سلام خدمت دوستان و همراهان گرامی، گروه سبدگردان هدف اخر هفته خوبی رو براتون آرزو می کنند. در این مطلب در خدمت شما عزیزان هستیم تا با بیان دلیل افت ۱۱ هزار واحدی شاخص کل به پیش بینی وضعیت بورس فردا شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ بپردازیم.
خلاصه بازار بورس چهارنشبه :
- شاخص کل با افت ۱۱ هزار و ۴۶ واحدی به ۱ میلیون و ۵۹۴ هزار و ۹۷۷ واحد رسید. و شاخص هم وزن نیز با افت ۵ هزار و ۱۸۶ واحدی به ۴۴۲ هزار و ۶۲۳ واحد رسید.
- ارزش بازار : ۶۳,۴۱۷,۵۶۵.۷۶۲B
- ارزش معاملات : ۶۵,۴۲۱.۹۹۶B
- تعداد معاملات : ۲.۹۳۶M
- حجم معاملات : ۱۰.۳۱۵B
- نمادهای سنیر، ولملت، زدشت، مفاخر، ددانا بیشترین افزایش و نمادهای سفاسی، وسدید، فبیرا، شفارا، بایکا بیشترین کاهش را داشتند.
- نمادهای پر معامله : سآبیک، اسیاتک، شپنا، خگستر، شستا
پیش بینی بورس فردا شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱
به گزارش سبدگردان هدف، چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ همانطور که پیش بینی کرد بودیم بازار سرمایه با روند نزولی همراه شد. به محض بازگشایی شاخص کل به میزان ۸۷۰ واحد افت کرد و این ورند نزولی تا پایان ساعات معاملاتی ادامه داشت و در نهایت شاخص کل ۱۱ هزار واحد و شاخص کل هم وزن ۵ هزار واحد نسبت به روز معاملاتی قبل افت کردند و باعث شد که شاخص به کانال ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی عقبگرد کند.
طی جریان معاملات روز گذشته، نمادهای «شپنا»، «شبندر»، «شتران»، «شستا»، «تاپیکو»، «شبریز» بیشترین تاثیر منفی و معاملات نماد «کچاد» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
و اما دلیل افت شاخص کل و هم وزن در روز گذشته چه بود؟ برخی از کارشناسان دلیل روند نزولی بازار سرمایه در آخرین روز معاملاتی هفته را انتشار عرضه اولیه «سابیک» و مقاومت شاخص در محدوده ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی تلقی کردند! بسیار از کارشناسان بازار بورس با سیاست دولت در انتشار عرضه اولیه مخالف بودند و آن را به ضرر بازار سرمایه دانستند.
با توجه به انتظارات تورمی می توان روند بازار بورس در شنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، را متعادل (با رشد اندک) شاخص تصور کرد.
محصولات ایران دارو (دیران) ۲۰ تا ۱۲۷ درصد گران شد
پیشنهاد افزایش سرمایه ۲۹۰۰ درصدی “معیار” از یک محل
سبدگردانی صندوق توسعه ملی در بورس به زودی
“وامیر” شایعه افزایش سرمایه را رد کرد
هومن عمیدی، کارشناس بازار بورس روند بازار سرمایه در هفته اول خرداد ماه را اینگونه پیش بینی کرد : شاخص بازار سرمایه با توجه به شرایط حاکم، آماده بازگشت مجدد به کانال ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی می باشد. قیمت دلار یکی از محرک های بازار سرمایه تلقی می شود و چنانچه در روز های آتی روند آن افزایشی باشد، می تواند تاثیر خوبی بر بازار سرمایه بگذارد. در مورد اخبار مذاکرات هستهای هنوز تردید وجود دارد و این موضوع روی قیمت دلار اثر میگذارد.
این کارشناس در ادامه گفت: ضرایب عوامل متعددی در محاسبه فرمول شاخص دخیل هستند و علت این مساله در تعریف فرمول شاخص کل است. بارها فعالان بازار سرمایه در رابطه با این قضیه صحبت داشتهاند که میزان ریزش پرتفوشان با میزان ریزش شاخص برابر نیست. در روندهای صعودی صعود شاخص کل از رشد پرتفوها بیشتر و در روندهای نزولی افت شاخص از افت پرتفوها کمتر است.
هومن عمیدی با اشاره به تاثیر انتظارات تورمی بر بازار سرمایه گفت : نمی توان روند شاخص کل را معیاری برای رشد و یا نزول بازار سرمایه دانستد و خوشبختانه این حقیقت در مجموعهها و شرکتهای بزرگ سرمایهگذاری پذیرفته شده است. به عبارتی نباید درصد رشد و بالعکس افت پرتفوی را با رشد و افت شاخص بورس سنجید. این نمیتواند یک شاخص و یک معیار باشد، مسئولین باید برای آن فکری کنند و به طرز درست و مناسبی اتفاق بیفتد. حال فرمول شاخص بحثهایی دارد، بحث سودهای نقدی است که اگر سود نقدی را از قیمت سهام کم میکنیم اثر گذار است.
این کارشناس بازار سرمایه به زمان جبران زیان سهامداران اشاره کرد و گفت : برای جبران زیان سهامداران بورس، نمی توان بازه زمانی مشخص کرد. اما با ابر تورمی که در انتظار ماست، طی چند ماه آینده انتظار رشد قابل ملاحظه ای در بازار سرمایه داریم. از این رو به سهامداران بازار سرمایه را همواره به سهامداری و صبوری دعوت می کنم تا از زیان خارج شوند و اگر نقدی دارند در سهام بنیادی وارد کنند تا با خریدهای جدیدشان سریعتر بتوانند به سود برسند.