برای معاملهگران ایجاد کند.
منبع: تجارت نیوز
همچنین بخوانید: ادعای یک کارشناس: نرخ ارز ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش می یابد