پیش بینی قیمت خودرو در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ | کارشناسان چه میگویند؟

پیش بینی قیمت خودرو در نیمه دوم سال 1401 | کارشناسان چه میگویند؟

بازار خودور شش ماه اول سال جاری را در رکود سپری کرد و میزان معاملات نزدیک به صفر بود و خریدار و فروشنده ای وجود نداشت. چرا که بازار در بلاتکلیفی نتیجه برجام، نتیجه واردات خودرو و ثبات نرخ دلار به سر می برد و فعالان این بازار همگی دست نگه داشته بودند تا برجام به نتیجه برسد و واردات خودرو آغاز گردد. حالا در نیمه دوم مهر ماه ۱۴۰۱ هستیم اما نه تنها برجام به نتیجه نرسید بلکه تحریم ها علیه ایران بیشتر شد و موضوع واردات خودرو نیز با وعده وعیدهای مسئولان همراه است. چند روز پیش بود که رضا فاطمی امین، وزیر صمت اعلام کرد که از هفته آینده واردات خودرو آغاز می گردد. حال باید منتظر ماند و دید که چه می شود. هر چند که شاهد رکود در بازار خودرو بودیم اما تورم موجب افزایش قیمت ها شد.

اما با وجود شرایط کنونی آیا در نیمه دوم سال نیز شاهد افزایش قمیت ها خواهیم بود؟ در ادامه با پیش بینی قیمت خودرو در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ همراه باشید.

پیش بینی قیمت خودرو در نیمه دوم سال جاری

به گزارش سبدگردان هدف، بازار خودرو سال جاری را با رکودی سنگینی آغاز کرد. رکودی که تا پایان شهریور ماه ادامه داشت. به‌رغم این رکود، در این مدت تب تورم هم نخوابید و روند صعودی قیمت‌ها در نیمه اول سال جاری حفظ شد.
بلاتکلیفی واردات خودرو، برجامِ نافرجام، اهمال خودروسازان در عرضه و نوسان قیمت دلار ازجمله دلایلی بودند که به رکودِ تورمی بازار خودرو دامن زدند. در این بین فعالان بازار معتقدند که جدای از بحث قیمتی، اکنون مردم بیش از هر چیزی منتظر نتیجه برجام و تعیین تکلیف واردات خودرو هستند.

در سوی دیگر، با اعمال تحریم‌های جدید کاخ سفید علیه تهران و افزایش ناامیدی‌ها نسبت به احیای برجام، نرخ دلار بار دیگر وارد فاز صعودی شد و همراه با افزایش نرخ ارز، قیمت خودرو هم بالا رفت.

البته این تنها سیگنالِ افزایش قیمت به بازار خودرو نیست، کارشناسان نسبت به توقف عرضه خودرو در سامانه یکپارچه هم بدبین هستند. با توجه به شرایطی که به آن اشاره شد، تحلیلگران تداوم رکود تورمی را محتمل‌ترین سناریوی پیش روی بازار خودرو در نیمه دوم سال جاری می‌دانند.

اسد کرمی، نایب‌رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: افزایش قیمت دلار و کمبود عرضه دو خودروی کوییک و شاهین به بازار، باعث افزایش قیمت خودروها شده است و به ندرت خرید و فروش در بازار صورت می‌گیرد. البته برخی از خودروها، مانند تیبا به علت عرضه زیاد اخیر آن، با کاهش جزئی قیمت هم همراه شده است. اما بازار خودروهای خارجی کاملا در رکود است و خرید و فروشی در آن صورت نمی‌گیرد.

او افزود: پیش‌بینی می‌شود بازار در شش ماه دوم سال هم به همین روند رکود تورمی خود ادامه دهد. اما اگر واردات به مرحله اجرایی نرسد و عرضه خودرو دوباره کم شود، بازار با افزایش مجدد قیمت‌ها مواجه خواهد بود./تجارت نیوز

مطالعه بیشتر:

شروع واردات خودرو از هفته چهارم مهر

تنها دو شرکت قادر به تکمیل الزامات قانونی واردات خودرو شدند

پایان کار سامانه یکپارچه خودرو و عرضه تنها برخی محصولات ایران خودرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *