امروز سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰، بازار با افت ۱ هزار و ۱۳۱ واحدی شاخص کل همراه شد و شاخص وزن نیز ۳ هزار و ۷۹۳ واخد نسبت به روز معاملاتی قبل افت کرد و این نشان می دهد و که وضعیت سهم های کوچک بازار خوب نیست. با در ادامه این مطلب همراه باشید تا به پیش بینی وضعیت بازار بورس فردا چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ می پردازیم.
خلاصه بازار بورس امروز:
-
شاخص کل با افت یک هزار و ۱۳۱ واحدی به ۱ میلیون و ۱۷۳ هزار و ۵۲۸ واحد رسید و شاخص هم وزن نیز با افت ۳ هزار و ۷۹۳ واحدی به ۴۰۲ هزار و ۷۸۵ واحد رسید.
-
ارزش بازار : ۴۶,۹۶۴,۴۵۳.۹۱۹B ، ارزش معاملات : ۳۳,۰۶۹.۶۱۰Bحجم معاملات : ۴.۸۸۸B ، تعداد معاملات : ۳۴۹,۷۰۴
-
نمادهای کاذر، وبرق، چخزر، غشوکو، تمحرکه بیشترین کاهش را داشتند و نمادهای غگیلا، شصدف، پیزد، اپال، کزغال بیشترین افزایش را داشتند.
-
نمادهای پر معامله : برکت، خودرو، کزغال، فگستر، خساپا
پیش بینی بازار بورس فردا چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰
امروز بازار سرمایه با عرضه بازگشایی شد و حجم عرضه در لحه بازگشایی به حدی بود که شاخص کل به میزان ۲ هزار و ۲۸۸ واحد افت کرد در جریان معاملات امروز نمادهای « فملی»، «کچاد» و «ومعادن» بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای «خودرو» و «وتجارت» بیشترین تاثیر منفی بر شاخص کل داشتند.
همانطور که می دانید بازار در شرایط فعلی تحت تاثیر چند فاکتور سیاسی قرار گرفته اما می توان گفت با اقداماتی همچون دامنه نوسان متقارن و کاهش حجم مبنا بازار به نسبت متعادل گشته هر چند که فرقی به حال سهم های کوچک نکرده.
- اخرین اخبار بازار بورس
- ابلاغ بخشنامه اعطای وام بانک مرکزی به کارگزاریها، سرمایه گذاری و هلدینگ ها
- مجمع سالانه ۱۲ شرکت بورسی و فرابورسی در خرداد ماه ۱۴۰۰
- قیمت روز ۲۳ محصول پرفروش ایران خودرو و سایپا
فرهنگ حسینی، کارشناس بازار سرمایه در خصوص آینده بازار سرمایه گفت: هفته گذشته شاهد نرخ دلار به سطح ۲۰ هزار تومان بودیم و همانطور که می دانید نزدیک به ۷۰ درصد سهم های بازار سرمایه صادرات محور می باشند و به سهم های دلاری معروف اند و به شدت از این اتفاق تاثیر پذیرفتند، اما با برگشت سریع دلار و افزایشی شدن روند آن، وضعیت در این شرکت ها که عمدتا هم نمادهای بزرگی در بازار هستند، متعادل شد.
این کارشناس بازار سرمایه، نظر خود را در خصوص کاهش نرخ دلار چنین بیان کرد: اگر قیمت دلار به زیر ۲۰ هزار تومان آید، در صورتی می تواند پایدار و ثابت باشد که، ضعیت سیاسی و دسترسی به ارز تغییر کند، در این صورت است که هزینه های نقل و انتقال پول و همچنین تخفیفات صادراتی شرکتهای بورسی کاهش خواهد یافت و به عبارتی محصولاتی مانند اوره، فولاد و حتی متانول و فرآوردههای نفتی، قیمت محصولات ایرانی با تخفیف ۱۰ تا ۳۰ درصدی صادر میشود که در نتیجه همزمان با کاهش احتمالی ارز، شاهد کاهش تخفیفات هم خواهیم بود و انتظار می رود اثر یکدیگر را خنثی نمایند.
فرهنگ حسینی درباره تاثیر توافقات سیاسی برجام بر روند بازار و گروههای شاخصساز گفت: توافقات سیاسی و لغو تحریم ها می تواند بر انجام عملیات گروه بانکی و خودرویی کمک شایانی کند، هر چند که خروج گروه خودرویی از زیان دهی نیازمند اصلاحات در شیوه قیمتگذاری است.
وی در خصوص وضعیت کنونی بازار سرمایه گفت: اکنون شاهد رشد قیمت های جهانی هستیم و با رشد آنها سود شرکتهای کامودیتی محور از جمله حوزه معدنی، فلزی، فولادی، پتروشیمی و پالایشی نیز افزایش خواهد یافت به عبارتی در شرایط فعلی بسیاری از گروه ها و نمادها با P/E پایین تر از متوسط تاریخی بازار معامله می شوند از این رو این گروه ها جذابیت کافی برای سرمایه گذاری را دارند و با اتمام قرنطینه می توان انتظار داشت که تقاضا و جهش تورم در کشورهای توسعهیافته شده، افزایش خواهد یافت.
این کارشناس بازار سرمایه نظر خود را درباره سته حمایتی دولت از بازار سرمایه و مصوبات ۷+۳ چنین بیان کرد: حمایت های اینچنینی می تواند از خروج نقدینگی از این بازار تا حدی جلوگیری نماید و با بازگشت اعتماد، وضعیت بازار بورس را بهبود بخشد.
با توجه به نظر کارشناس بازار سرمایه و بررسی وضعیت بازار بورس امروز می توان بازار بورس فردا چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ را متعادل پیش بینی کرد.