همانطور که پیش بینی کردیم، روز گذشته بازار سرمایه وضعیت متعادلی داشت و در نهایت با افت ۴۳۹ واحدی شاخص کل زمان معاملات به پایان رسید. در ادامه این مطلب پیش بینی وضعیت بورس شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۰ می پردازیم.
خلاصه عملکرد بورس روز گذشته :
شاخص کل با افت ۴۳۹ واحدی به ۱ میلیون و ۳۳۴ هزار و ۲۶۵ واحد رسید و شاخص هم وزن نیز با رشد ۳۵۵ واحدی به ۳۵۳ هزار و ۷۶۸ واحد رسید.
ارزش بازار : ۵۳,۴۷۵,۰۱۱.۰۳۹B ، تعداد معاملات : ۳۲۵,۶۷۸
حجم معاملات : ۴.۲۲۶B ، ارزش معاملات : ۲۴,۸۴۵.۹۱۸Bنمادهای غبهنوش، فپنتا، قزوین، فنورد، خودکفا بیشترین افزایش و نمادهای تمحرکه، شنف، اکالا، شسینا، فرابورس بیشترین کاهش را داشتند.
نمادهای پر تراکنش : خودرو، سمگا، خگستر، شپنا، خساپا
پیش بینی بورس شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۰
به گزارش سبدگردان هدف، بازار بورس روز گذشته (چهارشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۰) متعادل بازگشایی شد و سهم های کوچک وضعیت بهتری داشتند. طی جریان معاملات روز گذشته نمادهای “نوری”، “شفن”، “شبندر”، “فملی” بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای “تاپیکو”، “مبین”، “شپدیس” بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
همانطور که بارها بدان اشاره کردیم، از بازار سرمایه به دلیل اخبار منتشر شده در خصوص مذاکرات برجام و تغییر نرخ ارز استقبال زیادی نمی شود و به نظر می رسد که سرمایه خارج شده از این بازار به سمت بازار طلا و ملک و ارزهای دیجیتال رفته است.
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت : بازار سرمایه نیازمند حمایت مالی از سوی دولت نیست، در حال حاضر خواسته اصلی ما از دولت ایجاد ثبات اقتصادی به منظور پیشبینی پذیر شدن سود شرکتها است.
و اما وضعیت بازار بورس شنبه ۲۵ دی ماه ۱۴۰۰، کارشناسان و تحلیلگران بازار سرمایه وضعیت بازار بورس شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۰ را متعادل (همراه با افت و یا رشد شاخص کل) پیش بینی می کنند.
تکذیب استعفای مدیرعامل جدید “فارس”
لغو مجمع سالانه وساخت
زمان مجمع افزایش سرمایه “دالبر، وهامون، لابسا، وساپا” اعلام شد
معاملات مشکوک ۱۵ نماد با صدرنشینی “تمحرکه”
همانطور که پیش تر به ان اشاره کردیم، مهمترین ابهامات این روزهای بازار، ماجرای تکراری بورس و برجام است. بورس تقریباً از همه حمایتهای دولت ناامید شده و تقریباً مطمئن است که برای بهبود اوضاع، دیگر نباید چشم انتظار مصاحبهها و سخنرانیها و وعدهها باشد.
اما همچنان سنگینی سایه برجام بر سر بورس احساس می شود. برای اینکه به موضوع تاثیر برجام بر بورس بهتر بپردازیم، شاید مهمترین گام، بررسی ماجرای برجام در سال ۱۳۹۴ باشد.
در سال جاری و سال آینده، تاثیر برجام بر بورس از چندین جنبه باید بررسی شود. عمده افرادی که انتظار تاثیر منفی برجام بر بورس دارند، این رو از بابت کاهش نرخ دلار میدونند و انتظار دارند با کاهش نرخ دلار، بورس هم نزولی شود، اما با نگاهی به تغییرات قیمت واقعی دلار پس از اجرایی شدن برجام، به این نتیجه خواهیم رسید که برجام فقط توانسته بود دو ماه قیمت دلار رو به اندازه ۹ درصد کاهش بده و مجددا پس از دو ماه از اجرایی شدن برجام، روند صعودی دلار آغاز شده بود.
از طرفی، نباید تاثیر رفع تحریمها و حذف ارزهای چند نرخی بر بسیاری از صنایع رو نادیده گرفت. به گونه ای که شاهد بودیم در سال ۹۴، اجرایی شدن برجام در صنایعی مانند خودرو سازی، قطعات خودرو، محصولات فلزی و … تاثیر بسیار مثبتی داشته و طبیعتاً این تاثیر این بار نمیتونه معکوس باشد.
در کل، اگرچه هنوز روند نزولی بورس ادامه دار هست و شاهد تحرک خاصی از سمت خریداران در بازار نیستیم، اما نباید نسبت به موضوع برجام و یا حتی کاهش نرخ مقطعی ارز نگرانی خاصی داشته باشیم و در کل، حتی ممکن است چنین اتفاقی، باعث یک خوش بینی به آینده اقتصادی کشور و خروج بورس از حالت رکودی و نزولی شود.