امروز یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۰، شاهد بازگشایی بازار سرمایه با تقاضا بودیم و در لحظه بازگشایی شاخص کل به میزان ۶ هزار و ۱۸۸ واحد رشد کرد اما در ادامه روند معاملات عرضه شدت گرفت. طی روند معاملات امروز سه نماد “شستا” ، “فارس” و “فملی” بیشترین تاثیر مثبت را بر رشد شاخص کل داشتند. با ما همراه باشید در ادامه این مطلب به پیش بینی وضعیت بازار بورس فردا دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ می پردازیم.
خلاصه بازار بورس فردا:
شاخص کل: با رشد یک هزار و ۶۸۳ واحدی به ۱ میلیون و۱۶۳ هزار و ۷۱۶ واحد رسید و شاخص هم وزن با افت ۹۱۴ واحدی به ۳۶۹ هزار و ۸۸۷ واحد رسید.
ارزش بازار : ۴۶,۴۵۷,۹۰۵.۹۸۹B ، ارزش معاملات : ۵۰,۰۹۲.۷۵۲B
حجم معاملات : ۷.۱۹۸B ، تعداد معاملات : ۵۵۲,۰۴۸نمادهای دارو، بکامف خکاوه، حپارسا، ثالوند بیشترین کاهش را داشتند و نمادهای برکت، شگویا، سیستم، فرابورس، غشهداب بیشترین افزایش را داشتند.
نمادهای پر معامله : فتوسا، برکت، غکورش، ولکار، شپنا
پیش بینی وضعیت بازار بورس فردا دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۰
امروز بازگشایی بازار سرمایه با تقاضا همراه بود اما در ادامه عرضه شدت گرفت و شاخض کل به رشد ۱ هزار و ۶۸۳ واحدی کفایت کرد. برخی از کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند که نمی توان تحلیل دقیقی از وضعیت بازار بورس فردا دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ به سرمایه گذاران ارائه داد و مسیر اصلی بازار سرمایه مدتی پس از مشخص شدن معیار ها و برنامه های دولت جدید مشخص خواهد شد. سید ابراهیم رئیسی، از ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ رسما رئیس جمهوری ایران می باشد.
- آخرین اخبار بازار سرمایه:
- افزایش وام ودیعه مسکن و ابلاغ به بانک ها
- مطالبه فعالان بازار سهام از رئیسی
- زمان مجمع افزایش سرمایه ۱۸۱ و ۶۲ درصدی “لکما، گوهران”
حسین مرید سادات، کارشناس بازار سرمایه نظر خود را در خصوص وضعیت کنونی بازار سرمایه چنین بیان کرد: در حال حاضر بازار بورس در هاله ای از ابهام قرار گرفته و باید منتظر ماند که تیم اقتصادی دولت جدید معرفی شود تا واکنش بازار را بررسی کنیم.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: بازار سرمایه در دو روز گذشته روند صعودی داشت که ما پیش بینی نکرده بودیم، زیرا روز چهارشنبه (آخرین روز معاملاتی هفته گذشته) عرضه زیادی در بازار به چشم می خورد. روز گذشته عملکرد مثبت و اثرگذار گروههایی مانند بانکیها، گروههای شیمیایی و چندرشتهایها نشان داد بازار به استقبال رییس جمهور جدید رفته است.
حسین مرید کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازار سرمایه در روز های آتی گفت: انتظار می رود بازار سرمایه پس از اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و گذراندن یک روند نوسانی و نزولی، روند متعادل و صعودی را در پیش بگیرد. البته نباید انتظار داشت که این روند یکباره اتفاق بی افتد و با رشد ملایمی شاخص کل تا شهریور ماه انتظار میرود به یک میلیون و ۵۰۰ برسد که این رقم به هیچ وجه دور از انتظار نیست.
این تحلیلگر بازار سرمایه اضافه کرد: دلیل افزایش قیمت بسیاری از کالاها را می توان سیاست ناکارآمد دولت و افزایش نقدینگی و تورم در کشور می باشد. با توجه به اتفاقاتی که در اقتصاد کشور رخ داد پیش بینی می شود که در قیمت دلار در ۱۴ سال آینده به زیر ۲۰ هزار تومان نیاید و در دیگر بازارها مثل مسکن احتمال رکود را داریم و از آنجایی که مولفه های اقتصادی کشور در جای نا مناسبی قرار گرفته است می توان تورم ۱ ساله را پیش بینی کرد.
حسین مرید سادات در خصوص زمان خوب برای سرمایه گداری در بازار بورس گفت: مشکل اصلی بازار سرمایه کمبود نقدینگی و حجم کم معاملات می باشد اما انتظار می رود که کفهای حمایتی که در حال حاضر در بازار شکل گرفته حفظ شود و اکثر سهم هایی که در کف قیمتی خود قرار گرفته اند پس از زمان فعلی، برای سرمایه گذاری مناسب بوده، البته به شرطی که سبد سهام متنوع و با آگاهی چیده شود. به عبارتی خرید سهمهای بنیادینی که ارزش نگهداری دارند و صادارت محور هستند.
وی افزود: سرمایه گذاران باید در قیمتی اقدام به ورود و سرمایه گذاری کنند که اکثریت بازار در خرید در آن قیمت تمایل دارند و البته از نقدشوندگی بهتری هم نسبت به دیگر سهمها برخوردار هستند.
مرید سادات در ادامه گفت : با نگاهی ساده به تابلو معاملاتی می توان دریافت که اغلب سهم های کوچک بازار سرمایه قفل صف فروش بوده و عامل اصلی نابسامانی بازار سرمایه نیز همین سهم های کوچک می باشند از این رو سرمایه گذاران باید دقت کنند که کدام سهم را برای خرید انتخاب می کنند تا در بازار گیر نکنند.
این تحلیلگر بازار بورس در آخر افزود: ساده کردن قوانین در وضعیت فعلی بسیار مهم می باشد و می تواند تاثیر مثبتی بر روند بازار داشته باشد. و تا زمانیکه ناظر بازار دلخواه هر کاری که می خواهد انجام میدهد بازار متعادل نخواهد شد و وقتیکه سیاست گذار بر پایه قوانین حرکت کند و قیمت گذاری دستوری از بین رود و همچنین اقتصاد بر مبنای عرضه و تقاضا باشد، قطعا اعتماد مجددا به این بازار بازگردانده شده و باید قوانینی در جهت حمایت از بازار و نه ضربه به پیکره بازار سرمایه هم وضع شود.